Saturday, November 9, 2013

review : supra foundation

assalamualaikum

orang cakap supra ni makeup artist banyak guna
yes memang betul
fyna juga guna tau

so fyna dapat 2 color iaitu NB and 3W








MY REVIEW

siapa tak kenal supra kan
memang femes dah! terutamanya kepada mak andam2 termasuk fyna hehe

kenapa femes? kenapa ramai mak andam ramai guna?

sebab full coverage! 
senang di apply
bila dah apply muka akan nampak glowing je
kalau mak andam..diorang jadikan supra as a base before apply foundation lain..untuk ratakan warna kulit cust dulu..then baru letak foundation lain
ada juga pakai terus ke cust

fyna jarang guna supra kat cust..
kalau kulit kering memang sangat2 sesuai pakai supra..
kalau kulit oily..tak sesuai sangat sebab supra sendiri texture dia berminyak

boleh juga di buat highlight..and concealer sebab texture dia licin
tapi if nak buat concealer...powder letak lebih sikit..takut crease

sangat senang di blend

act supra ni mahal...tapi dengan adanya packaging kecil ni..senang lah kan..takut juga if tersalah beli warna kan
tapi supra jangan pakai banyak ye..dia akan crease..pakai sikit saja..selapis nipis sudah cukup sebab texture dia dah likat..
boleh hide segala scar dengan sapuan nipis

harga

RM25 ( 7 gram )

2 comments:

leyla nurjatiey ♥ said...

Teringin nak pakai supra ni..sbb nak kan full coverage..tp jenis kulit kte oily..:'(
thnxs sis review this product..nnty review untk org2 yg sme kulit oily cam kte bnyk2 ea..

Sarah Halim said...

Fynaaaa! Pakai supra yang dalam gambar tu 3W or nb? Kulit fina putih merah ke or kuning langsat ye?