Friday, October 4, 2013

review : ibu putih


assalamualaikum

sekarang femes dengan ibu putih kan? nama pun putih so memang ramai la nak beli untuk jadi putih hehe





KEHEBATAN KRIM IBU PUTIH :


- mencerahkan kulit seawal seminggu
- kecerahan secara alami, sekata dan natural
- tiada kesan sampingan
- tiada penggelupasan
- menghaluskan pori-pori
- menghilangkan jerawat dan jeragat serta tompok2 awal penuaan
- menghilangkan parut dan cela
- mencerahkan bahagian2 gelap seperti di celah peha, ketiak, leher dan lain2 bahagian kulit badan.



CARA GUNA :


Krim dwiguna IBU PUTIH bertindak sebagai booster dalam rangkaian penjagaan wajah/kulit anda, untuk memberikan kesan/impak kecerahan dan kegebuan maksima yang berkekalan. Ia adalah pekat, jadi anda perlu mix/campurkan sahaja krim ini dengan krim sedia ada anda sebelum digunakan.

Contohnya, campurkan sedikit sahaja krim IBU PUTIH dalam krim pelembab atau KRIM MALAM anda. Sapu sebelum tidur. Untuk bahagian badan lain, campurkan ia dalam losyen badan, dan sapu rata pada bahagian di ingini. Lakukan secara rutin setiap hari dan lihat kesan kecerahan yang diingini hanya dalam beberapa hari!




TIPS MUDAH :

- Sapu dulu krim muka atau losyen badan anda. Kemudian baru calitkan sedikit saja IBU PUTIH pada bahagian diingini dan ratakan.. Cubalah..


my review
bau dia macam sabun beras 
texture dia lembut and tak likat sangat
( tak ada biji2 halus ye)
senang menyerap
putih ke bila pakai? emm kesan putih tu lambat ..fyna dah pakai krim ibu putih ni saja..tak campur dengan any krim malam..so result dia memang lambat
then fyna campur dengan krim malam..lambat juga ahahaha
tak tahu lah sama ada krim malam fyna tu ke atau ibu putih sendiri
tapi yang fyna perasan sejak pakai krim ibu putih jerawat langsung tak naik
kira dia jaga lah kulit ni...even period pun jerawat tak naik
muka less minyak
cuma putih tu tak nampak lagi lah
mungkin kena guna lama lagi..fyna baru guna 2 minggu


harga

1 pcs rm 40
2 pcs rm 70
3 pcs rm 100



kalau nak beli.boleh ke


no fon: 0194183714



28 comments:

Siti Zubaidah :) said...

muka akk fyna skrg berminyak lg ke ? produk ape untk kulit berminyak ?

Miss A said...

sis, kalau bau ibuputih macam bau susu beras, tu fake skincare tau. hati hati ya :)

saya authorized dropship sis nina, setahu saya, ibuputih takda bau susu beras pun. plus, kami, from ninaskincare punya ada scrub mutiara kecik2 :) boleh order dengan saya jugak ye sis untuk kepastian original sebab IBUPUTIH Ninaskincare selalu orang salah gunakan nama and buat untuk kaut keuntungan.

Anonymous said...

Betul. Ibu putih yg Ada bau susu beras fake pye. Bekas kaca. Sy da beli yg tu. Muka naik jerawat halus2. Sekli Pkai trus berenti. Tkut effect kat kulit. Sis be careful k. Klu yg fake tu sy blh dpt hrge rm25.rm40 utk fake is not worth it.

eiyra fatirah said...

Bru try jer...huhu

Anonymous said...

Ibu putih yg sy guna texture dia mcm ada scrub tp sgt halus..agak pekat..mcm mana nk beza fake n ori ye selain dri botol dia n bau ? Mohon sesiapa yg taw tlg bg pndangan n pendapat..

chaiera said...

kalau tak silap, yg krim dia pekat sangat tu fake. better u contact jannalawwa kat instagram. You tanya dia sendiri

chaiera said...

and yg ade ketul ketul ape tah warna biru tu ori ,.

Anonymous said...

Krim Ibu Putih yang di jual semuanya original cuma ada yang dah di campur dengan krim dan losyen yang lain. Itulah sebabnya bau dan teksturnya berubah. Kalau yang tak dicampur lagi teksturnya agak pekat dan ada biji2 kecil macam pasir. Macam produk Ninaskincare tu dah di campur dengan krim susu beras itulah sebabnya baunya macam susu beras. Kalau yang dah di campur masih original cuma kesan pemutihan agak lambat berbanding yang masih belum di campur dengan krim atau losyen lain. Berminat nak tahu tentang Ibu Putih boleh pm/sms saya 0198604617 Effah

Anonymous said...

kalu sy pkai krim ibu puth sahaja tampa ada cmpur dgn krim lain ,jd mcn ane?

ibuputihshop said...

Kak fynaaa, ibu putih takde bau susu beras. Alahai. Kalau bau susu beras tu mmg dari susu beras, tu bukan ibu putih dah.


Ibu putih original : http://www.ibuputihshop.com/

Anonymous said...

krim ibu ptuih semuanya sama, dibawa masuk ke Malaysia, lepas tu di letak dalam bekas yg berbeza mengikut penjual, letak sticker yg berbeza, tiada istilah ori dan fake ye, nk meniaga tolong cri tau dari mana krim ni datang. tak halal rezeki yg dapat tu dengan cara menipu.. sticker lain2, bekas lain2 dh kata fake, sedihnya pasaran Malaysia ni, si penjual ni pun satu menipu utk untung, haram kak oi meniaga dgn cara menipu..

.::: Princess MOMOY :::. said...

momoy juga dah cuba produk ni
ni review saya ttg produk ni
jemputlah baca

http://momoy-blogirl.blogspot.com/2013/11/review-ibu-putih-magical-whitening-cream.html

Anonymous said...

Saya pun dah try pakai krim ibu putih ni, tapi mungkin effectnya lambat saya beli krim ibu putih ni 2 bulan yg lepas tapi sampai sekrg kulit sy biasa je, malah makin berbelang rasanya :') ibu putih yg sy bli ni bau die wngi lah tk taulah bau ap --' then mcm ad biji2 . Mngkin sy tk sesuai pkaai cream ni

Anonymous said...

sy pakai ibu putih ni..memang kukit akan jd putih..kaki tangan sume dah putih..cume gune dlm sminggu..tp kult muka x sesuai kot..

Anonymous said...

Sy pun guna. Baru 2x pakai krim, jerawat sana sini. Alahai.. menyesal pulak beli

Anonymous said...

Sy pkai juga tp sgt berkesan.die xde bau pun.dan krim die mmg ade rase pasir sket.kulit sy skang dh cntik.

Anonymous said...

Sesiapa nak lips scrub homemade.. 15gram RM7 ..postage RM6/RM9 ...4pcs keatas RM5/per pcs..borong dialu2kan..flavor bley request ye

Anonymous said...

Sy baru beli krim ibu putih dgn hrga RM25 tapi line wrna silver. Adakah krim tu fake. Adoii nyesal beli rasenye kalo fake :-(

Anonymous said...

Mgkin fake.tp kmu beli d mana?pastikan dlu samada ori ka x.

Anonymous said...

Aku ada beli ibu pth mmg ori.tp ntah d m silapnya aku pkai x ngam d muka ku tmbuh jrwat batu besar bnanah.mgkin aku x ngam kot.aku pkai adira skincare ngam..skali mix ibu pth aduhhh makin truk muka.myesal pkai huhu.

Sha amiera said...

Krim ibu putih 60gm
1pcs rm40
Offer 4pcs rm100
Freepost semenanjung

Pm/whatsapp 0174779638

Yatie beautyshop said...
This comment has been removed by the author.
Yatie beautyshop said...

Sy jual produk ninaskincare..original dr nina..x ambil dr tngan org..sy pnh tgok org jual ibu putih rm25..sy pnh bgthu nina.dia ckp jgn lyan itu bkn dia pnye.standard price ibu putih nina 20gm rm45 ibu putih nina 35gm rm70.00..sy pkai ok je..dr ibu putih nina smpai la yg bru ni set ipow mmg ok

Wtsapp 013-6199-769

Anonymous said...

Saya pakai okay jer . . Ibuputih nina normal price 20g rm40 n 35g rm70 yer . . Kalau murah dari tu maybe fake . .

mariam omar said...

Ibuputih mmg wangi ea?sbb sy bru beli...xde mcm pasir2..lembut n wangi

shazue Lady said...

saya pakai produk ninaskincare juga. saya pakai
ibu putih 35g rm70.
egf serum gold 30 biji rm60
oxygencell rm80
berminat nak tau lebih lanjut boleh
whatsap 0127573148

Unknown said...

Betul tu. Dekat Thailand says selalu beli utk rakan sejawat sy do firma guaman secara borong. Sebotol tak sampai rm10. Cuma sy perasan dkt kl packaging dia dh tukar.

tak suka ibu putih said...

Muka sy mmg asal elok je tapi sebabkan nak putih lah beli. memang ceoat sangat putih. tapi lepas pakai ibu putih naik jerawat halus2 dan sangat susah nak hilang. terpakse habis duit buat facial bagai pulak nak hilangkan.