Wednesday, September 4, 2013

review : Red Pomegranate Whitening

assalamualaikum

sekarang ni semua nak putih..product2 pun yang untuk putih-putih tu mesti laris kan

ok kalini fyna nak buat review pasal lotion putih yang tengah hot sekarang ni

Red Pomegranate Whitening




Red Pomegranate Whitening Cleanser






kata pengeluar


Berat 300 gram


Red Pomegranate Whitening Cleanser adalah sabun pembersih tubuh dan boleh dipakai di wajah.

Dengan kandungan bahan2 alami dan ekstrak buah red pomegranate mampu MEMUTIHKAN dan menghaluskan kulit tubuh secara kekal dalam pemakaian beberapa minggu ... Dapatkan Tubuh putih mulus seperti artis korea ..Dipakai dan saranan oleh Artis Korea Song He Gyo ...
Rimas llihat tangan, leher, dan kaki berbeza warna? Kulit gelap gara-gara sering berjemur? Sudah cuba segala macam produk tapi tidak putih-putih juga? Suka lihat kulit putih mulus berseri para artis Korea,Mau kulit putih lembut seperti mereka?
SABUN POME KOREA, sejak dulu sudah jadi rahsia para artis Korea untuk memutihkan dan melembutkan kulit mereka, sehingga boleh tampil putih, mulus, lembut dan berseri di pipi!

Fungsi Cleanser:
-Mampu membersihkan sampai ke dalam pori-pori
-Dapat digunakan pada tubuh dan wajah
-MEMUTIHKAN dengan sempurna
-Mengencangkan
-Menghilangkan pori-pori yang besar
-Mengurangkan jerawat (wajah mahupun ditubuh (punggung)

CARA PENGGUNAAN:
- Pada ketika mandi, Basahi tubuh- Oleskan Cleanser ke seluruh tubuh- Biarkan 3 - 8 minit (Jangan kena air dulu, gosok sesekali)- Bilas dgn air ... Dipakai sebagai pengganti sabun mandi biasa

Ingredients:cocoa polyphenols, red pomegranate essence, rose essence, melatonin, 5 pulse Melaleuca, hydrolyzed pearl, South Korea and the SO-date repair ertian body sculpting factor whitening arbutin and other factors.



my review




ini boleh digunakan 1 badan.macam sabun pencerah lah ye
bau wangi macam perfume lelaki haha tak tahu nama perfume apa tapui memang wangi
sebelum mandi.sapu seluruh badan korang.and biarkan selama 5-8 minit then bilas
bila apply di badan dia macam agak susah sikit la sebab texture dia macam kesat dan likat sikit
so sapu banyak kali lah ye susah sikit nak bilas ..so bila nak bilas tu makeu sure bilas betul-betul..tak nak ada tinggal sisa-sisa ye..
lepas basuh kulit jadi lembut tapi a bit dry..
kulit cerah? sekali pakai memang nampak cerah tapi tak ketara..kalau pakai hari-hari insyallah boleh cerah

___________________________


Red Pomegranate Whitening Lotion+SPF50 





kata pengeluar

Berat 300 gram


Red Pomegranate Whitening Lotion highly recommended by : Song Hye Kyo (Artis Korea)

Red Pomegranate Whitening Lotion adalah Lotion dengan kandungan SPF50 dan dapat memutihkan kulit muka dan wajah sekaLigus mempunyai fungsi sebagai sunbLock karena mempunyai SPF50/PA + + yang mampu meLindungi kuLit dari sinar matahari.

Lotion ini multifungsi, dpt memutihkan tidak hanya wajah namun juga dpt digunakan ditubuh juga mencegah kuLit kering.
SeLain Lotion ini berfungsi sebagai Whitening Pencerah & membuat kulit putih bersih seperti Song Hye Kyo & Gadis2 korea lainnya, Lotion ini juga mengandung SPF/ sunblock utk melindungi kulit dari sinar matahari.
RED POMEGRANATE memberikan perlindungan, merawat & menjadi solusi untuk mereka yg mendambakan kulit putih mulus.

Cara Penggunaan :
Setelah mandi / keluar rumah, pakai dengan oLes Lotion di wajah dan tubuh secara merata, tanpa perlu bilas.

my review



flash


no flash


then lepas mandi dah lap badan..pakai lotion pula
ok lotion ni texture dia kesat and likat juga
bau wangi
lotion ni tak macam lotion lain..dia warna putih.so sekali pakai pun dah boleh putih kulit tu
tapi bila basuh memang hilang balik lah ye hehe
fyna suggestkan kalau nak pakai.pakai sikit-sikit dulu..then please blend dengan betul.sebabtak nak nampak fake kan
sekali apply sudah cukup.2 kali apply? lotion ni akan keluar warna dia..jadi macam keluar daki gitu.tapi bukan daki cuma lotion tu terkelur...entah la..tak tahu kenapa
kena air sekali ok lagi.2 kali dah hilang lotion ni

kepada pengantin..yang tangan gelap sebab main panas hehe ataupun mak andam makeup cerah sikit kulit muka..bila nak salam mak mertua.bila suami nak sarung cincin.macam pelik pula kan dalam gambar..boleh je pakai lotion ni.so kulit muka and tangan akan sama.problem solve! =D

apa yang fyna tak suka?
susah nak blend..kesat sangat
untuk kulit gelap sangat memang tak sesuai.bayangkan coklat gelap + putih.jadi warna kelabu right? so akan nampak fake
kalau tak blend betul-betul akan nampak tompok-tompok so ambil masa untuk blend ye
buatkan kulit kering..both cleanser and lotion..so macam tak best.kalau lembab kan sure best gila


fyna pakai juga sebab dia ada spf.and pakai untuk suka-suka..tangan cerah je kan hehehe..tapi kalau waktu siang pakai ..kulit jadi macam shinning semacam.tak cantik.tapi kalau pakai time malam orang tak akan perasan

harga

Red Pomegranate Whitening Lotion+SPF50 
RM25TERMASUK POSTAGE

Red Pomegranate Whitening Cleanser 
RM25 TERMASUK POSTAGE SM RM28 TERMASUK POSTAGE


so kalau nak beli.boleh beli di

phone number : 0194272085





*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.





for those yang nak bagi fyna barang untuk review di blog fyna atau nak sponsor giveaway

boleh email di fynahere85@yahoo.com 
atau facebook page 

6 comments:

Mrs.mustache said...

Kak fynaa followback pleaseee http://lemustachee.blogspot.com/

Nurul Nadia said...

Owh maknenye putih x kekal la ek?

Nurul Nadia said...

Owh maknenye putih x kekal la ek?

Myra Jane Yusof said...

Hey there! I would like to ask, do you still use this product? If you do, does it have any side effect on you? Thank you in advance for the reply!

miz fetty said...

SAYA PUN ADE JUAL JGK LAYARI MY BLOG http://fettycantik.blogspot.com/

Anonymous said...

i found this article. hati2 dengan produk tiruan. http://www.quirkymissy.com/2012/11/red-alert-fake-red-pomegranate-cleanser/
Please check laman web asal produk ni dari south korea. http://mask.co.kr/
just sharing. jangan marah. :)