Wednesday, November 20, 2013

review : maybelline rocket volume express mascara

assalamualaikum

hi guys!

whats your fav mascara? dulu fyna paling tak suka pakai mascara..why? sebab susah nak remove..sakit! eii tak suka..kalau pakai pun just pakai light2 je..

and now im obsessed dengan mascara sejak adanya maybelline rocket volume express mascara





Explosive Volume in Rocket Time!
• Patented Supersonic Brush with micro bristles loads on big, sleek volume instantly
• Removes easily with soap and water
• Contact lens safe and ophthalmologist-tested
• Waterproof

my review

1st thought

at 1st fyna beli..and upload dalam instagram..ramai kata eh kak fyna ni tak best..tak waterproof..tak melebatkan tak memanjang kn..the worse mascara ever..bla bla bla..bila dah orang kata macam tu terus 50-50 menyesal sebab beli..so bila pakai pun..masih terngiang2 komen di instagram tu..so bila apply di bulu mata pun tak puas hati..emm memang tak ok

2nd thought

beli dah beli so apa kata try lagi sekali..apply 1 coat..ok dah nampak hasil..bulu mata jadi panjang gila..ok apply 2nd coat..jadi tebal..wah suka! ambil pengepit bulu mata..kepit lagi sekali..wah macam bulu mata palsu..love it! yang bestnya dia tak gumpal and if pakai lens..dia tak masuk dalam mata macam mascara lain..ahh love it! the best things about this mascara ialah bila nak cuci..just ambil air..tarik je mascara ni.then tada! hilang semua..so jimat makeup remover..jimat kapas..mata tak sakit lagi..bulu mata tak luruh lagi..i just love it!

and now fyna boleh keluar rumah ke mana2 hanya dengan mascara..eyeliner memang sangat2 jarang pakai sekarang..heheh

and kalau nak solat..tak payah dah dok 1 sudut..ambil makeup remover..buang buang mascara..no need! hehehe sebab dengan air je dia dah tanggal even kita paki 5 coat sekali pun

and now fyna ada 4 mascara ni..hehehe beli banyak2 simpan takut maybeline tak keluarkan dah =D





harga 
RM30 lebih rasanya

boleh dibeli di
watson/guardian atau tempat2 yang jual barang maybelline


maybelline rocket volume express mascara
5/5


10 comments:

Ailyl Rozanna said...

Fyna! Kalau dah pakai mascara lepas tu guna pengepit bulu mata, mascara tu tak tanggal ke? Walaupun dh tunggu smpai kering? Pernah ada pengalaman mascara tertanggal. I guna etude house pny. Guna yg silkygirl pun sama -_- salah mascara ke salah pengepit? Ok panjang betul komen ni. Tq

fyna shafinatul said...

Tak pernah tanggal pun dear..kepit bulu mata fyna sentiasa ada dalam bag..banyak kali je ketip bulu mata..ok je eheh

myraVea said...

Waaa. Macam best je. Macam nak try satu jugak je. Hehe.

Thanks for sharing sis. ♥

auni najihah jalil said...
This comment has been removed by the author.
auni najihah jalil said...

betul2...sy pon dlu xsuka giler pkai mascara..tp lepas pkai meybelline rocket ni...tiap2 hari apply even time wktu boleh solat..:)

mimiejasmi said...

kak fyna,contact lens brand n warna apa yg akak guna dalam gambar yg pegang mascara tu? cantek sgt warna dia.

fyna shafinatul said...

Itu pakai korean punya.puffy 3 tone grey

myraVea said...

Waaa. Macam best je. Macam nak try satu jugak je. Hehe.

Thanks for sharing sis. ♥

mirza syazwina said...

seriusly boleh tanggal dengan air macam tu je,selalu pakai mascara sebab masalah ni la..ni comform kena beli ni..thanks sebab reviuw ^_^

Anonymous said...

baru beli mascara ni td....latest price kat Watson rm 23.95..mungkin sbb sale...belum cuba pakai...beli sbb teruja baca kat blog Fyna....hehehhehehhe