Wednesday, July 3, 2013

review : bedak tanaka

assalamualaikum






bedak tanaka ni memang popular sekarang..bila nora danish jual bedak ni (re brand)..semakin ramai  pula yang jual bedak tanaka ni tetapi yang original punya..bukan original apa..cuma pakaging saja berlainan..bedak tu sama saja ha..mungkin sebab murah..ramai yang beli yang original..mana-mana pun tak apa..benda yang sama juga ye kan?ok lah bila ramai mencuba bedak ni..fyna pun nak cuba juga hehe

fyna dah cuba bedak ni lebih seminggu

my review

1st bau dia sangat wangi! bau limau nipis..fresh sangat bau dia
texture dia sangatlah halus
caranya ambil sedikit then campur dengan air ( make sure masa nak korek bedak tu tangan kering ye) then tempek lah dekat muka
fyna suka warna dia..so bila pakai terus nampak gebu hehe
bila mengering..bedak ni macam keras sikit..so nak senyum dia akan merekah..orang kata boleh je senyum ke cakap ke...tapi fyna avoid takut pula keluar wrinkle hehe
orang kata boleh dijadikan foundation.fyna try macam tak ok saja =.=
orang kata bila basuh boleh buat macam scrub tu..tonyoh muka.tapi fyna rasa maam tak boleh je tonyoh muka..sebab textur dia halus sangat.so bila basuh turun semua bedak tu..
lepas basuh muka akan rasa sangat lah lembut..lembab and wangi
jerawat yang muncul kana cepat kecut
kulit kusam akan berseri balik
fyna pakai hari-hari..so far tak ada tanda yang tak ok
sebab bedak ni diperbuat dari barang semulajadi so kulit sensetif hingga normal sangat lah sesuai
ptihkan kulit? so far belum nampak..maybe ambil masa sedikit
boleh juga di bawa tidur sbeba bila pakai bedak ni..dia macam sejuk je and wangi so cepat je la tutup mata kan
so bagi fyna bedak ni best
packaging pun besar
tahan lebih dari sebulan..fyna pakai dengan adik-adik..so kalau pakai seorang 2 bulan tahan rasanya



harga
40 gram-rm 20.00 (include postage)
110 gram-rm 30.00 (include postage)



boleh dibeli di
email: po_jee1812@yahoo.com
sms ke no 0194183714, 0175183221



*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.






for those yang nak bagi fyna barang untuk review di blog fyna atau nak sponsor giveaway
boleh email di fynahere85@yahoo.com 
atau facebook page 

12 comments:

picca said...

hehe...bru je nk beli bedak tanaka ni..hehe

ainie shahaini said...
This comment has been removed by the author.
ainie shahaini said...

alam...

haritu akak rumate beli bedak tanaka ni dari nora danish sendiri.

memg best! sejuk je muka. sekejap je dah tertidur, tapi rumate beli kat nora danish dengan harga rm10 each. tapi min kna beli 6 bekas.

Azwa Amanina said...

teringin plak nak cuba :)

Puteri Panda said...

murah. share la linknya.:)

boni kacak said...

bedak tanaka ni antara hot item juga ni :)

Sabrina Tajudin said...

selalu nmpak org jual bedak ni..n sejak nora danish market kan, mmg brg ni jadi tred.. nmpak best gak, nk cuba la nanti!

Jemput baca latest post saya - Monthly Favorites | June 2013

Ismalia Ismail said...

Jualan Sempena Bulan Ramadan .
Bedak Sejuk Tanaka 110gm !
Sesuai digunakan dari bayi hingga dewasa lelaki dan perempuan .
Pelbagai kebaikan !
2 pcs RM45 . free 1pcs sabun susu beras thai !
4 pcs RM85 . free 1pcs ceutical mask !
6 pcs RM120 . free 1pcs 40gram !
8 pcs RM150 . free 1pcs 40gram !
0107015718 .
ada yang macam nora danish punya n juga yang macam fyna review ni :)

cikgu azma said...

Bedak tanaka utk borong..boleh hubungi saya Saya supplier bedak tanaka...0135000175

cikgu azma said...

Bedak tanaka utk borong..boleh hubungi saya Saya supplier bedak tanaka...0135000175

jannar said...

dah cube..jerawat memang tak berdaya nk membsar.asyik mengecut je...baru gune tak sampai seminggu.

Norshyla Mohd Nor said...

Sy jual bedak ni rm15 je 110g botol besar :) kalau nk beli bila stock abis leh la g kt fb sy
nor.shyla@facebook.com