Saturday, September 7, 2013

Day 5 : favourite brushes

assalamualaikum

challenge ni fyna buat untuk girls dalam instagram..so dalam ini pun fyna akan update juga lah ye..so sesiapa yang nak join.boleh add fyna di instagram : fynahere and tag fyna ye.so fyna akan tag nama korang dalam next challenge =)

ada beberapa beauty blogger yang join seperti
http://www.sabrinatajudin.com/ instagram : @sabrinatajudin
http://littlelovealways.blogspot.com/ instagram : @mazmiyuki 
http://immanextdiva.blogspot.com/ instagram : @izzatixo
http://nedzblinkblink.blogspot.com/ instagram : @nadhiraizzati
http://www.sayakakigambar.blogspot.com/ instagram :  @erieqaerine
http://deemataque.blogspot.com/ instagram : @zyanapertalpah
http://ciktomato-story.blogspot.com/ instagram : @sabaliati
http://www.wiidaribbon.com/ instagram : @wiidaribbon

now dah ramai sangat yang join,rasa macam tak percaya pula..ni maknanya ramai girls kat luar sanba yang suka kan makeup =D
_________________________________

favourite brushes


1. EVERYDAY MINERALS EYE KABUKI BRUSH

brush ni fyna guna untuk apply concealer..brush yang padat and lembut buatkan fyna senang untuk apply any concealer..dia buatkan concealer jadi flawless.tak cakey and nampak ringan even kita pakai banyak

2. SIGMA F84
fyna sangat jarang guna tangan untuk apply foundation..fyna lebih suka guna brush sebab brush dia akan blendkan foundation tadi jadi full coverage even kita pakai sikit je foundation..dia akan buatkan makeup jadi lebih flawless and natural..so brush from sigma jenis ni memang best sebab lembut sangat.and fyna dah basuh banyak kali pun brush masih lagi macam baru..
dalam banyak-banyak brush from sigma fyna lebih suka f84 sebab angel macam tu buatkan fyna senang nak apply foundation terutamanya dekat bahagian hidung and jar line..dia mencepatkan lah sapuan fyna =)

3. ELF POWDER BRUSH

ni fyna guna untuk ratakan bedak.kalau terlebih bedak.pakai brush ni.ratakan so bedak akan nampak lebih rata and ringan

4. REAL TECHNIQUES STIPPLING BRUSH

ni fyna guna untuk apply blusher..dia ratakan blush dengan cepat and kita tak akan ambil terlampau banyak blush dengan brush ni.dia boleh control ..pakai sikit blush pun dah ok


5. EVERYDAY MINERALS dome blush BRUSH

ini fyna guna untuk blush juga.bulu dia lembut gilaaaa


6. EVERYDAY MINERALS eye blending brush

ini fyna guna untuk apply highlight..brush kecik and agel macam tu sesuai untuk highlight area tulang pipi.nampak lebih natural and tak terover highlight

7. ELF BLENDING BRUSH
selalu pakai eyeshadow guna tangan ja ha.tapi kalau buat smokey or apa2 yang kena blend kan eyeshadow tu bagi soft..fyna guna brush ni je

8. ANGLED BROW BRUSH
ini brand cap ayam ja haha..fyna suka sebab brush dia rapat,leper and sedikit keras..fyna selalu guna brush ni untuk hide kening yang berselerak..angle dia yang senget and tajam tu senang bila nak apply concealer bawah kening sambil bentuk kening

9. EYEBROW BRUSH
ni pun cap ayam ja..jenis senget.senang nak berus bulu-bulu kening supaya rata

so far ni je la brush yang fyna guna untuk muka fyna..ada banyak brush pun..yang brush ni semua tak akan tinggal hehe


No comments: