Wednesday, December 11, 2013

FeelVogue Supercover Foundation

assalamualaikum

hi guys! 

act fyna dah lama dapat foundation ni but masa dapat kulit datang bencana pula ahaha so biar skin elok dulu baru berani pakai makeup

FeelVogue!
nama pun macam menarik..rasanya foundation ni memang dah snagat glemer kot..rata-rata ramai mencuba and puas hati..

ok lets see the packaging












"sesuai untuk semua kulit wajah..kulit berminyak, kulit kering dan kusam serta kulit sensitif... "

01 : Beige Skin Colour (utk yang kulit cerah)
02 : Natural Skin Colour (utk kulit sawo matang @hitam manis)

10gm (Tahan sehingga 3-5 bulan) 
Pengguna sedikit pun, dah memberi efek yang SUPERB di wajah.

Sesuai untuk semua jenis kulit 


KELEBIHAN Feel Vogue Supercover Foundation

♡Vitamin E
♡Spf 30
♡Glowing
♡Anti rekahan
♡Long Lasting up to 16hour
♡Professional coverage
♡Halal & mendapat kelulusan KKM
♡ Keluaran Bumiputera

KKM not : NOT130905995k



Cara Pemakaian FV:

Calitkan sedikit FV pada batang hidung, pipi, dagu dan dahi.
Sapuan boleh menggunakan jari atau span basah.
Untuk kesan dan hasil yg terbaik, gunakan span yang boleh menyerap air, basahkan span dan ratakan FV di wajah.

Pemakaian FV ini boleh digunakan tanpa bedak, malah sangat ringkas dan mudah untuk diaplikasikan.
Hanya 3 minit untuk miliki kulit wajah yang sempurna.





pagi time ni..1st pakai rasa wah cun hehe


dah petang kulit jadi makin gelap hmm


review


FeelVogue Supercover Foundation bau wangi seriesly! suka sangat and texture dia sangat sangat sangat sangat likat! 

full coverage! so for those yang ada scar di muka..pores di muka..ini sesuai..even likat tapi bila apply di muka tak susah pun..senang je blend..fyna guna jari je hehe..segala cela di muka boleh tutup..macam pakai kryolan pula tapi this one lebih ringan lah dari kroyolan and senang di blend..menutup pori-pori tak? bagi fyna jenis cream foudation..yes..and bila fyna pakai keluar 1 jerawat di hidung..kecil je la..esok tu dah kecut hehe

jenis matte finish so kepada sesiapa yang oily skin..sesuai sangat and fyna agak terkejut dengan oily control dia..superb! cuma 7 hours boleh lah nampak bermintak di tzone..tapi bila lama sikit dia akan glow sendiri..bagi fyna ini better dari naturactor

sesuai untuk harian if sapu nipis nipis..and if nak pergi event or wedding..boleh la pakai tebal sikit..pengantin pun sesuai pakai =)

cara fyna pakai..pakai 1 muka..no need concealer dah..untuk parut letak lebih sikit..untuk pores tonyoh dekat pores lebih sikit..then apply sikit bedak di atas..ok jimat concealer kan? hehe

apa yang tak best? bila dah lama-lama foundation tu jadi gelap..tak lah gelap hitam..cuma tak macam awal-awal pakai..so agak kecewa di situ..maybe foundation ni dah bercampur minyak bagi kot hheehe


harga

RM 69.90 (SM)
RM 75.00 (SS)



** ADA DISKAUN UNTUK CUSTOMER FYNA 



boleh beli di

sms/pm/whatsapp : 012-6567464
FB WANIEY : https://www.facebook.com/mizzwaniey




*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.

3 comments:

tasharosli said...

Gelap sebab foundation oxidised

Anonymous said...

no KKM tu betol ke..?

rosnah razlan said...

fyna......mne better feelvouge atau bb molly..