Thursday, November 7, 2013

review : Miss Hana CC Cream

assalamualaikum

hi guys!

siapa pernah dengar pasal bb cream?
pernah pakai?
suka?
tak suka?
ok ok

pernah dengar pasal CC Cream?
pernah pakai?

ok harini fyna nak review pasal CC Cream ye








without flash


with flash

Miss Hana CC Cream

Colour Control Cream provides refine the skin texture with essential moisturizing.
 
Ingredients:
Aqua, Crambe Abyssinica Seed Oil, Isododecane, Meadowfoam Seed Oil, Macadamia Oil, C12-15 Akyl Benzoate, Grape Seed Oil, Caprylic /Capric Triglycerides, Titanium Dioxide, Trimethoxycaprylylsilane, Glycerin, Hyaluronic Acid, Phenoxyethanol, Phospholid, Ascorbyl Palmitate, Imperata Cylindrica Root Extract, Centella Asiatca Extract, Perfume.
How To Use:
■ Apply to cleansed skin with moderate amount of cream equally.
Size: 
■ 30ml

Take Note:
■ To maintain the quality of the product, to avoid placing at extremely high temperatures, extremely low temperatures and direct sunlight.
■ Please keep out of reach of children.
■ Do not use if wounds or abnormalities. During use/ after use, skin appears flushed, abnormal swelling, itching or pain, stop using it immediately and consult a physician.
■ Please do a skin test stimulation before use. 


my review
       
ada tak di sini yang nak sangat pakai bb cream tapi bila pakai asal muka nampak kelabu ni?!
bb cream selalunya lebih kepada pink undertone and selalunya 1 warna saja kan?

ok apa kata lupakan bb cream

kita cuba cc cream =D


CC cream adalah singkatan dari color and correct, yang merupakan pengembangan yang lebih mutakhir dari BB cream. Jika BB cream asalnya dari Jerman, maka CC cream diciptakan dan dikembangkan di Korea. CC cream dirancang lebih dapat menutupi noda di wajah dan memberikan tampilan lebih halus dibanding BB cream.

CC Cream tak ada warna tapi dia buat kulit lebih flawless tanpa perlu letak bedak
tapi kalau kulit yang tak banyak masaalah lah ye
macam if nak samakan tone warna tapi nak semulajadi..ha better guna CC Cream ni
nampak natural tapi kulit cerah sedikit..lebih natural

bau wangi!
texture halus sangat
cepat serap
lepas apply di muka kulit lebih lembut..lembut sangat
tak terasa pakai apa di muka
kulit kering sangat2 sesuai! dia akan buatkan kulit korang lembab je

ok ini untuk kulit yang tak ada maaalah sangat..kalau untuk kulit yang bermasaalah?

boleh dijadikan base makeup
and fyna suka mix kan CC Cream dengan foundation untuk dapatkan texture lebih halus dan ringan and yes! tahan lama =D

this CC cream tak boleh la la nak hidekan parut or dark circle..tapi dia boleh ratakan warna kulit untuk nampak lebih segar dan bermaya

so bagi fyna

4/5

harga

RM39.00
( now ada sale yeay! )


boleh dibeli di



5 comments:

Suzie Yusuh said...

pernah pakai yang etude house punya sample, ok jugak sebab dia tak berat kat kulit wajah tak macam bb cream :D

Nurul Afifah said...

igt nk cuba pakai bb cream sbb kulit muka ada kesan parut. tp mcm rimas la. cc cream seems better, thanks ya fyna. :)

Nurul Afifah said...

igt nk cuba pakai bb cream sbb kulit muka ada kesan parut. tp mcm rimas la. cc cream seems better, thanks ya fyna. :)

Nadya Bubble said...

Pernah cuba bb cream maybelline je.

Anonymous said...

Fyna cubalah bb cream etude house cotton fit natural beige. Oklah. Hmmm