Thursday, September 5, 2013

jom buat chicken chop yang senang dengan menggunakan TEPUNG SEGERA CHICKEN CHOP MARVELLES

assalamualaikum

siapa tak suka chicken chop memang lah rugi..ayam yang ranggup.kuah yang sedap.emm sedap!
tapi kadang-kadang nak sediakan barang untuk buat chicken chop ni sangatlah merenyahkan..banyak benda perlu beli.itu ini.so end up makan sahaja dekat kedai

nah sekarang senang..  TEPUNG SEGERA CHICKEN CHOP MARVELLES dah sediakan 1 pek segera untuk buat chicken chop.apa yang korang perlu beli hanyalah ayam..senang kan?

dengan harga RM12 korang bukan dapat 1 pinggan chicken chop.malah 10 atau lebih..wah jimat betul kan?

tepung segera chicken chop marveles ni adalah keluaran tempatan dan 100% halal.so jangan risau ye hehe

ok mari kita tengok pack tepung segera chicken chop marveles ni

1 pack hanya RM12 


ada siap-siap dah cara buat chicken chop ni.senang .tak payah nak buka internet google bagai 
dalam ni ada

tepung salut

tepung salut ni bukan tepung salut biasa dia ada black pepper..so bila perap..ayam tu akan rasa sedap sebab black pepper tu.selalunya orang tak perap kan.ha ni lain sikit

bread crumb

serbuk roti yang rangup

sos

ni sos black pepper..selalu kalau beli kat kedai sos kosong je kan? ha ni dia dah letak siap2 black pepper..so tak payah dah beli serbuk black pepper.jimat kat situ

perisa ke dua ialah perisa ayam.yang ni lebih kurang rasa macam sos kentang putar dekat kfc tu.so kalau untuk anak-naka kecik boleh la beli.hehe

ok now mari tengok cara fyna membuat chicken chop ni 

sepatutnya menggunakan ayam yang macam leper2 tu kan tapi sebab tak sabar nak rasa pack dari tepung segera chicken chop marveles ni fyna hanya ambil ayam yang dipotong biasa hehe..aslkan jadi ye tak



1. lumurkan ayam dengan tepung salut dan biarkan selama 1 jam atau lebih..( ni tiada gambar sebab lupa ambil)
tepung salut ni dia ada black pepper so bila dia serap masuk dalam ayam..sedappp!
2. pecahkan telur dan salutkan ayam yang diperap tadi dengan telur
3. then salutkan pula dengan breadcrump terus masuk dalam kuali api sederhana ye sebab takut ayam kat dalam tu tak masak.. ok masak hingga garing..
time tengah masak tu JANGAN rajin kan diri nak balik-balik kan ayam tu.takut nanti breadcrump tu akan relai (luruh)

ok now mari masak sos pula

untuk 1 pinggan..2 camca serbuk sos sudah cukup
serbuk sos ni dah sedia ada black pepper jadi korang tak payah susah-susah nak tambah anything.semua rasa dah ada dalam tu



1. panaskan air
2. masukkan 2 camca serbuk sos
3. kacau sampai dia mendidih..kena keep kacau ye sebab tak nak kasi berketul nanti
dah mendidih tu kira siap dah la ye =)


ok now siap!


nampak bread crump yang warna cantik ni...tak luruh serbuk dia..rangup sangat.sedap gila..adoi lapaq la pulak


sos black pepper..emm sedap pedas kuah likat..emmm


tiba2 rasa nak buat lagi bila balik rumah kejap lagi =.=

sedap..sangat sedap! 
selalunya buat chicken chop biasa-biasa saja.tapi ini complete!

kepada yang bujang.atau yang bz dengan anak-anak tak sempat masak.boleh je bli 1 pack ni.sedap pun sedap.senang pun senang

kepada yang berminat nak beli.boleh beli dengan dyla

1 pack hanya RM12 

intagram: CIKDILA
msg/ whatsapp: 012-6657122




4 comments:

picca said...

wah...sedap Nye...nk try beli lah..da lah suke giler makan ciken chop ni :) terliuq bak hang !

Perttzyana Alpah said...

adoyay sedapnya

Anonymous said...

SERIUS..LANGSUNG XSEDAP..SOSNYA RASA MCM HAPAK SIKIT..SORY TO SAY..IM JUST A CUSTOMER.

rina said...

nampak sedap je..

www.rinaprettyhealthy.com