Thursday, December 12, 2013

Modbox Xmas Edition: Best Of all Worlds




assalamualaikum

hi guys!

happy happy happy dapat hadiah christmas dari Modbox

fyna dapat banyak barang and suprisely kebanyakkan nya full size! Barang  Modbox jarang ada yang tester..yang best-best semua full size..untung kan?

selalunya  Modbox akan bawa barangan yang memang lain dari yang lain..and mahal-mahal belaka..tengok poket sendiri menangis tak mampu..tapi jangan risau.. Modbox kan ada..so korang bayar hanya 10% sahaja dari harga asal..

what?

yes!


haaaa jangan terkejut

so bulan disember paling best

why?

Modbox bawakan barangan yang teramatlah best semperna christmas ni..so tunggu apa lagi???




ada 6 box yang korang boleh pilih
click di sini

for those yang suka makeup hhehe yang 3 di bawah tu sangat sesuai..


so fyna nak share my beauty box dec (X'mas edition)

Modbox Xmas Edition: Best Of all Worlds

  • 6 travel-size and 5 full-size bath & body care & makeup products.
  • Comes in a red Christmas gift box with festive packaging, perfect as treat for yourself, or for someone you love.
  • All Christmas Edition boxes will be shipped on the week of 16th Dec. Please contact us for earlier delivery.
  • Standard shipping rates apply; free shipping above RM100.

RM109












1.Jelly Pong Pong - Nude & Improved Base & Concealer 
[Product size: Full Size (RM83 | 3.2g)]
Keep eyeshadow from creasing and disguise blemish & scars with this soft and creamy formula that works as both an eyeshadow base and concealer

quite impress dengan texture dia..senang di blend di mata..memang sangat perfect untuk eyebase..eye base ni untuk buat eyeshadow tahan lama or if korang tak mahu pakai eyeshadow..just sapu sikit di mata..sebab sometime mata atas pun ada lebam kan..so dia neutralkan balik and buatkan mata nampak natural smooth gitu hehe



2.Jelly Pong Pong - Lip Cushion Lip Balm
[Product size: Full Size (RM48 | 6g)]
Give your lips a translucent tint while moisturising it at the same time! This is an irresistible cushion-soft lip gloss enriched with evening primrose oil, beeswax and aloe vera.

fyna suka lip balm yang berwarna..mostly yang tak berwarna buatkan bibir nampak pucat and muka terus nampak pucat..so this is 2 in one..sambil moisturize your lips..ada warna juga and the smellssss wangi gila!




3.Jelly Pong Pong - Supermodel Lip & Cheek Stain
[Product size: Full Size (RM80 | 2.2g)]
Give your cheeks and lips a kiss of color with this deeply pigmented lip and cheek stain. Beautifully scented and long-lasting to keep you going through the day!

stain sendiri adalah sesuatu yang tahan lama..so oleskan di bibir and pipi..ia akan buatkan bibir ala korea gitu and pipi natural pink gitu..if oleskan lebih banyak di bibir..akan nampak macam pakai lipstick hehe



4.Jelly Pong Pong - Wide Awake Pelatte
[Product size: Full Size (RM89]
Brigten and illuminate your complexian with this handy palette of skin-enchancing creams. Use to hide dark circle, accentuate cheeks & brow bones and sculpt eyebrow

dalam palette ni ada untuk conceal,highlight and eyebrow..fyna belum guna lagi product ni..and fyna akan buat another review pasal product ni ye





5.Earth Organics - Cucumber & Mint Shampoo
[Product size: 30ml (RM98 | 250ml)]
Lift your senses when you wash your hair with this shampoo that has an uplifting aroma of freshly cut cucumber & crushed mint leaves

6.Earth Organics - Cucumber & Mint Conditioner
[Product size: 30ml (RM98 | 250ml)]
get soft, silky hair with this conditioner that’s enriched with pure Organic Manuka Honey, moisturising your hair ever so deeply.


7.Earth Organics - Cucumber & Mint Shower Cream

[Product size: 30ml (RM139 | 450ml)]

This smooth lathering shower creme is a joy for the senses. You’ll love how it cleanses your body without stripping off the moisture.


9.Earth Organics - Cucumber & Mint Body Lotion
[Product size: 30ml (RM139 | 450ml)]
Pamper dry and thirsty skin with this enriching body lotion that nourishes your body with Organic Manuka Honey.

love love love this set! wangi gilaaaaaaaaaaa..bau mahal tau hehee the lotion so moisturize and wangi..ahh love it!



8.Earth Organics - Gardeners Exfoliating Body Scrub
[Product size: Full Size (RM159 | 450ml)]

Scrub your stress and worries away with this rejuvenating body scrub that has a heavenly scent of lemongrass and orange.

bau dia macam rumput heheh and this one semua tahu..scrub ni untuk buang segala daki and kulit mati..scrub ni dia tak kasar..so for sensetif skin..sesuai ye


10.Aromatherapy Sleep Sniff Box
[Product size: 2g (RM65 | 8g)]
Breathe in deeply into this Sniff Box and the therapeutic blend of lavender & chamomile essential oils will relax and calm your busy mind after a stressful and hectic day.

11.Aromatheraphy Focus Sniff Box

[Product size: 2g (RM65 | 8g)]
A few deep breaths of this aromatherapy blend of cinnamon & bergamot and it will energise and lift the mind, especially on days where you lack sleep and find your mind unfocused.

the box yang boleh realease kan minda kita..fyna kerja 7hari seminggu..hari2 bangun pagi keluar mencari sesuap nasi untuk anak2 cewah hehe pagi keluar petang pulang..so tis box boleh buat minda fyna tenang sikit hehe kadang2 stay up late untuk berblog..so bila ada box ni..boleh buatkan tidur fyna lebih lena sebab otak tengah relax




12.MYSTERY EXTRAS!
Complete your home spa experience with our indulgent extras — something soft for the senses, something lovely to set the scene and something sweet for the tastebuds!

dapat extra gift untuk this box..love it! 



so kalau dicampur semuanya harga lebih kurang RM800 lebih! 
tapi dengan Modbox beaty box kita hanya bayar RM109???? see jimat sangat kan?

barang-barang di atas ada di jual di tempat lain macam hi shop

tapi kenapa perlu bayar mahal untuk 1 item padahal kita boleh dapat 5 atau lebih items dengan harga 1 item? paham tak?

ok macam ni


contoh


1 barang = rm89

modbox beauty box : 5 barang = rm89

see untung tak?

sebab itu bagus adanya beauty box ni..kita boleh dapatkan barang mahal dengan harga yang murah!

so jom beli 1 untuk kita or this is the great gift untuk diberi kepada kawan semperna X'mas or sebagai hadiah harijadi..bila di open..wow! mahal2nya barang..padahal kita beli hanya suku dari harga sebenar hihihi



chrismas edition : http://modbox.com.my/christmas-edition/


website : http://modbox.com.my



*fyna akan buat review pasal satu satu product di entry lain.stay tune!





2 comments:

MG schmidt said...

eh ?
berbaloinyaaaa!
kalau dapat syg nak guna 1 box ni
boleh buat travel box jgk ni :)

Hadi Nugraha said...

wuih..reviewnya rancak banget.
minta direview juga dong produk rich amor .. hehe