Saturday, November 16, 2013

review : Dr Feel Good

assalamualaikum

review product kali ni ialah dari

Dr. Feelgood by benefit


ok ke product ni? jom tengok packaging dulu








Mattify shine with our invisible, weightless balm that leaves skin feeling silky-soft. Fabulous for mid-day touch-ups... this makeup artist fave can be worn alone, under or on top of makeup. Contains Vitamins A, C & E to help smooth away the appearance of fine lines.

How to apply

Pat and smooth over makeup with its accompanying sponge. Or, simply wear it alone.

Details

24.0g Net wt. 0.85 oz

Beauty tip

Reapply with a sponge for instant mid-day mattification that's better than blotting papers! Works best when pressed onto the skin in a patting motion.



my review

i love the smell..bau lemon ! wangi.....disebabkan ia sejenis balm so maknanya dia akan sedikit berminyak..ramai pakai as a base sebelum makeup...jadi bila jenis berminyak adakah sesuai dengan oily skin???? fyna try nak suka product ni..2 kali fyna pakai untuk dapatkan macam mana cara pakai yang betul..bila apply di muka rasa berminyak..tak selesa sangat..pores mengecil? tak juga...so at 1st fyna pakai 1 muka..tampa pakai any pelembab..then letak powder sikit..1 jam hidung fyna gatal-gatal..so garu2 hahah so habislah kan..tapi area pipi fyna stay sampai 5 hours matte..2nd lepas pakai dr feel good fyna pakai foundation estee lauder..senang nak blend sebab skin dah smooth kan..lepas tu letak powder..1 jam dah crack kat kawasan tepi hidung..bawah mata and pipi..and fyna dapat breakout lepas pakai dr feel good ni =( naik jerawat..so rasanya memang tak sesuai untuk fyna dr feel good ni..sebab bila pakai rasa berat di muka..mungkin sebab kulit fyna jenis berminyak..so berminyak+berminyak..memang tak sesuai lah kan..tapi kalau kulit kering..sangat sesuai..dia boleh jadi macam pelembab untuk muka korang..tapi oily skin..this is not for you guys

dr feel good
1/5



harga

RM35
tapi untuk 10 pembaca blog fyna 
RM30!


for more info / nak beli / nak tengok another shawl 
boleh ke

instagram : shawlsbyfikrah
017-506 1205




*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.

3 comments:

Izyan Masri said...

BALM RUPANYA.KIHKIH. BUAT GEMPAK JE TAU.BEKAS KEMAIN CANTIK.HEHE

Ain Nia said...

yup, sbnarnye utk kulit berminyak tak sesuai pkai pelembab jenis krim. kecuali pelembab yg jenis ringan teksturnya.

sila lawat dan follow blog sy ye : https://lemonteaicenia.blogspot.com

Anonymous said...

Hai fyna, suka review awk, jujur :) . Tp, maaf sy ckp, sy rase product yg awk dpt ni bkn original from benefit. And u should be careful with product mcm ni sbb letak kt muka kn.