Tuesday, July 23, 2013

Let's get Flawless! 2in1 Flawless Scrub

assalamualaikum

sekarang ni fyna lebih kepada bahan natural untuk muka
dah tak nak nak yang ada kimia-kimia semua dah sebab makin nak menginjak 30 ni mula nak menjaga muka hehe

so baru ni fyna berpeluang untuk try 2 in 1 Flawless Scrub 

product ni baru lagi tapi memang sangat-sangat mendapat sambutan

 siapa yang follow fyn di instagram aka tahu yang a few weeks ago fyna ada try 1 sincare ni..ok dengan kulit adik fyna tapi dengan fyna sebaliknya..
baru 2 kali pakai kulit muka naik jerawat and burn.so terus stop
orang kata itu memang permulaan untuk buang sel kulit mati bla bla bla
tapi kita lebih kenal dengan skin kita sendiri kan? so fyna stop dari jadi lebih teruk
tambahan pula hanya seminggu lagi ada class makeup fyna.
haruslah nak cantik time tu betul tak?

ok mula-mula mari tengok pakaging 2 in 1 flawless scrub ni



texture sangat halus
ada bau herba sikit

Let's get Flawless! 
2in1 Flawless Scrub
Inspired by SiGadisTya

Cara Penggunaan :
Flawless Scrub ini boleh dijadikan sebagai scrub dan juga masker. Sesuai untuk muka dan juga badan. Dan sesiapa pun boleh menggunakannya tak kisah baby, kanak2 dewasa dan tua.
Sebagai scrub, bancuh 1 sudu kecik dengan air. Nak lagi bagus dgn fresh milk atau plain yogurt. Bancuh pekat2 jangan cair. 
Sebagai masker pula, bancuh 2 sudu kecik dengan air atau fresh milk juga. Sama macam scrub. Mesti pekat, dan bukan cair ya.

Bila masa yang sesuai utk pakai?
Oh, utk scrub selang sehari selama seminggu pertama. Minggu seterusnya hanya 2 3 kali seminggu.
Untuk scrub pula, boleh dipakai setiap hari. Tak kira lah pagi ke, tengahari ke atau pagi. Hihi..
Jadi, kesan lembut, fresh dan licin akan nampak dlm hanya sekali pemakaian. Jika FS diamalkan setiap hari sebagai masker, kulit akan jadi licin, cerah sekata, tiada jerawat (jerawat mengecut), kesan parut mula pudar dan paling penting kulit akan jd sihat dan bersinar. Glowing2 gitu tau..... kena rajin ok? Jgn malas2. k


cara fyna bancuh 2 in 1 flawless scrub 


lime and 2 in 1 flawless scrub 






dah habis bancuh boleh  pakaikan di muka sebagai mask
biar kering and wallah..kulit korang akan rasa lembut and bersih

2 hari sebelum event tiba-tiba naik jerawat seketul di pipi..even camera 360 pun tak boleh selamatkan =.=






alhamdulilah..masa hari event jerawat tu kecut! yeay

what i do?

1. fyna scrub kan muka.. ( selang sehari )
2. time siang fyna campurkan 2 in 1 flawless scrub  dengan susu and pakaikan di muka sebagai mask
3. time malam fyna campurkan 2 in 1 flawless scrub dengan lime and pakaikan di muka sebagai mask
4. tidur dah esoknya hilang! alhamdulilah



dalam seminggu kena pakai as a mask hari-hari
then after seminggu boleh pakai selangsehari sebagai mask and selang sehari sebagai scrub

dalam seminggu korang dah boleh dapat rasa perubahan di muka korang
less acne..les oily..if kulit terasa dry boleh apply pelembab lepas tu

masa fyna salah pakai product..naik jerawta kecil-kecil and ada macam terbakar di pipi sebelah hidung..if fyna teruskan lagi pakai skincare tu maybe kulit terbakar tu akan jadi parut sebab dia kering and kulit jadi gelap..memang susah hati

so fyna try scrub muka dengan  2 in 1 flawless scrub and pakai kan sebagai mask tapi campur dengan madu

esoknya terus kesan terbakar tu tak lagi kasar..jadi lembut and jerawat makin hilang..lega sangat..lepas tu fyna terus percaya dengan  2 in 1 flawless scrub ni

maybe kepada yang tak suka bau herba..kena tahan sikitlah ye hehe tapi bagi fyna ok saja


HARGA
RM36.00

BOLEH DIBELI DENGAN FYNA

msg/whatssap : 0103978717
email : fynahere.com





3 comments:

zeera lily said...

wah... tul ke leh flawless.. nk gak..nk..hehe

Dylla Fadzil said...

huhu takut nak try sbb kulit muka dylla tak sesuai dgn semua jenis scrub so far. takutttt sgt nk try,

SABARIAH OSMAN said...

Nk try nie tapi takda stock lagi. Huhuuu. Mane nk dpt?