Monday, August 26, 2013

review : Solone Rose Covering Makeup Remover Pencil

assalamualaikum

hi guys!

so baru ni fyna dapat parcel from natta cosme

ada beberapa barang yang diorang bagi.yang bestnya barang semua comel-comel
bila buka box ni rasa meriahnya! 




see comel kan? so fyna akan buat review satu persatu ye






Solone Rose Covering Makeup Remover Pencil







[ Description ]
- Pencil type design with built-in smudger. 
- Gentle cosmestic ingredient, allows touching up of water-proof make- up. (not applicable for liquid eyeliner)
- A perfect and handy beauty tool. 
[ Ingredient ]
Polybutene, polyglyceryl-2 triisostearate, Cyclomethicone, hydrogenated vegetable oil, hydrogenated coconut oil, C12-15 alkyl ethythexanoate, polyethylene, ceresin, ozokerite, candelilla wax


[ Precautions ]
If skin has allergic reaction, please discontinue use. Keep out of reach of children. Store in cool place.
[ Size ]


4.5g





my swatch








my review

1st time fyna jumpa product macam ni..sangat senang nak guna
sangat sesuai untuk girls yang tangan ketar-ketar bila nak apply eyeliner
kalau korang tersalah apply. tak payah dah guna remover then padam tempat tu..guna je pensil remover ni then padam tempat yang tersalah.sebab ia jenis pensil.amatlah senang nak control 
nampak macam keras je stick ni tapi sebenarnya lembut saja..ye lah bahagian mata tak boleh kasar2 sangat kan
bila nak buang eyeliner.just guna pensil remover ni..so kita tak payah pedih2 mata sebab terkena remover oil kan? =)

pensil remover ni hanya boleh digunakan untuk eyeliner jenis pensil sahaja..so yang liquid memang tak boleh la ye kecuali liquid eyeliner tu jenis tak waterproof

fyna ada gunakan untuk buang mascara juga
ambil bahagian putih tu then letak sikit di jari..
then letak di bulu mata..so korang boleh tarik mascara tu dengan jari..jadi mascara tu tanggal dengan senang!
best kan?

so kalau berminat untuk beli
boleh ke


RM 32.90



3 comments:

Iqa said...

Salam fyna :) nice review.. tapi tak silap iqa the faceshop ada eyeliner sekali dengan corrector macam product, but bila try tak hilang sangat pun.. hihi :) so, bila tgk fyna review yang ini rase nak try satu.. :D

fyna shafinatul said...

yeke dear..try yang ni.best,tapi liquid punya tak keluar la eheh @iqa

ekin schmidt said...

eh, pemadam !
senang nk padam mcm ni :)
nice one