Friday, October 4, 2013

review : Cover Face Meiko Collection (MC)

assalamualaikum

hi semua

harini fyna nak review Cover Face Meiko Collection (MC)
pernah dengar tak?
tak pernah? 
ok klau naturactor and octard pernah dengar? hehe
ok Cover Face Meiko Collection (MC) ni adalah kakak kepada naturactor and octard

ok jom tengok macam mana bentuk Cover Face Meiko Collection (MC) ni








Cover Face Meiko Collection (MC)
> Cover & Treatment kulit (upgrade dari cf naturactor).
> Texture ringan dari cf naturactor.
> Sesuai semua jenis kulit. 
> Main ingredients : Jojoba oil, VCIP (Persistent oil-soluble Vitamin C Derivative)
> 8 codes : 130, 140, 141, 151, 152, 150, 161 & 171.


Cf naturactor & cf octard sekadar cover kulit.
Tapi cf MC yg baru ni bukan sahaja cover kulit, treatment kulit secara minor.
Function treatmentnya, like how it gonna act on the skin 
and the results of the treatment function depends on the individual's skin itself.
Kebanyakkan makeup rosakkan kulit kalau pakai selalu, tak elok pakai setiap hari.
Tapi cf mc baru ni insyAllah selamat & tak rosakkan kulit.
Sesuai kegunaan setiap hari 


my review

siapa yang suka kan naturactor and octard..lepas pakai Cover Face Meiko Collection (MC) ni mesti akan stay dengan Cover Face Meiko Collection (MC) ni..why?
naturactor and octard ok..cuma dia tak tahan lama..betul tak?
and fyna sendiri if pakai naturactor..akan keluar jerawat..entah lah kenapa..so fyna jarang2 guna
tapi dengan Cover Face Meiko Collection (MC) ni..fyna pakai langsung tak keluar jearawat..so fyna rasa ini memang bagus untuk hari2
coverage yang bagus...tak tebal macam naturactor and octard
texture dia halus dan ringan
ada bau wangi 
kalau ada pore..ha sesuai la pakai..dia boleh kecilkan pores
so macam biasalah...lama2 dia akan nampak glowing gitu
tahan lama? better dari naturactor/octard..tahan lama juga

tak suka?
so far puas hati dengan product ni






harga

harga normal rm89.
tapi untuk pembaca blog fyna..korang boleh dapat 
RM63 sahaja! 
cuma pm mereka dah beritahu tahu pasak product ni dari blog fyna..easy kan?



boleh dibeli di

8 comments:

wie said...

hi fyna, kalau naturactor bila pakai lama kan, die akan jadi merekah kat muka, yg ni jadik cetu tak? :)

Syafiqah Hashim said...

wahh! macam best ja..
nak try la..sebab pika ada masalah eyebag yang terukk..heheee..

tenku butang said...

kalau pakai ni cantik mcm fina tak? heee

Puteri Fiza said...

Salam perkenalan fyna. Cantik...
Done follow. Klu sudi follow back. Tq :)

tenku butang said...

wahh.. bestnya.. ada offer.. ni leh tahan berapa lama yea?

Anonymous said...

Fyna,
klu kulit antara cerah-medium,amek code mana ye?
Takut salah beli.

Farlyana Alia Adam said...

Remove make up MCCT pakaii apa

Farlyana Alia Adam said...

Remove make up MCCT pakaii apa