Thursday, July 18, 2013

review : Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner

assalamualaikum

1st benda yang perlu ada ialah eyeliner..sebab apa? eyeliner boleh buatkan mata lebih nampak fresh and cantik..

yang paling senang guna ialah eyeliner jenis pensil

eyeliner pensil memang dah popular la bagi yang baru nak belajar makeup

budak-budak sekolah sekarang pun dah pandai pakai eyeliner tau..ada pula yang pakai tebal-tebal then bila brpeluh sememeh habis..yela bukan senang nak cari eyeliner yang murah anad boleh tahan lama

as a mekup artist, fyna lebih suka guna jenis gel..tapi bahagian bawah mata..jenis pensil lebih senang 

kebanyakkan eyeliner pensil sekarang tak tahan lama..tambahan bagi yang cepat berpeluh or muka berminyak

ada juga jenis pensil yang tak keluar pun warna nya =.=

so kepada pencinta eyeliner..jangan risau.fyna ada 1 eyeliner yang memang bagus





fyna tonyoh dengan tisu 5 kali..eyeliner tu still ok lagi


then guna makeup remover sekali sapu


atas bawah fyna guna eyeliner ni
(abaikan yang lain haha)

my review
eyeliner ni jenis creamy so sangatlah senang nak apply
terus melekat sekali lukis sebab texture eyeliner ni lembut...so tak payah lukis banyak kali
hitam nya sangat pekat
design cantik.sebab warna pink hehe
tahan sangat lama!
kalau tangan ketar-ketar jangan risau..dengan pensil ni senang2 je korang boleh lukis
fyna suggestkan kepada yang baru nak mula makeup..kepada yang baru nak cari eyeliner yang tahan lama..
bawah mata guna eyeliner ni so mata tak berair..if berair pun makeup tak rosak ;)
so far tak jumpa lagi kekurangan this eyeliner =D





semua harga yang mampu milik..geram banyak yang best-best

so kepada yang nak beli barang makeup..boleh terus ke website ni..macam-macam ada

update review




Liquid eyeliner 
1. Silkygirl 
2. Doll eyeliner 
3. Salone eyeliner 
4. Koshize 

Pensil eyeliner 
1. miss hana eyeliner 
2. Salone pensil eyeliner 

Gel eyeliner 
1. maybelline gel liner 
2. Silkygirl gel eyeliner 


Gambar 1 
Fyna swatch sekali saja 
Gambar 
Fyna jirus dengan air 5 kali 
Gambar 3 
Sapu dengan tisu 

jadi tak sangka kan? pensil eyeliner lebih tahan dari semua =)






5 comments:

Syafiqah Hashim said...

macam best je!
btw, kak fyna makeup lawa-lawa lahh..
hope we can meet face-to-face soon kak fyna..wink wink ^_^

picca said...

(,") (",)

Mastura Mohd Hashim said...

tulisan cina la sis..x faham..?

Sabrina Tajudin said...

serius cantik makeup kak fyna! tp nk kene tau gak tekni nk apply, kadang2 cm pelik gitew bila apply dlm sgt ngan waterline atau jauh sgt dgn wterline...

Check out my latest post! : Baby Lips Pink Glow Lip Balm Review

Azyune said...

pensil ni boleh pusing bagi keluar gelnya atau cuma ada dekat tipnya aja?