Friday, November 8, 2013

review : gift from Wonderbox ( neutrogena foam and scrub )

assalamualaikum

hi guys!

suprise suprise
fyna dapat gift dari Wonderbox!

thanks Wonderbox!

Wonderbox selalu bagi suprise tau..if dah subscribe untuk beauty box..rasa macam tertunggu je bila nak dapat Wonderbox ni and apa barang yang akan dapat.suprise suprise

siapa yang tak suka suprise kan? hehehe

so baru2 ni Wonderbox ada send gift dekat fyna..ok jom tengok apa yang ada di dalam




neutrogena deep clean brightening mulberry ultra foam cleanser



neutrogena deep clean brightening mulberry ultra foam cleanser





Neutrogena® Deep Clean® Brightening Mulberry Ultra Foam Cleanser cleans deep down into pores with a self-dispensing luxurious foam, while helping reveal visibly brighter skin.

- Effectively removes 99% of oil, dirt and impurities.

- Contains mulberry extract that helps reveal visibly brighter and fairer skin.

Dermatologist-Tested • Oil-Free • Alcohol-Free • Non-comodogenic

Directions: Wet face and squeeze cleanser into hands. Apply to face and massage gently. Rinse thoroughly.

Ingredients: Water, Butylene Glycol, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Polysorbate-20, Di-PPG-2-Myreth-10-Adipate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-80 Sorbitan Laurate, PEG-7-Glyceryl Cocoate, Phenoxyethanol, Decyl Glucoside, Cocamdopropylamine Oxide, Fragrance, PEG-150 Distearate, Methylparaben, Tetrasodium EDTA, Propylparaben, Citric Acid, Ethylparaben, Ascorbyl Glucoside, Dipotassium Glycyrrhizate, Methylisothiazolinone, Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Extract, Magnesium Aspartate, CI 60730, Zinc Gluconate, Morus Alba Roots Extract, Copper Gluconate, CI 17200

MY REVIEW
cleanser jenis foam ni sangat sesuai untuk yang oily skin tau!
bau wangi! agak kuat sikit la wangi dia hehe tapi bagi fyna ok je
ni lah clenaser fyna sekarang hehe
if korang tengok dah sekerat ha hahaha 
fyna pakai cleanser ni tiap pagi and malam
suka sebab picit je keluar buih hehe tak payah gosok2 untuk dapatkan buih
deep clean? yes but if korang pakai makeup then nak cuci dengan cleanser ni..hehe memang tak bersih pun
if tak pakai makeup cuci dengan cleanser ni .ok
kulit fyna sensetif so ..so far pakai cleanser ni tak ada masaalah
bau wangi sangat!
lepas cuci muka..rasa macam tak selesa pula..so bila dah lap dengan towel..ha baru rasa ok sikit muka..rasa less minyak 
fyna suggest if korang nak guna pencuci ni
lepas pump kan di tangan..apply di muka...biarkan beberapa minit
then baru bilas
baru rasa kulit tu bersih hehe

so bagi fyna cleanser ni just ok..kulit sensetif? boleh pakai
kulit berminyak boleh pakai

hehehe

3.5/5


neutrogena deep clean brightening mulberry foaming scrub





Product Info:
Neutrogena Deep Clean Brightening Mulberry Ultra Foaming Scrub is a gentle exfoliating formula that cleans deep down into pores, removes dead skin cells and help reveal visibly brighter skin.
  • Effectively removes 99% of oil, dirt and impurities.
  • Contains mulberry extract that helps reveal visibly brighter and fairer skin.
  • Dermatologist Tested, Oil-Free, Alcohol-Free, Non-comodogenic
  • Whitening Efficacy of Mulberry Extracts that are rich in Vitamins B3 and C to help visibly brighten skin
Ingredients: Water, Methyl Gluceth-20, Sodium Laureth Sulfate, Lauryl Glucoside, Disodium Lauroamphodiacetate, PEG-80 Sorbitan Laurate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Phenoxyethanol, Polyethylene, Fragrance, Panthenol, Methylparaben, Sodium Hydroxide, Propylparaben, Polyquaternium-7, Ethylparaben, Disodium EDTA, Sodium Benzotriazolyl Sulfonate, Chondrus Crispus Powder, Ascorbyl Glucoside, Agar, Methylisothiazolinone, Butylene Glycol, Benzoic Acid, Glucose, Potassium Chloride, Magnesium Aspartate, Zinc Gluconate, Dehyroacetic Acid, Xanthan Gum, CI 73360, CI 77499, Glycerin, CI 60730, Morus Alba Root Extract, Copper Gluconate, CI 17200, PVP, Ammonium Polyacrylate

MY REVIEW

bau wangi!
texture macam gel sikit..tak kasar
so sesuai kepada yang kulit sensetif
sapu pelan2 di kulit muka..tonyoh pelan2..
then lepas basuh korang akan rasa kulit lebih lembut
if ada macam white head ke apa yang tajam2 di muka
lepas scrub..benda semua tu akan hilang
so bagi fyna ok la..macam scrub lain juga..cuma texture dia lebih mesra pengguna heheh tak kasar sangat

4/5


harga

Neutrogena® Deep Clean® Brightening Mulberry Ultra Foam Cleanser is priced at RM 31.90
Neutrogena Deep Clean Mulberry Foaming Scrub is priced at RM21.90
boleh dibeli di
guardian/watson
more info about neutrogena product boleh ke

for those nak juga suprise macam fyna 
subscribe lah Wonderbox!
apa itu wonderbox? boleh baca di sini

1 comment:

Nadya Bubble said...

Seronoknya dapat surprise gini !