Tuesday, December 17, 2013

Review : Cosmoderm Vitamin E Make up Remover

assalamualaikum

hi guys!

ada yang mengadu dekat fyna..bila nak buang makeup guna makeup remover..esok tu naik jerawat..em sensetif agaknya kulit tu..kulit sensetif memang kena hati2 tau

makeup remover sekarang memang banyak jenis..tapi yang mengandungi bahan kimia sebenarnya tak bagus untuk kulit kita..makeup cepat tanggal tapi kesan jangka panjang kita tak tahu betul tak?

ada juga makeup remover tu nama saja makeup remover..tapi bila remover makeup tak betul2..then kita yang susah..naik jerawat/white head black head.haih!

act kulit fyna sekarang ada masaalah sikit..tiba2 naik jerawat..biasalah perempuan..hormon hehehe salahkan hormon pulak kan..so bila kulit tengah sensetif ni..nak sangat product yang boleh merawat kulit..tak nak product yang buatkan kulit lagi teruk..no no no

kalau tak remove makeup betul2 naik masaalah lain pulak dekat muka ni..hmmm

so fyna jumpa 1 makeup remover yang ada Vitamin E!

Cosmoderm Vitamin E Make up Remover








Adakah anda rasa menanggalkan solekan itu memakan masa kerana kita perlu membersihkan wajah sebelum wudhu' dan bersolek selepas itu? Nak cepat sehingga tidak menggunakan make up remover dan cuma pembersih muka ? Rasa serba salah kerana solat tertangguh pula?


Wanita kini jaga imej dan guna solekan malah sekurang-kurangnya tabir suria dan bedak sebelum keluar rumah. Tetapi tahukah anda tanpa menggunakan make up remover, kulit tidak dapat dibersihkan dengan sepenuhnya dan mengakibatkan pori tersumbat sehingga merosakkan kulit wajah?



my review










1st sekali mesti lah bau kan? so bau dia sangat harum! macam perfume..bau soft sangat..texture dia cair, tak berminyak langsung! bila apply dekat muka rasa macam apply pelembab je..sebab tak keringkan kulit langsung..sukanya!

ada vitamin E which is good! sambil buang makeup..sambil merawat wajah..rasanya ni lah satu satunya makeup remover aware dengan masaalah kulit wanita..thanks cosmoderm!

senang, cepat, mudah..boleh guna kapas..boleh guna jari..kalau dah rasa kapas habis..guna saja jari..sama juga resultnya..lepas dah buang guna makeup remover ni..korang boleh terus basuh muka dengan pencuci muka korang 



jagan risau

sebab fyna ada nak test..betul ke makeup remover buang habis makeup? macam tak percayalah..so lepas remover makeup guna remover ni...fyna ambil toner tuang dekat kapas then sapu di muka..hmmm bersihnya kapas! jadi fyna yakin sangat makeup tanggal 100%



so you guys yang sayangkan kulit muka..mahu jaga kulit muka dari awal..fyna recommandkan beli akeup remover ni..

harga
RM13.52

nak beli boleh terus click link ni 

Vitamin E Make up Remover






3 comments:

Sarah Harun said...

k.fyna cosmoderm jenis ada vit e ni ssh nk dpt. tgk outlet. saya suka cosmoderm. yg k.fyna kata hormon tu mmg ade kaitan. hehe. k.fyna widget followers mmg ada masalah ke skarang. :(

twinscraftlife said...

안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

Anonymous said...

Blh guna tok waterproof x k.fyna