Friday, July 5, 2013

review : maybelline clear smooth all in one powder

assalamualaikum

harini nak review pasal 
maybelline clear smooth all in one powder

fyna beli ni dekat guardion di ipoh

RM 9 je haa

beli pun sebab kecik comel hehe






my review

memang dah ramai tahu kan kalau bedak dari maybelline ni memang best
tahan lama and full coverage
so samalah dengan maybelline clear smooth all in one powder ni
sangat smooth and bila pakai muka akan nampak licin je
tahan lama of cos la..memang tahan lama
mate finish so untuk kulit berminyak sangat sangat sesuai
boleh di pakai saja atau dengan foudation if nak kan lebih coverage
dengan span basah pun ok dengan span kering pun ok
  
yang tak best?
maybe warna kot
sebab memandangkan maybelline ni dari new york
color range dia lebih kepada pink undertone
so kena hati-hati pilih
fyna pilih warna 02 nude tapi macam just ok warna dia
maybe lepas ni pilih beige pula..sebab beige lebih kepada yellow undertone

boleh dibeli di
guardian/watson

harga yang kecil
RM9

yang besar maybe dalam 20 lebih





5 comments:

Tcca Anuar said...

eh suka pakai maybelline. yang akak review ni pun kita ada. colour box dia colour pink cecair kan? tapi kita punya natural.. hehe kalau yang besar bulat tu tak sampai RM 20 pun, RM 16. somethin tak salah lah :)tapi dia punya span tak best sangat~ hihi

Azwa Amanina said...

maybelline mmg best tapi banyak range yg takde kat malaysia. :'( btw,suka denim jacket akak.

Secret Of Shaila said...

Sy klubbeli compact powder selalu menghadapi masaalah salah pilih color...last2 xpakai...

Secret Of Shaila said...

Sy klubbeli compact powder selalu menghadapi masaalah salah pilih color...last2 xpakai...

Sufinah Yussof (SY) said...

SY pon pakai yang ni. best sangat2. kalau berpeluh, bedak tak bercapuk2. bercapuk2? betul ke ayat tu? haha~ dari dulu pakai maybelline. dah 6 tahun pakai maybelline. murah pun murah. dan yang pasti, hasil nya yang cantik. SY pakai colour natural.