Wednesday, September 4, 2013

Day 2 : my top 5 favourite foundation

assalamualaikum

challenge ni fyna buat untuk girls dalam instagram..so dalam ini pun fyna akan update juga lah ye..so sesiapa yang nak join.boleh add fyna di instagram : fynahere and tag fyna ye.so fyna akan tag nama korang dalam next challenge =)

ada beberapa beauty blogger yang join seperti
http://www.sabrinatajudin.com/ instagram : @sabrinatajudin
http://littlelovealways.blogspot.com/ instagram : @mazmiyuki 
http://immanextdiva.blogspot.com/ instagram : @izzatixo
http://nedzblinkblink.blogspot.com/ instagram : @nadhiraizzati
http://www.sayakakigambar.blogspot.com/ instagram :  @erieqaerine
http://deemataque.blogspot.com/ instagram : @zyanapertalpah
http://ciktomato-story.blogspot.com/ instagram : @sabaliati
http://www.wiidaribbon.com/ instagram : @wiidaribbon

now dah ramai sangat yang join,rasa macam tak percaya pula..ni maknanya ramai girls kat luar sanba yang suka kan makeup =D
_________________________________


Day 1 : favourite foundation




1. estee lauder double wear foundation - code sand
satu-satunya foundation dengan warna yang paling tepat untuk skin fyna =D
dah lama nak kan foundation ni..so dapat yang tester pun jadi lah..high coverage..tak berat di muka and tahan all day long! bila dah pakai.. lama-lama foundation ni buatkan kulit kita berseri and glowing..itu yang fyna paling suka sangat! disebab kan dia high coverage..so fyna pakai sikit saja dah cukup untuk tutup cela di muka.. my code is sand..memang terus masuk dengan warna kulit..the best foundation so far
ni video fyna gunakan foundation estee lauder ni


2. farmasi high performance foundation - code pastelle
sebelum jumpa estee lauder ini adalah foundation fav fyna..why? sebab dia lembabkan kulit even fyna kulit berminyak sekali pun dia tetap lembab kan kulit dan merawat kulit..so pakai tebal2 pun ..esok tu tak naik jerawat..pixy powder memang tak tahan lama.tapi bila pakai dengan foundation ni makeup boleh tahan lama..best kan? cuma yang tak bestnya..shades color lebih kepada pink tone..so kena balance kan dengan powder yang sama kulit atau mix dengan foundation lain

3. revlon colorstar - code sand beige
fav fyna dah lama and still guna sampai sekarang..tahan lama..high coverage..warna memang suit dengan skin fyna..untuk baca review lebih lanjut boleh click link di bawah =)

4. OCTARD Cover Foundation - code s41
untuk yang ada open pores..foundation jenis cream sangat sesuai.sebab bila kita apply di muka sambil menutup open pores tu.maybe bukan 100% tapi 80% open pores telah tertutup.foundation jenis cream ni akan nampak tebal kalau kita pakai banyak..and boleh menutup pori-pori. yang bestnya texture dia snagat halus.so kita boleh control banyak mana nak pakai..more review boleh click di link bawah ni ye

5. naturactor - code 140
naturactor memang sangat femes.fyna pakai foundation jenis cream ni time malam sahaja sebab malam kan macam kena lebih coverage and masa juga singkat.jenis cream ni dia tak tahan lama di muka.tapi kalau kena dengan cara boleh tahan lama lah ye..naturactor ni agak tebal sikit dari octard tadi..

tak tahu nak pilih foundation jenis apa? boleh baca post fyna pasal foundation

4 comments:

Vannesa Diane said...

Wow...interesting n useful tips fyna. I always looking forward ur review on various products! ♡ it.

Mya said...

thanks for this entry! i love ur review:) mya baru upload dkt ig hee

Azwa Amanina said...

thanks kak fyna! http://azwaa.blogspot.com

siti zahara said...

NI review zara day 2
http://sekuntumbungazara.blogspot.com/2013/10/30daysmalaysianbeautychallenge_3.html