Tuesday, November 26, 2013

review : Reverygirl Sponge Puff

assalamualaikum

sekarang ni rata-rata suka apply foundation pakai sponge ni
agak popular juga sekrang..niat di hati nak beli beauty belnder..tapi sebijik tu mahal..
tapi tak apa..yang murah kan ada hehehe









Reverygirl Sponge Puff
SPAN KOSMETIK POPULAR

kelebihan menggunakan Reverygirl Sponge Puff:
- Foundation yg diapply akan smooth dan finishingnya sekata.
- sgt lembut
- bentuk flexible. kena kepal, genggam ? tetap kembali kpd bentuk asal.
- Kotoran bekas foundation kat span tu boleh dibasuh dan span boleh dipakai balik.
-2 in 1. Untuk apply foundation, dan sapu face powder.

my review

fyna agak excited nak mencuba sponge ni sebab sponge ni popular kan..ok..
for those yang tak reti or tak ada stipling brush or any brush untuk apply foundation..korang boleh guna sponge ni..sebab dia punya result sama saja..flawless gitu..tapi caranya korang kena tekan tekan tekan sponge tu ke muka lah..kalau sapu je nanti nampak tebal..ok?
bentuk dia best..sebab bahagian bawah tu rata so senang nak apply foundation and bentuk tirus tu senang nak apply dekat celah hidung bawah mata..
sponge ni agak keras. fit and pejal..amboi macam badan orang pula ye? so bila nak sueeze untuk basuh pun macam kena kuat-kuat juga..korang boleh guna sponge ni time kering atau pun basah..if korang nak apply dengan sponge ni time basah..basahkan dulu then peras sikit..jangan risau sebab sponge ni bila apply foundation..air dalam sponge tak akan keluar..dia control air gitu..so akan nampak lebih flawless lah sapuan kita ye
bila basuh..make sure perah sabun/shampu tu keluar bersih2 ye..sebab dia cepat menyerap..and selalunya kalau foundation tu 100% bersih tak lah.cuma 80% hilang..ada lagi bekas2

if berminat boleh beli disini ye

hp : 013-930 0575



2 comments:

MisEyz BLurz said...

Nampak menarik. Berapa ek?

Ain Nia said...

huhu, akhir2 ni fyna buat review produk semua produk Nia dah ad. 1 je, fyna xpenah na reply comment sy. :(

jom layan blog saya : https://lemonteaicenia.blogspot.com