Thursday, September 5, 2013

day 3 : daily makeup product

assalamualaikum

challenge ni fyna buat untuk girls dalam instagram..so dalam ini pun fyna akan update juga lah ye..so sesiapa yang nak join.boleh add fyna di instagram : fynahere and tag fyna ye.so fyna akan tag nama korang dalam next challenge =)

ada beberapa beauty blogger yang join seperti
http://www.sabrinatajudin.com/ instagram : @sabrinatajudin
http://littlelovealways.blogspot.com/ instagram : @mazmiyuki 
http://immanextdiva.blogspot.com/ instagram : @izzatixo
http://nedzblinkblink.blogspot.com/ instagram : @nadhiraizzati
http://www.sayakakigambar.blogspot.com/ instagram :  @erieqaerine
http://deemataque.blogspot.com/ instagram : @zyanapertalpah
http://ciktomato-story.blogspot.com/ instagram : @sabaliati
http://www.wiidaribbon.com/ instagram : @wiidaribbon

now dah ramai sangat yang join,rasa macam tak percaya pula..ni maknanya ramai girls kat luar sanba yang suka kan makeup =D
_________________________________

daily makeup product




sebenaq nya la kan fyna ni kalau pergi kerja muka basi ja..meaning..tak makeup.disebabkan fyna pekerja tunggal perempuan and cust 98% lelaki so malas nak melawa and menarik perhatian..

orang kata makin tua makin mengatal kan? hahaha

untuk daily fyna tak suka pakai berat-berat sebab muka juga perlu bernafas kan? so untuk daily fyna keep it simple sahaja..natural gitu hehe



1. Nivea Sparkling White Day Care
pelembab ni fav fyna sejak bulan 5 lagi.till now tak habis-habis lagi..jenis terus meresap dalam kulit and tak berminyak..thats why fyna suka sangat..so bila nak apply foundation atau bedak jadi senang je..muka pun tak nampak berminyak lepas pakai..fyna akan buat review lebih lanjut pasal product ni nanti =)

2. Heliocare Oil Free Compact Spf 50 Light

sunblock memang penting untuk elakkan muka gelap and timbulnya jeragat.so far fyna suka pakai ... sebab bila pakai kulit muka rasa lembut sangat..so far ok la..kalau fav sunblock fyna harusla biore tapi pakai hari-hari boleh keringkan muka..so ini untuk pakai hari-hari.tak sebagus biore but bagi fyna yang duduk dalam aircond je ni tak ada masaalah.warna dia sesuai dengan kulit fyna tapi bila pakai macam pakai foundation nipis gitu.tak terasa dalam kulit.so sedikit sebanyak dapat hide masaalah kulit macam redness or parut biasa
boleh beli dengan iera 0142233268

3. 
farra magic foundation
lepas pakai sunblock fyna pakai dekat area bawah mata sahaja..sebab nak hide mata lebam ni ha..asal boleh cover sikit-sikit jadilahkan hehehe
http://www.fynahere.com/2013/07/review-farra-magic-foundation.html

4Elf High Definition Powder
fyna pakai light-light sahaja..fyna suka ni  sebab dia tak ada warna..jadi cuma nak kasi muka tak nampak berminyak..nak kata dia tahan lama..biasa saja.tak lah sampai malam tahannya..kalau jenis kerja luar..memang tak sesuai lah.plus kalau pakai banyak nanti muka akan nampak putih-putih tak rata..
http://www.fynahere.com/2012/05/review-elf-high-definition-powder.html

5. Maybelline rocket mascara
kalau rasa rajin nak pakai mascara.fyna guna mascara ni je.kenapa? sebab senang basuh..jadi nak solat ke apa senang je..tak payah bawa remover ke apa dah..ambil air..tarik mascara tu pelan2 kat bulu mata..terus tanggal.=)
 
ini daily saja..tapi untuk full makeup fyna  boleh tengok di sini ye 

http://www.fynahere.com/2013/06/tutorial-makeup-step-by-step.html


4 comments:

Puteri Panda said...

part makin tua makin gatal tu saya setuju. Huhu. fyna tak pakai makeup tebal pun tetap cantik. :)

zeera lily said...

ok, nk join jugak.. hope x terlepas pandang my instag ..hehe...

Anis Shuhada said...

teringin nak join tag ni. tp brg makeup sy x byk pulak T_T

Salma Tayo said...

oh rocket mascara maybelline tu senang nak basuh ek?bolehla beli.yg lama ni dah nak habis da. :)