Thursday, December 12, 2013

christmas gift from Natta Cosme + the affordable brush for beginner and pro

assalamualaikum



sekarang ni semakin ramai yang sedar kecantikkan tu penting..yang muda remaja pun dah mula nak bermakeup hehehe..boleh sayang..cuma sesuaikan dengan usia ye =)




so bagi fyna..setiap seorang perlu ada set brush sendiri..




eh tak apa lah kak fyna..guna tangan ja boleh =.=




nak guna tangan boleh..but kena ada juga set brush..sometime bakteria di tangan tu boleh buatkan kulit kita ada masaalah tau! fyna sendiri jarang guna tangan..prefer guna brush lagi..




so ada juga bertanya.." kak fyna..tahu tak kat mana ada jual set brush murah-murah? ala tak nak lah sampai 20 brush..yang basic pun dah cukup" selalunya fyna suggest elinato..tapi brush dia mengecewakan..betul tak?




so jangan risau..for those yang masih mencari set brush murah..ok meh sini dekat2








hehehe best tak?

yang beginner ambil yang RM29 tu pun dah ok dah

fyna pernah beli Mac tiruan sampai beratus ringgit..pakai sekali dah luruh bulus bulus hmmm..dah la kasar..yelah time tu baru nak up kan

now rasanya baik beli di sini..kualiti bagus..bulus pun lembuttttttttttttttt


so baru-baru ni fyna dapat christmas gift dat Natta Cosme

yeay!

and fyna dapat












CERRO QREEN Cosmetic Make-up Brush Set - Purple (10 pcs )







kalau untuk set lengkap ni..dah cukup rasanya..sebab semua ada..hehe..bulu ni best sebab lembut! ada yang dari fiber tu keras sikit la..bukan keras..dia macam padat..so macam fyna nak bentuk kening atau letak lipstick..ha jenis fiber ni sesuai lah..sebab kalau brush lembut nanti comot pulak lipstick hehe

[ Material ]
Face Brush - High Quality Goat's wool

Blush Brush - High Quality Goat's Wool
Eyeshadow Brush (Big) - Pony Hair
Eyeshadow Brush (Medium) - Pony Hair
Smoked Brush (Medium) - Pony Hair
Eyeshadow Brush (Small) - Pony Hair
Eyelash Brush - Fiber
Lip Brush - Fine Fibre
Eyebrow brush - Fine Fibre
Fine Eyeliner Brush - Fine Fibre
[ Brush Set consist of ]
- Powder Brush
- Blush Brush
- Large eyeshadow brush
- Medium eyeshadow brush
- Smudge brush
- Small Eyeshadow brush
- Eyebrow brush
- Eyeliner brush
- Lip brush
- Eyelash comb
- Brush package merge long 10 Length 30 Width 19
[ Color ]
Purple
[ Content ]
10 pcs





CERRO QREEN Make Up Brush Cleanser




[ Description ]
CERRO QREEN Make Up Brush Cleanser 150ml helps to clean cerro qreen brushes to keep them clean and maintain its hygiene.
[ Ingredients ]
water, hexylene glycol, disodium lauroamphodiacetate, sodium trideceth sulfate, PVP, sodium PCA, Aloe Barbadensis leaf 
juice, Propylene glycol, chamomilla recutia extract, hydrolyzed glycosaminoglycans, phenoxyethanol, chlorphenesin, sorbix acid
[ Direction ]
Spray cleanser directly on tissue three times.
Gently stroke brush back and forth over tissure to clean.
Repeat if necessary
[ Content ]
150ml

ok mari kita test keberkesanan nya

itu foundation brush from sigma..memang dah tebal foundation situ haa..tunggu nak cuci je hehe


caranya spray di tissue then swap ke kiri and kanan..
so lepas 2 tisu swap..macam tak cuci lagi je?
ok then ke bilik air..ambil sikit shampoo..letak di tapak tangan..swap kan dia..

eh!

terus bersih??
mudahnya kerja..foundation dekat brush ni memang tebal..selalu fyna guna olive oil untuk removekan foundation tadi..but now tak payah lagi..

senang kerja!



bersih dah hehehe

so far dua items ni sangatlah ouas hati and suka sangat!
fyna dah order dah gam Duo tu.ops! heehehe dekat Sasa dah payah ada..now beli sini je senang

Natta Cosme ni barang dia mostly dari taiwan..so memang tak ada yang dijual di tempat lain kecuali Natta cosme

korang pun boleh membeli belah di natta cosme di sini



3 comments:

fazianbatrisyia said...

wow...berbaloinya...murah & byk brush...
aritu beli mary kay - mineral loose powder brush 1 pon dah RM60 kot kalau tak silap...belum brush yg lain...

So far, elok eh brush ni...Kalau fyna kata bagus, cam nak grab gak...

Salhah Suhot said...

Eyeliner brush dia okey x? Sy punya etude house punya cm kureng sket...

afifah adnan said...

yeay. thx sebab share kat mana nak beli set brush yang best best ni. :)
btw im newbie. jemput singgah http://afifahfiey.blogspot.com/