Friday, February 21, 2014

review : The Enchanteur Paris lotion draft

assalamualaikum

hi guys!

apa solution korang untuk tahun baru ni? tahun ni fyna nak dapatkan skin yang lembut dan cantik..kulit lembut dan cantik memang menjadi idaman wanita..tapi wanita yang busy macam fyna nak pergi spa untuk rawatan badan memanglah tak sempat..kerja 7 hari seminggu, untuk diri sendiri pun tak sempat..tambahan dengan cuaca yang tak menentu sekarang..fyna sangat-sangat memerlukan something yang boleh lindungi kulit fyna dengan senang cepat dan berkesan


siapalah tak pernah dengar pasal ENCHANTEUR kan? ENCHANTEUR memang dah terkenal dari dulu lagi..1st produk yang fyna guna dari ENCHANTEUR adalah bedak..time sekolah dulu la..hehe kalau pakai bedak ENCHANTEUR memang wangi lah..so kalau berpeluh pun stay maintain wangi gitu..and the best thing is..harga yang berpatutan..

Disebabkan ada masaalah kulit kering dulu.fyna try banyak sangat lotion and at last fyna jumpa lotion dari ENCHANTEUR Paris


So dari situ fyna dha jadi pengguna tetap lotion ENCHANTEUR Paris ni..
Bila ENCHANTEUR Paris keluarkan jenis baru..terus excited nak try..



Ok mari fyna perkenalkan rangkaian lotion keluaran ENCHANTEUR Paris


Kita amat menitik beratkan penjagaan wajah kan? Bagaikmana dengan badan? Apa kata lepas mandi sapukan lotion di badan..ia akan buatkan badan kita terus menerus lembab tetapi dengan lotion adti ENCHANTEUR Paris ada istemewanya, ianya boleh melembab sekaligus mencerahkan kulit kita..untungkan?

So ENCHANTEUR Paris ni dah keluarkan 4 jenis lotion/serum terbaru yang terdiri daripada

1.    Triple whitening body lotion
2.    Firm and repair body lotion
3.    All in one whitening body serum with SPF 24++
4.    Light and fresh body lotion

1st time tengok lotion ni..color pastel! I love it..sesuai untuk girls..warna lembut..botol yang tak besar sangat jadi mudah di bawa ke mana2..



Triple Whitening Body Lotion



Pernah tak tengok model2 di tv atau pelakon2 yang mempunyai kulit badan yang sekata? Hmm bila tengok badan kita sendiri..ada yang tak rata..terutamanya bahagian siku, lutut, leher..but don’t worry sebab Triple Whitening Body Lotion dari ENCHANTEUR Paris boleh membuatkan kulit badan kita lebih sekata dan cerah! texture Triple Whitening Body Lotion pula mudah serap dan tak melekit..itu yang penting..and the best things is..ia akan buatkan badan kita harum dari pagi hinggalah ke malam.. ia mengandungi 3 kandungan yang sangat best yang boleh melutihkan bahagian badan yang gelap iaitu Sakura Concentrate untuk membantu untuk meratakan warna kulit, Licorice Concentrate menghalang pembentukan pigmen gelap dari pendedahan kepada sinar UV dan Vitamin B3 membantu menghentikan pengeluaran melanin yang menyebabkan pigmentasi. So if korang mahukan lotion pencerah..cuba yang ini =)




Firm & Repair Body Lotion



Untuk dapatkan kulit yang bersinar, cantik kena seimbangkan dengan makanan yang berkhasiat dan minum air yang banyak..but untuk busy woman..sometime terlepas pandang semua itu..jadi kulit akan nampak kusam dan tak cantik..tambahan fyna lagi setahun nak masuk 30 tahun..perlu titik beratkan pasal kulit badan..and yang penting.umur macam fyna ni perlukan lebih collagen untuk buatkan kulit sentiasa firm..dengan adanya Firm & Repair Body Lotion, fyna dah tak bimbang lagi.. Firm & Repair Body Lotion mengandungi Mikro Kolagen yang membantu menguatkan keanjalan tisu badan anda untuk sentiasa nampak muda dan juga swiss Edelweiss Concentrate membantu melindungi kulit dan membaiki pulih kulit anda waktu malam..so time malam kita tidur sambil Firm & Repair Body Lotion membaik pulih kulit kita yang telah rosak dan menganjalkan kulit..plus bau wangi membolehkan kita tidur dengan nyenyak



All-in-one Whitening Body Serum with SPR24++



kulit yang tak dilindungi akan buatkan kulit rosak..kalau di muka..serum adalah sangat penting sebab serum ni mengadungi banyak kebaikan dalam 1 botol..bagaimana dengan kulit badan? Ada ke serum badan yang ada kesemua kebaikan dalam 1 botol? Yes ada! ENCHANTEUR Paris  baru mengeluarkan  serum lotion dengan  harga berpatutan..so sekrang jangan risau..semua pun boleh ada serum lotion untuk buatkan kulit sentiasa lembab, di lindungi dan cerah! semua nya ada dalam satu botol! so bagi fyna serum ni dah cukup completekan lotion yang sedia ada..bau dia sangat lah wangi..texture dia agak pekat..but bila sapu sangat cepat menyerap! Ia mengadungi pelindung matahari SPF24 + + yang melindungi kulit dari sinaran UV. The Licorice membantu untuk mencerahkan kulit anda dan serum ini juga mengandungi Penghidratan Hyaluronic yang memberikan penghidratan 24 jam .Fyna pakai serum ni sepanjang hari .. nak mandi..lotion ni still ada di badan..badan fyna still bau wangi and lembab..the best lotion ever!.kalau nak pergi bercuti macam susah je kan nak bawa semua lotion ni..hanya dengan All-in-one Whitening Body Serum with SPF24++ dah complete! Cahaya matahari pun terhalang..kulit pun terjaga..dan kulit tak mongering..so tak rosak lah mood bercuti kan?

Light & Fresh Body Lotion



Sekarang ni fyna suka bersukan..ye lah untuk kekal fit kan..jadi bila buat outdoor activity..fyna perlukan something untuk halang dari sinaran matahari yang membuatkan kulit gelap..dan fyna juga tiap2 minggu travel ke sana ke sini..so bila drive..selalu terdedah dengan cahaya matahari..dan berpeluh tu wajib lah kan? Jadi fyna mula apply Light & Fresh Body Lotion sebelum keluar terutamanya bahagian yang terdedah dengan cahaya matahari untuk menghalang dari kulit gelap dan macam2 masaalah lain..orang kata lebih baik sediakan payung sebelum hujan kan? The best things about Light & Fresh Body Lotion
Ialah bau dia yang sangat fresh! Bau lemon yang wangi dan lembut sahaja..dan yang paling best..ianya water based so cepat menyerap dalam kulit..sometime kita nak keluar cepat2 so tak lah melengahkan masa kita kan?..apply di kulit terus serap dan wangi..so jimat masa..untuk student college..kadang2 hostel jauh dari class kan? Sometime berpeluh juga lah nak sampai ke class..so rata2 tak mahu pakai lotion takut melekit..ha jangan risau..dengan Light & Fresh Body Lotion ni langsung tak melekit even korang berpeluh pun..so that’s why fyna bersukan pun fyna pakai Light & Fresh Body Lotion ni sebab ia tak melekit so kita nak buat aktiviti apa pun tak terganggu dan yang paling penting..kulit kita sentiasa dilindungi Light & Fresh Body Lotion
dirumuskan dengan Licorice pekat kepada memutihkan kulit, skrin UV untuk perlindungan matahari dan juga Aloe Vera Concentrate kepada lembapan kulit




bagi busy woman macam fyna..lotion dari ENCHANTEUR Paris memang memudahkan harian fyna..apa yang paling fyna suka..bau wanginya tahan dari pagi sampai ke malam..bila pakai before tidur..esok bangun nak basuh baju..baju tu still ada bau wangi lotion ni..suka sangat!

btw baru2 ni fyna tidur di rumah bestfriend fyna..selepas mandi, fyna keluarkan sebotol lotion ENCHANTEUR Paris then sapu-sapu di kaki..kawan fyna terus datang dekat..
“ eh ni perfume atau lotion? Wanginya!”
Fyna reply “ lotion la..wangi kan =D”
Sambil pegang kulit fyna “ eh lembutnya kulit , tak melekit pula ye”
Fyna senyum sendiri =)


for student samada budak sekolah atau pun kolej..fyna rasa sangat sesuai sebab perfume dari ENCHANTEUR Paris ni dah lah murah..berkesan pula..no need dah product mahal2..fyna yang dah bekerja pun menjadi peminat setia Enhanteur Paris..

anda bila lagi?

 CONTEST!
Btw Enchanteur Paris dengan besar hatinya mengadakan contest and korang boleh dapatkan lotion ni dengan percuma! Untuk enter the contest korang boleh terus ke fb page fyna ye =)


For more info, visit ENCHANTEUR website /facebook page

6 comments:

Nurfatin Liyana said...

saya pun suka produk2 dari echanteur ni, especially lotion dan perfume dia, mmg the best lah ! :D

Liyliz said...

liz guna yg FIRM and REPAIR, selalu sapu di belakang badan. Memang parut pimples yang kecil-kecil tu hilang tau.

MG schmidt said...

wangi sgt bau lotion ni :)

Anonymous said...

Sponsored review ;)

Mohd Rahimi Ramlee said...

Bru hri ni nk try

May Sarah said...

Kalau kita sapu lotion enchanteur yg body serum all in whitening
ni kat muka boleh ke?