Monday, January 13, 2014

Restoran Pulau Ketam Ikan Bakar

assalamualaikum

hi guys!

baru2 ni fyna ke klang so menyempatlah try a few restaurant yang best..salah satu darinya ada lah Restoran Pulau Ketam Ikan Bakar..

lepas makan steambot di sini..makan di seoul garden dah tak best..tak sedap dan mahal..sini murah sikit..sangat banyak pilihan..semuanya fresh! and tempat sangat bersih..
sorry tak ambil gambar tempat2 makanan sebab segan lah! ramai gila orang..sangat pack...so bila dapat meja rasa alhamdulilah sangat

pelbagai jenis udang,ikan,kerang and ketam  yang fresh dan besar2
makanan untuk masak steamboat semuanya dalam tempat yang bersih

ada 2 side untuk sup..fyna ambil tomyam and sup..tomyam sedap pedas..kuah pun fyna hirup hehe sedap
tempat bakar asing..bakar guna arang so lebih sedap and cepat masak

cuma sosnya kureng sikit..tak best..
pinggan pula selalu je habis..sebab ramai sangat kan..owner kena beli tambah pinggan lagi nampaknya =P

adik fyna belanja..katanya rm33 sekepala..kot hehe orang belanja kan..so tak tahu harga pun tak apa =P

the picture











Restoran Pulau Ketam Ikan Bakar
33,Jalan Batu Nilam 4, Bandar Bukit Tinggi 1, 41200 Klang
03-3318 1286




3 comments:

msredcheesecake said...

besarnya udang dia.... murah sikit dari seoul...

Ezy Loy said...

dulu ms keje kat bkt tgi sllu mkn kat restoran ni.. ms 2 restoran ni bru je bukak...
skrg dh makin maju..
yg pnting sedap..
=)

Nur Hafizah Mohd Nor said...

Mcm best jer restoran ni...husband suh survey kt mn nk mkn2 kalu kt pulau ketam ni..then bila jupe blog ni..blh la rekemen kat husband restoranni.. thanks 4 ur sharing