Thursday, August 29, 2013

sos kicap pedas..mmmmmm sedap!

assalamualaikum

kalini nak review pasal kicap! 
kicap ni act lain dari yang lain..ok lah mari tengok packing dulu sebelum fyna review




my review

ini kicap bersos kira macam 2 in 1 lah
bau dia ada bau kicap and sos hehe
texture dia agak likat

rasa dia?
dia ada rasa manis masin pedas sikit..masam sikit..so semua rasa ada dalam ni
sekali rasa macam rojak pun ada
disebab kan sos ni pedas sikit jadi fyna memang suka lah hehe

bagi fyna sos jenis ni memudahkan fyna untuk memasak..macam if tak ada masa sangat kan..untuk masak kicap boleh je guna terus sos ni.
tambahan bila tumis then letak sos ni..terus naik bau sedap
sos ni dah ada semua jadi kalau nak buat ayam masak kicap contohnya..just tumis bawang then letak kicap ni
like seriusly rasa lain sangat.rasa lagi berlemak and sedap

ayah fyna suka sos ni..sekarang kan musim kenduri..selalu beli telur..so ambil sos ni cicah je ha.hehe

ada jambu ke pelam ke kalau nak menyicah..ha lagi best..then tambah la sikit cabai melaka..fuhhhhhh terlioq

kalau nak buat bbq.tak payah dah renyah2 buat sos..guna je ni confirm meletup! sedap ok




ini nasik goreng fyna guna kan sos kicap tu.sedappp sangat hehe


ini fyna tumis cili kisar then letak sos kicap tu.so kuah jadi likat sikit.manis2 masam pedas.sedap!

sos ni memang lain dari sos lain kiranya macam duduk rumah bujang ke
sos ni boleh tolong menyedapkan makanan..sebab tak payah susah2 letak macam2 benda..sos ni je dah cukup

kalau berminat nak try
boleh ke

harga RM5.50 sebotol

kalau ada yang nak beli borong di alu-alukan kah..lagipun ni keluaran bumi putra jadi memang halal dan selamat =)



5 comments:

Anonymous said...

Sedapnye tengok..keliur..

Tsania Shukri said...

wah mcm sedapp nak free sample! :D

picca said...

mcm sedap kan...nk free sample gak lah :)

Anonymous said...

NAK DAPAT FREE SAMPLE BOLE KLIK & like PAGE YG FYNA BERI THEN BOLE TINGGalkAN NAMA & ALAMAT

Anonymous said...

Sedapnye....bleh le bagi free sample nak Rasa...