Saturday, November 9, 2013

review : collagen bb cream

assalamualaikum

fyna pernah pakai bb cream..tapi mostly bb cream warna more to pink undertone
bila pakai jadi kelabus asap haha

and bb cream juga tak sesuai untuk kulit berminyak macam fyna ni ha
pakai kejap je dah bertompok

so macam mana dengan bb cream yang fyna nak review kali ni?










pukul 9 pagi


pukul 7 petang

my review
bau macam minyak safi hehee tapi tak lah kuat sangat
texture halus
yang bestnya warna dia lebih kepada beige..yellow undertone macam fyna sesuai lah hehe
medium coverage which is good.selalunya bb cream low coverage kan
fyna suka pakai foundation sebab nak cover la segala mak nenek di muka ni kan..tapi disebab kan this bb cream high coverage so lepas ni boleh lah pakai bb cream pula kan
plus bb cream lebih elok dari foundation kan..ada banyak benefit and lebih mudah sebab tak perlu pakai pelembab or any sunblock
spf45..tinggi juga..bila spf tinggi dia akan menyerap minyak di muka dengan baik sekali..
tahan lama? yes! cuma dalam 8 jam dah nampak berminyak di tzone

so sesiapa yang tak suka bb cream macam fyna..mungkin akan suka bb cream ni
insyallah =)


harga

RM30
boleh dibeli di

5 comments:

Cik Puan said...

Wahhhh.....Tahan selame 8jam.Cik rase sangat erbaloi tu.harge pon bole tahan jugak..

leyla nurjatiey ♥ said...

Wah..spf tinggi..nak beli gak ni..memg mencarik2 bb cream yg mcm ni..

Cik Wani said...

wah..macam menarik je untuk try :D

shawls Byfikrah said...

hai fyna,tq for your good review,
those yg nak berminat, boleh add fb saya for fast respon :) https://www.facebook.com/nor.fikrah

Farizah Hamid said...

Wahh best2! Tapi kulit awak mmg dah cantikkk..hehe

Jemput singgah yer www.bondasihat.com

Tqq