Tuesday, November 19, 2013

Heaven Steamboat & Grill Buffet

assalamualaikum

siapa suka steamboat? saya!
selalunya makan steamboat ni best kalau ramai2 kan..
kalau makan steamboat ni fyna lebih suka jadi pemakan..dari pemasak hahaha
ngap ngap ngap..panas2 sedap!

sebab tu kalau nak makan steamboat sila bawa orang laki..diorang suka la masak2 macam ni..tak kan kita yang perempuan nak masak pulak =P 

so haritu di johor mimi sebenarnya dah lama nak ajak fyna makan kat steamboat sini..katanya best sedap bla bla bla




hi!
ni sebenarnya makeup dari pagi..time convo mimi..fyna period..so badan penat..jadi lepas convo tidur je..then diorang kejut nak keluar makan..malas nak basuh makeup terus keluar..haha nasib baik makeup maintain cuma ada la comot sikit2 heeh..nanti fyna review foundation apa fyna pakai na..btw bulu mata pun pakai..amboi! haha

shawl dari cotton on beli kat JPO =P





ngeh ngeh ngeh
dekat seoul garden tak ada kepak ayam..sini ada na..
gila banyak choice sini



banyak kan.



happy family

so bagi fyna bestlah makan disni..banyak choice..sedap..sebab masak sediri hehe utuk grill fresh2 lauk dia.sotong.ayam.daging.udang and so on..untuk steamboat semua benda dalam peti ais ha haha..sos ada banyak jenis..salad pun ada..bihun goreng me goreng nasik goreng ada..apa lagi? semua ada lah kiranya..tempat luas..selesa sangat..tak kacau orang2 lain..itu yang bestnya..and open air! hehehe boleh rasa angin malam..emmm mimi kata sini selalu ramai orang.alhamdulilah la time kami pergi tak ramai hehe..harga berpatutan..bagi fyna murah sangat compare to seoul garden..so seiapa rasa nak makan steamboat boleh la kesini..best!

Dewasa - RM20 / org
Warga Emas RM15 / org
Kanak-kanak RM8 / org

No. 30, Jalan Pulai 21, Taman Pulai Utama,, 81300 Skudai, Johor, Malaysia
019-361 3232




tiba2 rindu budak ni =.=

Heaven Steamboat & Grill Buffet
4.5/5



5 comments:

Cik Cammy Lia said...

adik fyna yg kwn ngn chinese tu dh kwen ke??

Anonymous said...

dah kawen dah cik cammy lia

MG schmidt said...

aah stembot sni mmg bes
amek je ape kte nak
mkn smpai xlarat dah ..hehe
kalau stdent boleh dpt rm18/kepala .
mmg salu dtg sni dlu mse stdy kt jb.

M.r.B.zaCk said...

kt JB 'lagi best steamboat & bbq'
Try test la nnti... hehe

SaL Zakaria said...

comelnye awk ni...sy x pandai nk mekap mcm awk..sadis..kalau sudi jom follow http://smileysasa.blogspot.com