Sunday, November 17, 2013

review : freshkon glinting brown

assalamualaikum!

hye guys!

sebenarnya fyna memang gila kan contact lense since 5/6 years ago..memang obsessed lah..macam2 warna ada..tapi kebanyak kan nya brand korea hehehe

so baru2 ni fyna try brand freshkon..act fyna dah terdesak (eh ) nak yang ada power..so suruh adik fyna cari di johor..kebetulan dia ada di sana..sebab bagi fyna mungkin lah ada choice banyak sikit kan..tapi sedihnya ada 1 ni je..brand freshkon..so fyna pun nak tak nak ambil juga lah






harga rm60 untuk sebulan pakai





fyna suka warna dia..tak terang sangat tak gelap sangat..nice je color dia.fyna tak letak harapan tinggi langsung dekat lens ni..sebab masa fyna post dekat instagram..rata2 cakap lens ni tak bagus..buat sakit mata..mengeringkan..and so on..aih! semua negetif2 saja..dah la ada fyna beli lens ni semata2 untuk contest maybelline..down down down..GUESS WHAT?! sangat selesa! langsung tak ada rasa kering or what..sebab fyna pakai dari 7 pagi hingga 11 malam..mata still rasa ok..sampai terlupa fyna pakai lens ruapnya haha so bagi fyna mungkin lain orang lain mata nya hehehe..bagi fyna selesa sangat! cuma yang agak mengecewakan fyna..diameter dia kecil saja 14.5mm tapi round yang luar tu putih..so maybe 14mm saja..sama besar dengan anak mata..jadi muka fyna agak pelik and tak dapat lah feeling mata besar

fyna dah tak mahu pakai lens ni..tapi bagi fyna brand freshkon bagus..kalau freshkon keluarkan lens 16mm ke..WAJIB beli! hehe

freshkon sparkling brown
4/5

9 comments:

Sabrina Tajudin said...

freshkon ni dia akan jadi sakit or pedih kalau x properly tukar air dia. kalau btul2 jaga mmg selesa sgt, smpai ada time tu rasa cm xpakai pun..

Ann Ishak said...

saya pakai freshkon jugak, so far takde masalah. still teringin nak cuba lense jenama lain tapi takut tak sesuai dengan mata.

Nurul Syazwanie said...

Kak fyna..saya pakai lens ni so far ok lah..even pakai lama pun nasib baik tak ada effect apa2. Kes lupa jugak.hee.. Tapi saya beli kat SP rm35 untuk sebulan.. :)

Anonymous said...

kak fyna gune solution pe utk lens?

Nadya Bubble said...

Setakat ni tak berani lagi nak pakai contact lens -.-

nabila isabella said...

klu rasa pedih or kering boleh cuba BLINK AND CLEAN..boleh dibeli di watson atau guardian..serius best..

dylla azmi said...

Pernah try freshkon..tapi boleh tahan sejam je then pedih mata..terus tak pkai dah..that time harga rm90 per pair utk 1 month..now dah jumpa yg paling serasi which is FirstLook under Blincon..natural,lembut,big eye and selesa sangat..khas utk sensitive eyes:)

www.dyllaazmi.com

MG schmidt said...

xpernah try lg pkai lens
takot . rm60/pair ni ok la kalau nk beli
kalau rm20/psg .tkot nk beli
haha.
tp kalau rm60/pair ni kalau nk pakai hari2 mmg ok .
tp jnis sy xkua rumah sgt .
jmpe client pon kne pakai spek sbb nnti nmpak xconfident kalau mata xterg .hehe :)

sweet hanan said...

saya ada pakai freshkon brilliant brown,mula2 tu nampak weird sgt,dh tu agak pedih ah jgk pakai for first time users but now no more already but instead feel in love with it!selesa somemore!

http://little-xiao-han.blogspot.com