Thursday, June 27, 2013

tutorial : makeup step by step

assalamualaikum

tutorial yang fyna buat ni dah lama.rasanya dalam bulan lepas
tapi terlupa nak update dalam blog
so fyna buat makeup ni ajar step by step lah ye

sebab ramai sangat suruh fyna ajar dari mula

so fyna harap korang paham la apa yang fyna bebel kan hehe

nanti fyna akan buat tutorial for beginners pulak ye.insyallah if ada masa

time ni skin fyna agak teruk juga lah..tapi now dah makin ok.alhamdulilah..

so enjoy


step by step : foundation, concealer, powder 


biore face milk
estee lauder double wear foundation
maybelline color tatoo fierce & tangy
koshize concealer
estee lauder double wear concealer
silkygirl silkywhite two way foundation nude

avene thermal spring water


how i do my eyebrow *update* 


sophie eyebrow pencil
koshize concealer
eyebrow powder
essence brow mascara

koshize duo perfecy eyeshadow


shading , blusher , highlight



eyeshadow elianto - brown
tarte Amazonian clay 12-hour blush for cheeks - fantastic, angelic
benefit high beam


eyeshadow tutorial


sleek eye primer palette (money honey)
Sleek Ultra Mattes V1  palettes ( dune,highness,ink)
doll liquid eyeliner
koshize duo perfect eyeshadow ( golden bronze). 
jumbo eye pencil nyx cashmere
maybelline magnum volume express cat eyes
estee lauder concealer
elianto Ultra Define Lipliner Pencil - Sienna
NYX Round Lipsticks - louisiana
Kluge Fruity Lip Gloss Ultra Shiny

ini guna camera note 10.1
(dalam rumah)



shawl dari naba collection

ini pun using camera note 10.1 
dengan flash



ni cantik sikit lah
guna dslr hhehe



shawl dari MYLS Lovely Shawl

19 comments:

picca said...

chantik sgt na...... :)

GarapanKu said...

akak bru renovate blog ke???
cntik lah...:)

Mira Adzlia said...

cantik :)

Atiqa Anuar said...

bole cuba, make up akak memang lawa. eh blog kak fyna makin cantik~ macam tuan dia. hehe

Rozalila Rahmat said...

wahhh...cantik dan kemas review ni...sy sllu ad mslh tang step foundation,concealer & powder..tp la ni ada review fina ni sy rase dh sttle problem..thanks dear!

Ann Ishak said...

teruja pulak bila tengok...boleh try error conteng muka sendiri malam ni

Miz Dayah said...

cantiknye :-)

Mya said...

cantik! :))

Siti Rohaida Yusof said...

suka tengok bahagian mata tu..cantik

nanayaakob~ said...

da lma x bukak kak fyna..bukak2 je impress sgt dgn layout..lagi2 header..cntik:)

nurulainulfarhain said...

cntik sangatlah kak fyna ni.jeles tgk hehe

ana raship said...

salam fyna kalau macam kulit saya gelap sedikit warna n tone aper paling sesuai

Mya said...

i love the vids! :)

Jumria Alimuddin said...

lawanya..klu mak2 boleh lg ka makeup mcm ni??

Secret Of Shaila said...

cantik make up fyna...thanks for the sharing...boleh praktik untuk make up tunang...^^

Murni Asyikin said...

fyna pakai bulu mata jenama apa..boleh kongsi tak?

Nihayah Shahadan said...

Nice beb...

Nihayah Shahadan said...

Nice beb...

sha dhira said...

cantik.... shad baru nak belajar make-up.. really appreciate ur work.. nice one..