Thursday, November 7, 2013

ringkas dan mudah bersama PIXY

assalamualaikum

kalau dengar pasal pixy mesti korang pernah dengar kan..
bedak dia paling femes! even fyna ada bedak lain..bedak pixy harus ada


heaven! hehe

ok meh fyna nak kenalkan dengan product yang fyna paling suka sekali!

PIXY GENTLE & MOIST CLEASING LOTION



Formula yang berasaskan 100% air ini menggabungkan keberkesanan pembersihan pencuci mekap dan penyegar muka dalam satu langkah tanpa perlu membilas. Ia berkesan menanggalkan mekap serta membersihkan segala kotoran dan minyak berlebihan pada kulit. Tanpa alkohol, bebas minyak dan diperkaya dengan ekstrak Madu Asli.

pernah tak korang rasa penat sangat! 
baru balik dari kerja..or dari mana2 and penat sangat and apa yang korang nampak hanya
bantal
tilam
zzzzzzzz


baru balik and rasa nak tidur je..tak kisah lah dengan makeup sekali pun
penat
penat 
penat


tapi kalau tak buang makeup ada jerawat nanti!
=.='
=.='

TAK APA
JANGAN RISAU!



PIXY GENTLE & MOIST CLEASING LOTION kan ada! hehehe

hanya perlu 2 minit je untuk tanggal makeup then tidur! yeay



caranya..
tuang sikit dekat kapas
then sapu ke seluruh muka


see !
eiiiiiiii
semua kotoq!


yeay muka dah clean

ok boeh sambung tido
zzzzzzzzzzzz

REVIEW

PIXY GENTLE & MOIST CLEASING LOTION ni sesuai la kepada orang yang suka makeup tapi malas nak remove makeup hehe like me
bila apply makeup best je bila nak remove makeup.adoi! malas gila

so if you guys macam fyna..pergi kerja..atau ada job di luar.kena makeup and cantik2..balik rumah hanya nak rest..boleh try PIXY GENTLE & MOIST CLEASING LOTION ni..senang sangat!
tak payah dah basuh muka sebab dah memang clean & clear kulit korang..

tambahan if korang nak solat kan..berhenti di rnr..ambil kapas..tuang sikit then apply di muka..tak payah dah makeup remover semua..
kadang2 cleansing wipes tak cuci makeup kita habis tau..tak percaya korang boleh try beza dua ni

texture dia cair..tak berminyak langsung! ha itu yang special nya..
ada bau yang soft je..menenangkan je..
lepas dah cuci dengan kapas..kulit jadi tegang tapi lembut 
then terus boleh tidur

5/5

harga
RM7.90 untuk 50ml (ini sesuai untuk pergi travel)
RM13.90 untuk 100ml
______________________________________________________________



PIXY SINGLE STEP LIQUID FOAM FOR MAKEUP







Menggabungkan keberkesanan pencuci mekap dan pembersih muka dalam satu langkah dengan formula buih yang boleh dibilas dengan mudah. Ia berkesan menanggalkan mekap ringan serta membersihkan kotoran dan minyak berlebihan pada kulit. Tanpa alkohol, bebas minyak dan diperkaya dengan ekstrak Madu Asli.

MY REVIEW

bau best!
texture jernih cair
pakai sikit je dah cukup
buih pun tak banyak so sesuai untuk kulit berminyak macam fyna ni 
lepas apply kulit jadi lembut and cerah!
selalunya fyna akan beritahu student fyna kalau nak pastikan makeup betul2 bersih lepas cuci muka..pakai toner..selalunya toner ni last step untuk fyna pastikan makeup betul2 bersih

tapi apa yang fyna dapat lepas apply toner guna kapas???
sapu 1 muka
eh..!


bersihnya kapas! hahaha
maknanya pencuci muka  PIXY SINGLE STEP LIQUID FOAM FOR MAKEUP memang cuci makeup betul2!

5/5




wajib ada dalam bag!

harga

RM7.90 untuk 50ml (ini sesuai untuk pergi travel)
RM13.90 untuk 100ml


______________________________________________________________


PIXY RADIANT FINISH LIGHTENING CREAM
SPOT BEAUTY







Formula Tabir Aktif ini membolehkan anda menggunakan ia sebagai krim mekap pra-asas dengan gabungan bedak dengan mekap yang sempurna. Anda juga boleh menggunakan ia sebagai krim pencerah untuk menjadikan kulit anda kelihatan lebih berseri dan menghapuskan jeragat.

MY REVIEW
bau wangi
texture wangi
kulit jadi glowing
kulit jadi lembut and less pore
bila pakai di muka rasa ringan and cerah sikit
boleh dijadikan base makeup
tahan lama? untuk muka berminyak tak tahan tapi if kulit kering sesuai
fyna pakai dalam 5 jam dekat t zone dah berminyak..
sebab ada spf15 fyna pakai hari2 pergi kerja..plus duduk dalam aircond saja hehehe so this one tahan lama juga

3/5

______________________________________________________________

PIXY UV WHITENING TWO WAY CAKE PERFECT FIT







MY REVIEW

kalau nak dibanding kan dengan packaging lama..this one tak banyak shade sangat
packaging lebih cantik dari yang lama
texture lebih ringan dari pixy yang lama. and lebih halus
two way cake means pakai ini sahaja lah..foundation tak payah dah
tahan lama? if pakai base yang baik.tahan lama
tak sesuai untuk kulit berminyak..if nak pakai boleh..kena pakai base yang bagus dulu ye
tapi if pakai PIXY RADIANT FINISH LIGHTENING CREAM
SPOT BEAUTY then bedak ni..senang sangat nak apply sebab kulit dah lembut

3/5


me wearing this powder and radiant finish

so bagi fyna pixy dah keluarkan barang yang bagus sangat! harga murah and semua mampu beli
yang bestnya bebas alkohol! so kulit akan terjaga =)
nak bawa solat pun boleh

semua barang ni korang boleh beli di
watson/guardian





____________________________________________________________________


siapa suka menari??

ok meh join contest dari pixy

PIXY One-Step Dance Contest


  
ahaha kalau korang rasa boleh menari lagi hebat dari gurl dalam video clip ni..apa kata korang join je contest ni





• Peraduan PIXY One-­‐Step Dance bermula dari 7 Oktober hingga 6 Disember 2013
• Hadiah barangan kemas dan produk PIXY bernilah RM 10,000 untuk dimenangi!
• Peraduan ini diadakan untuk meraikan pelancaran produk Siri Pembersih Makeup PIXY

dari menari di rumah..baik korang rakam then send ke pixy.mana tahu untung2 dapat 10K!

for more info boleh ke


15 comments:

Ann Ishak said...

tertawan dengan cleasing lotion dengan liquid form for makeup, yang paling penting "Tanpa alkohol dan bebas minyak" :)

ika lokman said...

Salam, kak fyna.. If gne sunblock biore uv perfect milk tu kn, nk rmve gne ape yea? Sbb die wterproof kan.. Bleh gne pixy rmver tu dh ckup ke? :)

ika lokman said...

Salam, kak fyna.. If gne sunblock biore uv perfect milk tu kn, nk rmve gne ape yea? Sbb die wterproof kan.. Bleh gne pixy rmver tu dh ckup ke? :)

Safarina Shaari said...

kak fyna... PIXY RADIANT FINISH LIGHTENING CREAM
SPOT BEAUTY tu hrga dia brape ye.....

leyla nurjatiey said...

Oke..best3..

Cik Puan Rara said...

rara mmg dr dulu pakai pixy,now dh mcm mcm produck.best!

Puteri Panda said...

Bedak Pixy tu saya dah lama cuba tapi memang betul la tak sesuai untuk kulit berminyak. :)

fyna shafinatul said...

ika : yes guna pixy remover dah cukup =)

safarina : tak pasti pulak..kena tengok di watson lah gitu heh around belas2 jugak rasanya

Zawani Zulkifli said...

kak fyna nanti try garnier sakura pulak! hehe. saya guna best jugak

fyna shafinatul said...

zawani : ok dear insyallah =)

nahr said...

gambar last sekali tu akak pakai highlighter ke tak? :)

Anonymous said...

Camna nak tahu tiruan or x bedak pixy

suadah musa said...

kat gurdian or watson de jual x??

Anonymous said...

Kak fina.. harga semua yang kak fina beli berapa?

nadiah ismail said...

Fyna tumpang tnye..u pkai bedak pixy shade ape???