Friday, February 14, 2014

review : ETUDE HOUSE Fresh Cherry Tint

assalamualaikum

hi guys!

so harini fyna nak review pasal ETUDE HOUSE Fresh Cherry Tint 








swatch
yang sebelah kiri dah kering..sebelah kana baru swatch


kiri : with flash
kanan : natural light




kata pengeluar

Rich component of Vtamin C. 

Glycerin, shea butter added for moist finish.

Acerola extract, and Mineral added. 
Berry exrtact prevent oxidation



colour available

1) Cherry Red

2) Cherry Hot Pink
3) Cherry Peach
4) Hot Pink


bila dah nama pun ETUDE HOUSE Fresh Cherry Tint ..tint tu semua dah tahu..ia nya jenis tahan lama dan melekat terus dalam kulit..so bagi fyna ETUDE HOUSE Fresh Cherry Tint ni lain dari lips tint uang fyna pernah pakai..sebab ianya melembabkan bibir! selalunya kalau lips tint tak sesuai untuk yang bibir kering sebab ia lagi akan mengeringkan..betul tak? but this one lain sikit..bila apply di bibir..rasa licin je..then bibir terus lembab saja..macam pakai gloss tapi licin..tak sticky..haa paham tak? hehe haaa macam pakai lip balm..bila pakai lipbalm bibir macam lembab dan licin2 kan?

fyna dapat warna pink..bau dia manis2 tapi bila apply di bibir..jilat2 tak rasa apa2 pun hehe..texture dia agak creamy..warna soft..tak terlalu terang..so lebih kepada natural lah..

tahan lama? lama2 ETUDE HOUSE Fresh Cherry Tint  jadi natural warna bibir..and akan ada warna sikit2..dia tak lah hilang terus..so dia punya ketahanan tu tak lah bagus and tak lah teruk..just so so

cuma masa nak apply.fyna kena apply lebih sikit sebab 1st apply di bibir warna dia tak nampak sangat..2 kali apply baru nampak..

so ETUDE HOUSE Fresh Cherry Tint ni sesuai kepada yang suka kan natural lips..bibir kering pun sesuai

warna mungkin different sebab ikut bibir..sebab bibir fyna gelap di atas makanyaaa pink gelap jadinya di atas..bawah bibir pink soft..pun boleh hehe


kalau di etude house outlet diorang jual RM39.90
tapi Fabuloous Korean Cosmetics cuma jual RM26 sahaja


2 comments:

DILA BASRI said...

macam best ja. warna fresh tint yang kak fina review pun cantik. biar betul harga dia rm 26 je? kena beli ni.

Maru Maru :3 said...

comelnya warne diaaaaaaaaaaaa! ><