Friday, August 16, 2013

sushi..im obsessed

assalamualaikum

dulu kalau orang ajak makan sushi mesti menolak..eii makanan mentah haha

tapi sekali makan..nak lagi ha

disebabkan mimi dah habis degree and lagi 2 weeks dia akan ke UTM balik untuk sambung Master so fyna ambil peluang ni makan sushi puas-puas dengan dia..

sebab kalau makan sushi..ada geng baru puas hati and best makan..boleh feels sama2..kalau makan dengan orang yang tak suka sushi macam mana sorang2 =.=

sushi king



ambk feels gitu




green tea pun tak free dah sekarang =.=



tengok ni dalam menu dekat fb memang nak sangat try


ayam sedap.telur sedap la..kuah kicap saja haha


ini fav fyna nyums


lepas dapat ini baru boleh balik dengan tenang =P


total up RM111.99

puas hati sangat makan


outfit..biasa2 saja cuma dah tukar sliper.lenguh pakai heels katanya haha


tutorial baru untuk shawl macam ni? =)

sakae sushi



sat2 nak pilih ni..


keras pulak =.= feels jatuh terus


ya allah ini sedap ok




ambil ini sebab RM1.99 saja..
rupanya intan mentah haha tapi sedap juga


salmon mentah? not bad rasa dia


total up RM99.00


muka penat sikit.keluar rumah pukul 6 untuk makeup job

sushi king
bagi fyna kalau nak makan sushi..makan di sushi king..
so far pengalaman makan di sushi king tak pernah mengecewakan
pilihan banyakk sangat
harga berbaloi
masuk-masuk terus duduk and ambil terus sushi yang berjalan tu..makan-makan then anything just panggil pekerja situ..sangat pantas and mesra pengguna
fyna selalu makan di Amanja Mall sp =)

sakae sushi
tempat mewah sikit la
ada ipad lagi untuk order kan hehe
sushi dari sakae memang sedap dari sushi king.lembut sangat
harga a bit mahal
pilihan tak banyak
service lembab la hai..dulu makan di paradigm mall agak cepat juga..makan di qbay lembab nak mampus..2 jam baru complete order sampai
edamame di sushi sedap lembut and berperisa di sakae keras and sikit and tak best

so korang suka makan sushi?
ada tempat yang best untuk fyna try nanti? =)



13 comments:

Puteri Panda said...

Saya suka makan sushi di Sushi King. tempat lain tak pernah cuba. sama la kita mula-mula tak nak makan sushi sebab terbaca satu info pasal pemakan sushi. erm better tak payah story la di sini. hehe. sushi ni sekali makan boleh ketagih padahal bahan ringkas je kot. then makan dengan soy sauce dan kicap cair je. simple. haha. fav saya baby octopus tu macam fav fyna dan ada 2-3 lagi tapi lupa nama. tahu makan je. haha. sebenarnya dah lama tak makan sushi. last makan bulan 3 kot. tak ingat. sob sob. T___T

Syafiqah Hashim said...

pika suka makan dekat sushi king..my favorite is Golden Ball, ebi fry, chicken cheese roll dan banyak lagi..kecuali yang mentah-mentah memang pika tak makan..hehehee..

Azim Aris said...

sy juga suka sushi king hehehe Tak Mungkin Benar

fasha said...

haii fyna...suka jugak makan sushi...seriouslyy...tpi slalu xde geng nak.makan...bcoz membe rmai xsuke.sushi..xpndai.makan ktenye...slalu yg best sushi king la...kat jj melaka..heheeh

amir zahiruddin mohd zahid said...

slalu makan sorg jer shushi ni. geng payah nk ngam makanan pelik ni.

Ain Dzaya said...

kak fyna saje je nak buat ain tetes air liur...dah lama tak makan sushi T_T

kiyokie fukada said...

Nyum nyum nampak macam sedap je ^_^

shu said...

sy xda kaki nk mkn sushi ni wlaupun sy suka gila..tunang mmg xmkn seafood apatah lg yg mentah2..huhu..

Anonymous said...

salam... nak tanya fyna.. adakah kedua2 kedai ni dapat sijil halal... sebab tau2 la kan nasi sushi tu depa campoq apa.. just asking...:)

Anonymous said...

fyna,shawl bunga2 tu beli kt mne ?

Mya said...

mya pun suka sushi!:D

Anonymous said...

tutorial shawl please? :D

Maili Saires said...

I love sushi too, kak shafina