Monday, December 2, 2013

pengepit bulu mata dan mascara

assalamualaikum



bila ada yang tengok video fyna..diorang tanya

kak fyna..boleh ke pakai mascara then baru kepit bulu mata tu?

tak luruh ke bulu mata tu?

atau terlekat dekat pengpit bulu mata then tarik2..habis tanggal bulu mata

tak sakit ke?

nanti mascara tak tertanggal ke?


cara yang sebetulnya adalah

kepit dulou bulu mata..then baru apply mascara

tapi korang perasan tak..dah apply banyak mascara..bulu mata tu jadi berat then turun..tak lentik lah kan?

nak lentik kan balik? guna la pengepit bulu mata tu balik..boleh aihhh

tapi kena pastikan mascara tu betul2 bering..then kepit lah..

pengepit bulu mata memang sedia ada dalam handbag fyna..kalau hilang..nagisss hehehe

nak keluar dari kereta..tengok mata..ok ambil pengepit..kepit bulu mata..wah..baru cun..heheh fyna berkali kepit..tak pernah pula luruh hehe

lagi pula kepit dekat bawah bulu mata..so mascara tak kacau aih..jangan risau naaa

sekrang fyna tak pakai cermin dah if nak kepit bulu mata..dah boleh rasa gap antara isi mata and bulu mata hehehe

*girls yang nak belajar kepit bulu mata..tak apa..takes time ye..fyna dulu pun pernah je sampai mengalir air mata terkepit isi haha..mula ada pengepit bulu mata masa umur 18.so 10 tahun dah guna..hehehe bestfriend dah =D

owh untuk cust fyna jarang kepit bulu mata..takut la terkepit kang meleleh air mata pengantin hehehe

cara fyna..sapu mascara banyak2..atas bawah..make sure kena semua.then apply bulu mata palsu..so bulu mata palsu tu memang dah naik kan? so apply lagi mascara sikit..then kepitkan bulu mata palsu dengan bulu mata real dengan tangan..so tak jadilah.ada 2 bulu mata.. hehe

ok hope its helps!

bye

2 comments:

eRzA said...

penah gak terkepit isi...huuhuhu...sakit...eheh

MisEyz BLurz said...

Teringat pulak Eyz masa kecik2 dulu curi2 pakai pengepit bulu mata ni lepas baca entri kak Fyna ni. Hihihi.