Monday, January 13, 2014

Khun Thai Authentic Thai Restaurant

 assalamualaikum

nak ke Khuntai restaurant ni punyalah jauh ke dalam hutan haha
pergi pula time malam..jalan pun banyak lubang2..tertanya juga mana lah adik fyna nak bawa ni..so bila dah sampai..nice sangat restaurant ni...sangat besar and ramai orang..

tapi kebanyakkan nya cina and india..melayu adalah sikit..so agak ragu2 sikit..

kawan adik fyna cakap sedap..so high expectation lah kan...ada kolam ikan so lauk2 ikan memang fresh lah 

di sebabkan rasanya restaurant ni tak halal..just pork free kot..nak makan pun takut2..so kami ambil ikan saja..yang daging2 takut nak ambil

the taste biasa saja..tak ada yang sedap sangat..maybe tempat ni sangat cozzy and ikan fresh..restaurant ni agak terkenal plus tepi laut...kot...so sangat nyaman lah

suprisely harga boleh tahan la..total up kami makan RM138.35

btw the owner malay



FRESH ORANGE 1 JUG RM 15.50

PLAIN WATER RM1.00 

KERABU SOTONG RM16.00


ONION OMMELET RM 8.00


KAILAN RM11.00


WHITE RICE RM6.00


TOM YAM RM34.00


STEAMED FISH RM38.00










Khun Thai Authentic Thai Restaurant
Lot 8620, Kampung Air Hitam, 
6 1/2 Miles, Jalan Langat,
41200 Klang, 
Selangor.

Tel: 603-3081 3308 
GPS CODE : 2 57'40.54"N 101 26'24.39"E


3 comments:

sYiRa LoKMaN said...

masakan thai ni fav !..
terima kasih atas perkongsian :)
:) salam maulidur rasul..

Ezy Loy said...

nasi putih rm6 sepinggan ke?

Liyliz said...

sebutir nasi pun begitu berharga