Wednesday, December 11, 2013

50% di zalora malaysia? ( tips berpakaian and mix and match )

assalamualaikum

hi guys!

so harini fyna nak bagi idea pasal fashion and pakaian..
now dah hujung tahun kan? weddings..dinner..reunion..memang banyak la hujung2 tahun ni..yelah dah cuti sekolah kan..ramai yang free time ni..

so fyna browse dekat google..nak cari website yang jual pakaian untuk semua jenis occasion..cari-cari..terjumpa butik online zalora..wah! banyak nya baju dalam tu terus terjawab soalan adik2 yang bertanya pasal baju baju ni

plus sekarang ni diskaun sampai 50%..rabun sat mata tengok-tengok baju kat situ

ok now fyna bagi contoh baju dar butik online zalora yang fyna rasa sesuai la untuk korang punya majlis..act banyak lagi..but ini fyna ambil beberapa saja.
mana tahu terus korang dapat idea kan

wedding

pengantin

bulan 12 juga lah orang nak kawin..fyna memang banyak gila job bulan 12 ni.alhamdulilah rezeki hehe..ada juga pengantin yang message fyna.."kak fyna tahu tak baju kat mana yang cantik-cantik?..last minit tukar tarikh..pening kepala nak cari baju" mostly untuk tunang and nikah..baju simple2 saja kan..mostly banyak beli baju kurung biasa..macam nak pakai raya saja.. apa kata kita up sikit! hehehe yang lebih fashionable..tak simple sangat but masih sopan and menutup aurat. but make sure jangan terlalu banyak corak..lebih cantik kalau 1 warna sahaja dihiasa corak yang tak berlebihan

simple yet elegant
putih color yang sesuai untuk nikah and tunang..sekarang kan trend peplum hehe
plus siapa yang berpunggung besar..peplum boleh hidekan tau!


aaaaa kenapa cantik????
boleh bayangkan fyna bertunang nanti pakai dress ni..tak ketat and the details..pengsan..cun sangat..then pakai shawl warna nude color tu..nampak soft saja kan..ehhe berangan ni


for those yang berbadan besar sikit..boleh try dress ni..why? sebab kain yang flowy dari atas pinggang ke bawah tu akan nampakkan effect kurus and for yang kurus kering.heheh itu boleh menampak kan cutting badan..amboi..terus badan bentuk jam pasir gitu

warna ni orang panggil warna mahal
jubah! senang..cantik and tak ikut bentuk badan..lain sikit kan dari orang lain..selesa je ye lah bila jadi pengantin.ramai kerumun..panas oi..korset pun tak payah pakai dah hihi



attend wedding kawan
(maksudnya reunion sekali lah kan)

jemputan kawan sekolah rendah kawin.ok haruslah nampak cantik kan? ye lah dah sepuluh tahun tak jumpa..1st impresion haruslah terbaik " eh cantiklah kau sekarang " fuh ayat tu yang best bila jumpa kawan lama..ala bukan nak riak apa..cuma time sekolah rendah sememeh je kan..ha sekarang dah cun hehe

untuk yang kurus..sesuai lah ini..cantik tak over dari pengantin..lawa kan?

kepada yang tak ada cutting badan.jangan risau..baju ni boleh nampak kan korang ada cutting and slim
sesuai juga yang berdada besar and nak sorokan sikit eheh sebab longgar di dada so tak menonjol sangat
berpungung besar? ini sesuai..cutting jenis peplum tapi menyerong.dengan warna yang gelap boleh buatkan si pemakai nampak slim and tinggi


baju kurung pun ok what?
yang berbunga kecil untuk yang berbadan besar dan yang bercorak bersar untuk yang berbadan kecil


mix match

ok sini nak bagi idea untuk pakaian-pakaian juga dari butik online zalora..disebabkan zalora ni jual barangan dari rambut sampai kaki heheh so korang boleh la try mix and match mana yang ok..then terus beli.senang kan? tak payah pening2 banyak2 website


boleh juga pergi dating..ehem! kenduri kawin..dinner dan juga event..



jacket floral! sukanyaaaaaaa
ini ada idea macam mana nak gayakan dengan floral jacket ni



si gadis manis sopan..dah letih pakai baju kurung?
why not pakai baju yang panjang ni and skirt..cantik!
untuk handbag and kasut senang saja..pilih yang warna lain sikit and menonjol


blouse kosong sangat senang nak match dengan apa2..
sama ada skirt or seluar untuk kasual

untuk lelaki pun ada




semuanya dari zalora..see semua ada kan..
i have fun mix and match semua hehe
dah buka tab tab ok nak ini nak ini nak ini
ahhhhhhhhhhhhh rabun mata..semua nak


jom sama-sama fyna shopping online di zalora


happy shopping guys!



5 comments:

tyka Amizi said...

Fyna nt klu free fyna bg la idea mix n match baju y sesuai utk pakai dgn palazo. Utk palazzo corak plus palazo plain skali. Tak reti la nk match dgn baju y mcm maneeee :'(

Erza Japar said...

dr dlu teringin shpping kt zalora..tp bce byk review kt blog mention zalora penipu..brg lmbt smpai..bile tanye byk plak cite..gitu gini..jd rse tkut nk shhping kt sini...xsure btl ke x :)

Miea said...

Xla...i dh bli bnyk kli ngn zalora..mmg puas hati...i bayar hari ni esok dh smpai...barang pn ok

Miea said...

Xla...i dh bli bnyk kli ngn zalora..mmg puas hati...i bayar hari ni esok dh smpai...barang pn ok

Diana said...

Thanks for sharing. Idea best!