Wednesday, February 26, 2014

mulakan perniagaan online anda dengan SHOPIFY


Assalamualaikum

Hi guys! Siapa suka shopping? Me! Me! Hehe selalu korang shopping di mana? Macam fyna ni..nak senang shopping online saja.then tunggu barang sampai..sekarang macam2 medium ada..di facebook, instagram, blog..
Tapi kan kadang2 medium2 macam ni macam susah je nak shopping..sebab nak tunggu si owner reply lagi..then dah reply..kita bank in pastu tunggu lagi..ambil masa juga kan? fyna jujurnya malas nak tunggu2 ni..kalau nak beli baju.buka 1 website..berkanna..ok terus bayar..1-2 hari sampai barang..tak ke senang? So fyna sebagai pengguna nak kan medium yang cepat senang pantas!


Ok kepada perniaga yang mempunyai kedai atau yang jual melalu facebook , instagram and so on..fyna ada 1 website yang memudahkan penjualan anda..senang, cepat dan selamat! Ianya ialah SHOPIFY!

SHOPIFY

CEPAT DAN MUDAH


SHOPIFY adalah penyelesaian e-dagang lengkap yang membolehkan anda untuk menubuhkan sebuah kedai dalam talian untuk menjual barangan anda. Ia membolehkan anda menyusun produk anda, menerima bayaran kad kredit, mengesan dan bertindak balas terhadap semua orders  dengan hanya beberapa klik.


SHOPIHY adalah website yang memudahkan dua pihak..seller and buyer..SHOPIHYadalah website international..so semuanya mudah..dari sign up hinggalah design..segala tutorial telah disediakan..sodah tak payah nak pening2 dah..sangat2 mudah!



DESIGN

Untuk ada website,.design sangatlah penting untuk menarik pelanggan kan? So ini salah satu tarikan tetapi tak semua yang pandai design ni.  Fyna sendiri yang ada blog dari tahun 2010 still fail dalam design2 ni..sebab include coding..and tak banyak choice..so fyna selalu hire orang untuk design blog fyna..
tapi dengan  SHOPIFY mereka dah sediakan lebih 100 design yang cantik dan merekajuga selalu update design baru setiap masa..mostly design dari SHOPIFY adalah clean,sophisticated and fresh!..Owh jangan risau..anda juga boleh menukar warna background, tulisan and etc untuk mengikut citarasa anda.
Tapi kepada yang mahu website anda dengan idea design sendiri tapi tak tahu macam mana..pihak SHOPIFY EXPERT akan membantu anda..




 Pilih dan Bayar



Sekrang dah tak perlu susahkan pembeli nak kena ingat code..copy paste code barang yang mahu dibeli..mereka hanya perlu click add to chart then boleh browsing balik..then add to chart balik..so  segala total akan dikira dengan auto..then mereka hanya terus bayar..


Cara Bayaran yang disediakan oleh SHOPIFY adalah mudah dan selamat..

pembeli boleh membuat bayaran melalui ipay88 dan credit card..cepat dan selamat..masa pun jimat..pembeli pun tak payah susah2..kita pun tak banyak kerja..semuanya hanya di hujung jari..
But..kepada yang tak ada credit cards..boleh juga buat bayaran manual..jangan risau..so adil kepada semua kan? Tak tertumpu kepada pemegang credit card sahaja =)







Trace and proceed 




Banyak sangat transaksi kadang2 buatkan kita pening nak check pembeli mana yang bayar and berapa..sometime ada yang cakap dah bayar tapi bila check tak ada..so taktahu mana benar..sebagai penjual..RM1 pun tetap duit kan?
Tapi dengan  SHOPIFY dah tak payah pening2..anda boleh check siapa yang dah bayar and siapa yang belun..then terus buat postage..so segala masaalah di atas telah selesai..senang kan? So anda hanya tinggal proceed saja


gambarajah ke dua..jika cust masih pending


Search engine result


Google memainkan peranan penting untuk mencari sesuatu..sometime pengguna hanya type something yang simple like “vintage dress”..tetapi anda hanya baru update vintage dress tersebut 5minit lalu..it takes time bila nak show up dalam engine..but with SHOPHIY your website akan berada di atas sekali dalam result search walaupun baru update 5minit lalu kerana Shopify juga secara automatik menjana sitemaps.xml fail jadi produk baru dan diindeks dan muncul di search engine dengan cepat! and even See how amzing SHOPHY is?

Discount code


Kepada online shop yang baru..promotion adalah semestinya! Atau untuk menghargai pembeli dan juga ulang tahun kedai anda..Ha ini yang ditunggu2 oleh pembeli..SHOPIHY akan memudahkan pembeli untuk memasukkan coupon codes and anda boleh limit berapa coupon codes dalam sesuatu masa..


Real people, real support – 24/7.




Ada masaalah pasal website? Tapi dah midnight? Jangan risau pihak SHOPIHY adalah internation website so anda boleh contact mereka bila2 masa sahaja ..dari segi rating kita dah boleh tahu..kebanyakkan pengguna SHOPHY amat berpuas hati..so your website tak akan pernah CLOSED sebab ada masaalah..


Hanya dengan telefon pintar anda sahaja!

Bercuti sambil bekerja hanya memang lah tak best..tapi bila ia ambil masa Cuma 4minit? sound amazing kan? Hanya dengan telefon anda..anda boleh update stock dan check bayaran dari pembeli..mudah kan?

Dan  kepada pembeli juga , mereka boleh shopping melalui handphone dan boleh membuat belian terus dari telefon bimbit..mudah dan cepat!


more info 

http://www.shopify.my/






hadiahnya


3 Month Free Trial!



SHOPIFY menawarkan 3 bulan percubaan kepada perniaga online secara percuma! so bertukarlah kepada interface yang cantik..elegant dan mesra pengguna

jual cake? tudung? kasut? makeup? makanan? 
semua pun boleh


caranya




jawab soalan di bawah ini

 Why do you want to set up an online store?

 What do you plan to sell?



send details anda ke 
Name
Country
Contact No.



*This contest is valid for Malaysian residents only, and the winners will be notified by phone or email.



1 comment:

LoveyLia said...

stahun brp dye charge ni fyna??