Saturday, November 30, 2013

dinner theme : retro

assalamualaikum

bila hujung hujung tahun ni dinner saja kan..
macam macam theme ha..

so kalini fyna nak bagi idea if korang punya theme

RETRO

retro means colorful!

so beranikan diri korang pakai warna warni..but not to much..takut jadi badut pula

accesories yang colorful
colorful shirts
baju bunga2
skinny jeans (plain or colored)
head bands
loose shirt/blouse
flowy skirts
belts
pearl necklaces
nail polish in colors
eyeliner 
red lips
leggings colored

bell-bottoms


ok sini fyna bagi sikit style lah ye
im not good in fashion act but fyna hanya bantu sikit2..hope its helps






ini fyna pakai tops dari http://whitesoot.com/





untuk retro look..tak payah makeup mata smokey eyes semua
cuba try eyeliner and lips sahaj..so dia tak kacau baju kita yang banyak color tu

sory tak tahu kenapa banyak pula warna merah fyna pilih hehe

so hope it helps!

bye


1


8 comments:

Akma Khaieri said...

fyna suke color merah kot..hehe,btw thanks fyna..its really help me..^o^

Anonymous said...

thanks kak fyna.. :))))

ct kektus said...

cantinye kak fyna. nak try pakai warna-warna camni. tapi tak berani lagi lah. hiihii

Ayumieka said...

Retro!!! baru je dinner tema retro 29 nov hari tu... tema yang boleh kata senang sbb fesyen tu boleh dapat kat mana2 skang ni.. :)

MisEyz BLurz said...

Suka tgk kak fyna. Cantik sangat! ^_^

cik nur said...

hai fyna suka make up retro sangat2 bold and fun kan :)

Siti Sarizah said...

Suka sangat perkongsian kak fyna!Retro memang best! tapi kena pandai main warna supaya tak lah orang caka kita badut. hehhehe

Anonymous said...

hai fyna klu mcm skirt kuning tu bj yg sesuai mcm mana?