Wednesday, December 18, 2013

review : secret of daily foundation

assalamualaikum

hi guys!

harini fyna nak review 1 foundation yang tak macam foudation lain..hehe

foundation ni datang dari korea..so kalau dari kore korang dah tahu lah kan ianya memang ringan





my review

i love this foundation! honestly fyna pakai almost everyday pergi kerja..love it! sebab dia ringan and kulit nampak cerah! wow! cerah semulajadi ok..texture dia agak likat..so korang kena betul betul blendkan dia..fyna suggestkan guna jari je..sebab kalau guna span or brush macam susah je hehe

dia buatkan kulit nampak cerah semulajadi..tak bertampung..so lepas apply foundation ni fyna suggest letak sikit powder untuk bagi tahan lama..so fyna pakai so far memang tahan lama..tak cakey langsung

but! fyna suggestkan pakai nipis saja ye..sebab if pakai tebal..dia akan cakey..cakey means merekah..so akan jadi tak cantiklah..



fyna pakai foundation ni pergi kerja hehe

foundation ni medium coverage saja..so korang still nampak parut bawah dagu fyna kan? ha dia tak tutup pun parut tu..tapi dark circle tutup dengan jayannya hehe

ianya didtangkan degan 1 warna sahaja ye..

harga 
RM20.00

boleh beli di
instagram : thecolours_xoxo
hp : 0102627322





*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.



1 comment:

NinaAz said...

Kalau kulit kering agak2 nampak sgt tak kekeringannya?