Thursday, June 6, 2013

What's In My Travel Makeup Bag?



assalamualaikum

fyna suka makeup! haruslah ahah
jangan harap keluar dengan muka kosong, kecuali pergi kerja

so kalau fyna ada outstation luar dari kedah
ini lah barang yang fyna akan bawa


bag ni fyna dapat time makeup class haritu..nampak kecil saja tapi fyna sumbat semua masuk
celuih naaaa.
orang selalu akan pack kan beg makeup yang kecil and ala-ala macam pensil box tu kan? 
fyna suka macam ni...ada pemegang so senang..bawa macam tu pun dah comel hehe

apa ada dalam beg ni?
jom tengok


nivea sparkling white facial foam
ni kalau beli 1 set ada yang kecik punya so senang sikit.yang besar guna di rumah
yang kecil bawa bila nak jalan-jalan


nivea sparkling white toner
fyna pakai lepas buang makeup.basuh muka. then letak sikit toner kat kapas.sapu dekat muka and leher.barulah rasa muak bersih ehhe


avene eau thermale thermal water spray
sellaunya pakai before and after makeup


essence serum
pakai tiap-tiap malam


clinique turnaround instant facial masque
kalau travel.mask mesti bawa.sebab memang dah jadi kebiasaan pakai mask 2 kali sehari


StIves - StIves Renewing Collagen Elastin Advanced
suka lotion ni sebab wangi and sebab tak ada botol kecil.bawa je botol besar =D


MARY KAY OIL FREE EYE MAKEUP REMOVER
dah lama guna.suka!


wet tissue penting untuk buang makeup kan
so sebab watson murah beli ja banyak-banyak.jimat..paling suka bau ni
fresh


kapas pun wajib ada na
senang nak buang makeup ka nak pakai toner ka =D



 biore.
fav fyna


estee lauder double wear foundation
code fyna sand


farmasi camouflage concealer
kalau rasa muka tak ada masaalah sangat
bawa concealer ni je untuk hide lebam bawah mata



Silky White Lightening 
2-Way Foundation

code fyna nude.


eyebrow powder
fyna suka pakai powder dari pensil..lebih soft


savee eyeshadow base
tahan lama even murah ..suka sangat
warn gold


savee eyeshadow
lepas pakai base tadi.pakai eyeshadow ni.nampak sangat cantik!
rasanya semua tahu fyna suka pakai eyeshadow warna gold/kuning kan? hehe


Precision Liquid Eyeliner - Silkygirl black

all time fav


maybelline volum'express magnum cat eyes mascara
mascara maybelline yang paling best!


elianto eyelash curler 
dah lama pakai ni.


koshize duo perfect eyeshadow ( golden bronze)
fyna pakai dekat kening and hidung  


Tarte Fantastic Amazonian Clay 12-Hour Blush - fantastic 
fav blush sebab tahan sampai ke malam ha


elianto Matte Berry Lipstick - Cherry Berry
fav fyna dari tahun lepas..mesti ada dalam bag


sophie duo brush
fyna suka guna brush ni apply blusher sebab senang sangat


sigma F84 - Angled Kabuki
memamg guna brush ni ja kalau apply foundation..sebab kalau guna brush.pakai foundation sikit pun dah ok


renu contact solution sensitive eyes
sejak pakai yang sensetive punya.mata tak kuning-kuning lagi



sugar candy brown
paling selesa and cantik
dah lama pakai brand ni and kalau tukaq pun akan kembali kepada brand ni balik ahaha
rm25 ja =D

semua sumbat dalam beg makeup ni
ok siap!

kalau pergi mana-mana wajib la ada semua ni
kira dah c0mplete la and akan cantik hari-hari
cewah



pastu dapat la muka macam ni
eh
makeup macam ni =D

natural saja






15 comments:

noura nakajima said...

Cam tak caye je beg kecik 2 boleh muat byk brg..hehehe..

cik chinta said...

kt mn bli jenm save tu?

Syazwani Mazlan said...

Banyaknya!!! Jom join Birthday giveaway wani ... senang je.. xperlu buat entri. salam kenal :)

siti ZAHARA said...

saya pun pakai avene jugak..:)

cik nyoonyalita said...

comel beg , mcm mn nak dapat ??

zeera lily said...

pd pandangan mata lelaki, brg2 ni mst bnyk, semak & macam2 lg la.. bg kite ni benda2 basic je kn... hee.. ni baru natural look.. kalau makeup yg gempak2 mst lg bnyk brg2..hihi

FIFY AFIQAH KAMARUZAMAN said...

Kat mane bole beli blush tu ea kak fyna?

Sabrina Tajudin said...

Nk sgt try contact lens yg circle cm tu. tkut nmpak xnatrul kat mata sab... Tp tgk akk pakai cantik sgt... Hhe...

Cikila said...

cantik sangat fyna..

Sufinah Yussof (SY) said...

sangat2 suka make up fyna yang ni. fresh. yang paling penting, nampak fyna ceria gumbira. hehe~

El-Janna said...

fyna muka cantik^^ pndai mekap. huhu

Anne Mahazir said...

Nice fyna..singgahlar2 ke blog anne :)

zalila said...

flawless gilaa muka akak ! :D

NATRAH OMAR said...

Apa nama jenama eyebrow powder you? Dah lama i cari

NATRAH OMAR said...

Apa nama jenama eyebrow powder you? Dah lama i cari