Monday, October 14, 2013

REVIEW : nivea visage sparkling white day cream


Assalamualaikum







i love nivea!
rangkaian sparkling white memang best gila..too bad sekarang dah susah nak jumpa sebab diroang keluarkan yang mud..so far yang ni best lagi terutamanya untuk oily skin..hmmm 

fyna suka facial foam dia..memang best gila..

and harini nak review pasal day cream dari nivea..fyna panggil ni pelembab juga hehe

my review
ada bau..ala bau macam semua product nidea tu hehe so far bagi fyna ok je
fyna selalu pakai lepas basuh muka..untuk lembabkan muka..tak kira lah siang ke malam ke
asal muka kering je..mesti guna..then myka dah tak kering..hehe
fyna suka sangat! and adik2 fyna pun colet2 pakai..=.=
sebelum makeup harus pakai..untuk lindungi kulit dari bahan kimia makeup kan
cepat meresap..bila dah meresap kulit jadi macam tegang lembut gitu..so sebab tu fyna suka
control oil? bagi fyna ok juga..ada sesetengah orang kata tak ok untuk control a\oil..tapi bagi fyna ok je
pakai sikit2 je dah cukup sebab tu dari bulan 5 sampai sekrang tak habis2 lagi hehe

so far this is a good product..kalau nak cari pelembab..beli lah ini hehe

yang tak best nya..tak ada spf..so kalau nak keluar..sila pakai sunblock kat atas ye

harga?
emm tak ingat pula..maybe dalam belas2 agaknya

dimana boleh beli?
watson/guardian

=)

7 comments:

Ain Eddihar said...

ain pun suka nivea :D ain pakai roll on dia yang spray tu .. :D

Anonymous said...

what about the toner? pls review :)

Sarah Harun said...

k.fyna guna toner nivea x yg sparkling white tu? sy suka toner tu

Puteri syakila said...

thanks for the review. nk beli la~ hehehe

misz aisya said...

xde SPF? lorhhh. muke kite dah lah cpt sunburn. bru trpikir nak beli td. sob3

MG schmidt said...

betul.
nivea punya brand mmg best. bau pun bes :)

Anonymous said...

dah pernah beli dan tak berape berkenan sangat sebab wangi.dan susah nak pakai make up bile dah sapu cream ni kt muka.kalau berpeluh minyak cream ni tertanggal habis melengas muka,mungkin formula nivea ni sesuai utk cuaca sejuk salji dan sejuk kering kot, melesia kan panas dan lembab.x yah pakai pun x de hal sebenarnya.cume pakai sunscreen je lah.