Monday, June 10, 2013

tips : how to clean your makeup stuff

assalamualaikum

selalunya orang lebih tumpu dekat brush sebab brush guna hari-hari and ramai cari cara untuk bersihkan brushes kan?

tapi selain brushes yang lain pun kena bersih juga

tambahan macam fyna as a mak andam ni kan..alat makeup kena clean


ini cara fyna bersihkan alat makeup fyna

hanya gunakan safi minyak zaitun plus rose hip

sebenarnya minyak zaitun ni mak ayah punya tapi tengok tak terguna pun jadi fyna pun ambil lah hehe so harga tak tahu pula

safi minyak zaitun plus rose hip

Minyak Zaitun diperkaya dengan Vitamin A, C dan E cepat meresap tanpa kesan berminyak dan berupaya merawat pelbagai masalah rambut dan kulit. Dengan rumusan ekstrak ros hip, ia sesuai digunakan sebagai pencerah kulit.
Penggunaan secara kerap mampu membantu mengurangkan kulit kusam.

fyna tak pakai dekat muka tapi pakai dekat makeup stuff hhaah 
sebab fyna suka mintak zaitun ni ialah dia tak berminyak..so tak lah rasa tak selesa dengan minyak-minyak kan? fyna guna kain buruk je lap-lap palatte ni hehehe
ala tak payah buat hari-hari..macam fyna..dalam 2-3 month baru bersihkan balik sebab bila dah bersihkan dengan minyak zaitun..segala powder susah nak melekat sikit..

hope its helps

=)

5 comments:

Nabilah said...

Nanti nak try lah. Thanks for the tips Fyna! :)

zeera lily said...

eh, boleh cuci guna minyak zaitun eh.. baru tw..ihikk..

good la u stgh mak andam i tgk sponge brush da kelabu keladak pun slambe kodok je taruk kt muka customer.. mcm x pernah cuci.. geli pulak tgk..

NUTT-NUTT said...
This comment has been removed by the author.
NUTT-NUTT said...

pas nie leh x sis fyna tunjk mcm mner nk cuci berus mekap???

chinta said...

thankz for tips fyna