Saturday, January 18, 2014

review : mizz glow

assalamualaikum

hi guys!

pernah dengar pasal mizz glow?


Memperkenalkan product terbaru iaitu Mizz Glow Sunblock.

Mizz Glow ada 2 jenis: 1) spf 60 with vit c, untuk kulit berminyak dan bermasalah. 2) spf 70 with vit e, untuk kulit normal / tidak bermasalah Kedua-duanya mempunya agen pemutihan glutahione yang mampu memberi kelembapan pada kulit dan memutihkan kulit. Mizz glow berfungsi sebagai: 1. Berfungsi sebagai Sunblock dengan spf tinggi yang mampu lindung kulit anda dari terdedah dengan matahari. Untuk pengetahuan anda, pendedahan tanpa perlindungan spf tinggi pada wajah boleh menyebabkan terhasilnya jeragat pada kulit. So lindungi kulit anda ya. 2. Berfungsi sebagai foundation / bb krim / alas bedak yang mampu memberi effect muka glowing atau berkilat. 3. Menjadikan kulit anda kelihatan segar dari pagi sehingga malam tanpa perlu touch up berulang kali. 4. Membuatkan anda tampil dengan lebih yakin dengan wajah yang sempurna dan bermaya. 5. Membantu memulihkan parut dan mengecutkan jerawat sekaligus menyamarkan bekas jerawat dan jeragat. 6. Memberi effect kulit cerah dengan sapuan pertama dan sekaligus memberi effect cerah semula jadi dengan penggunaan jangka masa panjang. 7. Mengekalkan kelembapan sepanjang hari sekaligus memberi vitamin yang mampu menyihatkan kulit. 8. Boleh digunakan di muka dan juga di badan.







my review
bau dia best..bau macam bunga rose.texture dia likat..so pakai sikit je dah ok..so far fyna suka dengan product ni..at 1st bile tengok cream ni warna putih fyna rasa macam ni mesti tak ada warna..sebab fyna suka ada warna sikit bila apply di muka hehehe..so bila apply kulit fyna jadi 2 kali lebih cerah..and glowing! tapi tak nampak fake..itu yang best tu..dia macam ala2 bb cream but more light..sebab ia ada spf 60 so fyna pakai hari2 pergi kerja..rasa di protect gitu..plus bila dia boleh cerahkan muka lagi la suka hehe
tapi ia hanyalah day cream saja..so ia tak boleh menutup parut,jerawat atau dark circle di muka ye..fyna boleh dikatakan selalu duduk dalam aircond..fyna tak suka yang panas2 sampai berpeluh2..hehe jadi this cream stay all day long lah..rasanya kalau nak pakai untuk outdoor activity tak sesuai sangat agaknya sebab ia melembabkan kulit so bila jenis melembabkan ni ia tak boleh tahan lama di muka..kecuali 24 jam dalam aircond macam fyna ni boleh la hehe



dalam gambar ni fyna pakai cream ni je naik flight..sebab lama2 ia akan bagi effect glowing dekat muka so tak lah nampak muka penat sangat kan? ini fyna pakai from 4am till 1pm..still look ok..cuma fyna letak sikit concealer and powder lah untuk kasi tahan lebih lama



btw mizz glow ni ada 2 jenis..fyna punya untuk kulit berminyak 
maybe yang normal perlu ambil yang spf70 ye

harga

Packaging:
Trial pack 30g - RM30
Full pack 80g - RM65
Both harga sama.
Harga tak masuk pos.




boleh dibeli di


hp : 017-569 7041
email : razzbeautycare@gmail.com
instagram : razzbeautycare





*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.

1 comment:

MG schmidt said...

spf 70 .woww! nice je fyna apply just base kt muka :)