Monday, June 3, 2013

review : fantabulous skincare

assalamualaikum

kalini fyna nak review pasal scrub and masker dari Fantaulous Skincare

SCRUB




kata pengeluar

pearl scrub:

Some of the well-known benefits associated with pearl facials are as follows:
♥ It works wonders for brightening the skin by removing tan.
♥ It nourishes the skin and keeps wrinkles at bay.
♥ Started early, a regular pearl facial session can help to keep away fine lines and other signs of ageing.
♥ It makes the skin glow with youthful bliss and warmth.
♥ It makes the skin soft, smooth and supple.


kata fyna =D

bau wangiii
botol macam ni kena picit-picit sikit nak keluarkan dia tu sebab texture agak likat juga
texture juga ada macam biji halus-halus tu..tak kasar sangat halus-halus saja..pearl katanya
bila apply dekat muka..tonyoh pelan-pelan saja.tumpukan area celah-celah hidung, bibir and hujung-hujung muka
alang-alang dah sapu muka.sapu terus leher.leher pun nak cantik juga
lepas apply fyna basuh muka..
eh kenapa muka macam berminyak? tangan pun berminyak
rasa tak selesa 
lepas tu ambil pencuci muka fyna
cuci muka
basuh muka
then
ehhh lembutnya muka..
owh rupanya minyak tadi, minyak yang terkumpul dekat muka 
so bila dah basuh muka dengan pencuci muka
rasa bersih yang sangat bersih
kulit kering? nak scrub juga? boleh
sebab scrub ni mengembalikan kelembapan kulit so sangat sesuailah


MASK




kata pengeluar

♥ whitening (lps pakai kulit muka i seyes lain..putih dia berbeza)
♥ moisturizing (seyes moisturize sampai ke pagi sampai ke tempat keje masih nampak glowing2 tu uolls)

♥ anti aging (kedut2 bawah mata ke kat dahi ke mmg otomatik yaaa berkurang)
♥ anti sensitive (yg mana kulit sensitif jgn risau miracle 4 in 1 ni mmg sangatttttt2 sesuai utk uolls selesa sgt pakai sbb ia diformulasikan utk mesra pd kulit dan tidak merengsangkan kulit)


kata fyna

mula-mula buka la texture macam tepung rupanya hehe
tak ada bau
texture sangat halus
ada benda shinning-shinning sikit dekat mask tu.pearl la tu ye
mask dalam tu sangat banyak ok.botol (botol ke?) besar jadi boleh tahan lama ni
yes tahan lama la.sebab mask ni pakai 2 kali semingu..so dalam sebulan tak luak pun.kan jimat tu
kalau muka kecil lagi jimat =D
caranya bancuh dengan air.kalau nak ada bau sikit.bancuh lah dengan air mawar
fyna bancuh dnegan air masak je
jangan likat sangat.jangan cair sangat.sedang-sedang saja
lepas bancuh letakkan topeng then mintak tolong adik ke mak ke tolong sapu dekat muka
time ni feeling ala-ala dekat SPA gitu
bila terkena mask tu dekat kulit.mak ai sejuknyaaa
rasa fresh sangat.muka rasa sejuk gila.ha time ni la nak tidoq..
eh bukan bancuh dengan air sejuk.dengan air masak saja.tapi sejuk mask ni.best sangat!
fyna kalau pakai mask ni..pakai dalam 30 minit sebab nak biar betul-betul kering.
tapi selalunya terlebih 30minit sebab tertidur ..yela syok kan.sejuk je even dalam bilik kipas ak buka.aircond tak buka
sangat-sangat relax!
lepas tu terus buka topeng ni.rasa eh kulit cerah lah.waa syok la ni
dekat mask tu ada lah nampak black head and white head sebab dia tarik semua! so tak payah la rasa perit muka bila buang mask macam mak jenis arang tu
lepas tu cuci sikit bekas-bekas mask tu dengan air then tidur
tak payah pakai pelebab ke apa dah sebab kulit dah bersih and lembab
semua kulit sesuai
kulit sensetif? ha funa kulit sensetif.sesuai naaa..tak ada la merah-merah ke gatal-gatal ke.tak ada..selamat



harga untuk 2 barang ni?


✿ RM60


✿ FREE POSTAGE

✿ FREE BERUS

✿ FREE 5 KEPING GAUZE




boleh dibeli di






*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.


No comments: