Monday, July 8, 2013

1 brand makeup tutorial :Sophie Paris

assalamualaikum

update makeup tutorial yang buat bulan 3 haritu =.=

kalini makeup tutorial guna semua barang dari sophie paris
so korang boleh tengok lah keberkesananya =)

fyna ada bagi list sekali dengan harga untuk barang makeup ni

if korang nak beli
boleh contact adik fyna , wani

hp : 010-361 5062



Koshize liquid foundation - Delight ivory RM30

best! wangi! 
texture ringan..
medium to high coverage
long lasting
dry skin kena pakai pelembab dulu ye
oily skin? this if for you
tapi dia ambil masa untuk betul-betul sebati dengan skin



Koshize true secret concealer - medium honey RM 15.00

my fav!
sekali sapu terus hilang scar
tapi make sure blend betul-betul ye
fyna suka sebab warna dia more to orange so sangat sesuai untuk cover dark circle
likat but easy to blend
fyna pakaikan untuk cust juga




Sophie Compact Powder RM 12.50

light to medium coverage
terasa ringan di muka
kalau rasa muka berminyak tu..keluarkan bedak ni..tempek2 terus muka tak berminyak ehhe
kecil comel..so sangat senang di bawa.





Koshize eyeliner - RM 12.50

sangat pekat and tahan lama
so creamy so sangat senang nak apply






Koshize wonder length waterproof mascara - RM 20.00

best sebab tak smudge
tapi ianya memanjang bukan melebatkan bulu mata


Sophie eyeshadow matte - sunny earth - RM 12.50

i love this eyeshadow!
sangat cantik warna dia and tahan lama
warna brown tu boleh buat kan jadi shading sebab warna dia tak terang and soft sangat
so jimat kan?



Sophie eyebrowliner - secretly brown RM 7.50

ok this one my fav
fyna pakai dekat fyna and cust juga
sangat senang nak lukis kening guna eyebrowliner ni
and sikat yang ada memudahkan lagi untuk merapi kening



Koshize blush one - pink delight RM 35.00

fyna pernah buat review pasal blusher ni
suka sebab warna dia sweet pink
sesuai sangat untuk yang berkulit putih and gelap
tak payah pakai shimmer dah sebab this blusher dah ada shimmer yang tak terlalu over


Koshize satinlips - KSl3 coral wisdom - RM 20.00

fav! fav! fav!
1st time test terus suka
warna yang sangat cntik sebab suit dengan my lips color and tahan lama
matte finish
memang sentiasa ada dalam handbag fyna hehe





 dari kiri ke kanan

blusher , eyeshadow , powder , foundation , concealer , eyeliner , eyebrow liner , lipstick


3 comments:

Tcca Anuar said...

hari tu ada giveaway sophie [aris. rhen menang dapat starter kit dgn member card.hehe mula2 tatau nak beli pe. sebab kak fyna buat entry ni baru tiqa tau. BTW terima kasih. :)

Fynaz Shamz said...

sis , barang dy elok ke ? tringin jgk nk beli tp takot kureng hasil dy :)

Nabilah said...

Concealer dia macam best je. Sesuai untuk kulit kering tak?




Enter my first international giveaway here:

http://beautandthebeast.blogspot.com/2013/06/beaut-and-beast-x-persunmall.html