Monday, June 17, 2013

Giveaway : maixara c sential

assalamualaikum

another giveaway untuk pembaca blog fyna

kali ni nak bagi supliment yang femes sekarang ni

maixara c sential


ok kalau nak 1 botol maixara c sential ni

kena jawab quiz di bawah ye dengan cara comment di bawah entry ini

1. apa kebaikan maixara c sential?

2. apa perisa maixara c sential?

3. bila birthday fyna and di mana fyna tinggal

tarikh tutup giveaway ni 
18 jun 2013


giveaway ni di sponsor oleh
 kak SITI NAIMAH 

kalau nak beli maixara c sential 
boleh beli menerusi
email : naimah@arb.com.my

dan korang akan dapat free gift

1 BOTOL MAIXARA C-SENTIAL RM 99.00(ASAL RM125) - 
FREE SHISHEIDO BLACK MASK 
FREE SHISHEIDO WHITE MASK
FREE NATURGO MASK 
FREE EYE MASK
FREE LIP MASK



40 comments:

Nor Aziera Abas said...
This comment has been removed by the author.
Nor Aziera Abas said...

1. apa kebaikan maixara c sential?
MEMBANTU MENGEKALKAN KELEMBUTAN KULIT.

2. apa perisa maixara c sential?
PERISA STRAWBERRY

3. bila birthday fyna and di mana fyna tinggal
BIRTHDAY KAK FYNA 19 FEBRUARY 1985 ANDTINGGAL DI BALING, KEDAH.

email: azieraabas@gmail.com

erynz syazeryn said...

1. Kebaikan maixara c sential dapat melembapkan&menghaluskan kulit serta seluruh badan . Maixara c sential juga dapat menganjalkan kulit & merawat masalah jerawat .

2. Maixara c sential berperisa strawberry .

3.birthday fyna pada 19.2.1985 dan tinggal di baling kedah .

Email : erynzsyazeryn@gmail.com

zeera lily said...
This comment has been removed by the author.
zeera lily said...
This comment has been removed by the author.
zeera lily said...

Answer:

soalan 1:
*membantu merawat jerawat & parut dgn lebih cepat
*membantu mencerah & melembapkan kulit secara menyeluruh
*membantu menghalus, menganjal & melembutkan kulit dalam masa yg singkat
*membantu mecegah kanser
*membantu meningkatkan sistem imunisasi badan
*bertindak sebagai anti-oksida & anti-penuaan
*membantu pertumbuhan dan pembaikan tisu badan

soalan 2:
perisa strawberry

soalan 3:
birthday Fyna - 19 Febuari 1985 tinggal - Baling, Kedah.

email: lovelies.pink@gmail.com

dilaella Ella said...

1. apa kebaikan maixara c sential?
> Merawat jerawat, mengurangkan jeragat.
> Mencerahkan dan mengebukan seluruh badan dgn sekata
> Melembabkan kulit dan menghaluskan kulit dan seluruh badan
> Menganjalkan kulit (agen anti oksida dan anti penuaan)

2. apa perisa maixara c sential?
>perisa strawberi

3. bila birthday fyna and di mana fyna tinggal
>19 Febuari 1985
>Baling, Kedah Darul Aman

email> smilezdila@gmail.com

Niniey Sharlleys said...

1. Apakah kebaikan maixara c sential?
-Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu dan berseri.
-Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata
-Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis, juga batuk serta demam selesema
-Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut
-Anti penuaan dan antioksidan yang tinggi
-Membantu mengurangkan masalah sinus/resdung dan alahan
-Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mengekalkan kesihatan gusi & gigi
-Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain

2. Apa perisa maixara c sential?
- perisa strawberry

3. Bila birthday fyna dan dimana fyna tinggal?
- B'day = 19.2.1985
- Baling, Kedah Darul Aman

Email : niniey_os@yahoo.com

Niniey Sharlleys said...

1. Apakah kebaikan maixara c sential?
-Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu dan berseri.
-Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata
- Membantu merawat jerawat dan parut dengan lebih cepat
- Membantu mencerah dan melembapkan kulit secara menyeluruh
- Membantu menghalus, menganjal dan melebutkan kulit
- Membantu merawat ekzema, resdung, ruam dan alergik
- Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan
- Bertindak sebagai anti oksida dan anti penuaan
- Membantu pertumbuhan dan pembaikan tisu badan
- Membantu mencegah kanser

2. Apa perisa maixara c sential?
- perisa strawberry

3. Bila birthday fyna dan dimana fyna tinggal?
- B'day = 19.2.1985
- Baling, Kedah Darul Aman

Email : niniey_os@yahoo.com

cik_za said...

1. kebaikan maixara c essential
- mencerah kulit wajah dan badan secara sekata dan gebu!
-merawat parut dan jerawat
- mengekalkan kelembapan kulit, jeragat, lingkaran gelap bawah mata dan bintik2 hitam
- menaikkan semula kulit muka, payudara dan punggung
- pertumbuhan dan pembaikan tisu dan kesihatan gigi

2. perisa maixara
- perisa strawberry!

3. birthday fyna dan tempat tinggal fyna
- birthday fyna 19 feb 1985
- fyna tinggal di Baling, Kedah

email: 4zaroses@gmail.com

nurul washifa said...

1.Apakah kebaikan Maixara C-Sential?
Jawapan:
- Membantu merawat jerawat dan parut dengan lebih cepat.

- Membantu mencerahkan dan melembapkan kulit secara menyeluruh.

- Membantu menghalus, menganjal dan melembutkan kulit dalam masa yang singkat.

- Membantu mencegah kanser.

- Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

- Bertindak sebagai anti-penuaan dan anti-oksida.

- Membantu pertumbuhan dan pembaikan tisu badan.

2.Apakah perisa Maixara C-Sential?
Jawapan:Estrak buah-buahan (strawberi)

3.Bila birthday fyna dan di mana fyna tinggal?
Jawapan:19 Februari 1985 dan tinggal di Baling,Kedah bersama keluarga.

Email:shifacpot@gmail.com

Miss AnisSensuous said...

1. Apakah kebaikan maixara c sential?

❤Kolagen sisik ikan tilapia 4000mg di dalam maixara c sential
-memberi nutrisi kepada kulit
-mengekalkan kelembapan semulajadi
-menganjal dan membina sel-sel baru dengan lebih sihat dan sempurna
-merawat luka dan parut
-mengenyalkan otot/sendi
-membuatkan kulit halus dan licin
-mengurangkan risiko osteoarthritis, osteoporosis, dan arteriosclerosis dengan penggunaan konsisten
**Kajian klinikal awal mendapati pengambilan kolagen ikan seperti yang terkandung di dalam maixara c sential pada sukatan yang betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80% !

❤Ekstrak strawberi 2000mg di dalam maixara c sential yang kaya dengan nutrisi dan vitamin serta tinggi antioksidan
-menjauhi radikal bebas
-melambatkan penuaan pramatang
-mengurangkan risiko pelbagai jenis kanser
-mengimbangi paras gula dalam darah
-menghilangkan jerawat secara alami
-menghaluskan kulit

❤Glutathione 3000mg yang terkandung di dalam maixara c sential
-memutihkan kulit dengan membantu memutihkan kulit dengan menukarkan eumelanine (pigmentasi kulit gelap, coklat, kuning sawa matang) kepada phaeomelanin (pigmentasi kulit putih kemerahan)
-merawat masalah kulit (jerawat & jeragat)
-melambatkan penuaan (berfungsi sebagai agen anti-oksida dan juga anti-penuaan)
-membantu sistem imunisasi dengan meningkatkan kekuatan dan ketahanan badan
-merawat masalah rambut gugur
-melawan pengedaran pengoksidaan lemak dalam saluran darah,termasuk kolestrol
-merawat masalah ketagihan rokok (menyahtoksin Nakotin)
-menambah bilangan sperma bagi lelaki yang kekurangan bilangan sperma
-menolong merawat dan mengelakkan kanser terutamanya kanser hati
-melindungi dari bahaya penyakit jantung dan sakit teruk

❤Vitamin C 1000mg di dalam maixara c sential
-bertindak sebagai antioksida yang meneutralkan radikal bebas
-menghapuskan toksin
-mencerah dan mencantikkan kulit
-mengurangi tanda penuaan awal seperti kedutan halus, kering, kusam, dan pigmentasi
-membaik-pulih sel-sel tubuh
-membantu dalam pembentukan tulang, rawan, dan organ dalaman lain
-mempercepatkan penyembuhan luka
-membersihkan darah dan mengelakkan kerosakan buah pinggang
-memudarkan parut di seluruh tubuh
-merawat jerawat di wajah dan badan
-menguatkan gusi dan gigi
-mengurangi nikotin bagi perokok
-mengurangi tanda-tanda awal demam/selesema
-dapat memaksimakan penyerapan suplemen-suplemen lain yang diambil untuk kesihatan dalaman dan kulit seperti L-Glutathione dan kolagen
-menjadikan kulit akan terasa lebih lembut dan lembap semulajadi (pastikan anda minum air mineral yang banyak sekurang-kurangnya 3L setiap hari bagi memastikan serapan vitamin C yang menyeluruh) selain tampak cerah berseri dan tona sekata
dengan pengambilan secara berterusan
-berperanan dalam pengeluaran hormon antistress dan interferon yang dapat mengatasi masalah stress dan meningkatkan sistem imunisasi badan terhadap penyakit
-mengurangkan pembekuan darah dan menolong menurunkan kolestrol dalam darah
-menolong menyerap zat besi dan meningkatkan hemoglobin dalam darah

❤Kebaikan lain maixara c sential
-menghilangkan bintik-bintik hitam
-mengurangkan lingkaran gelap di bawah mata
-merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, serta dermatitis
-menaikkan semula kulit wajah, payudara dan punggung yang jatuh
-diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain
-membantu mengurangkan masalah sinus/resdung dan alahan

2. Apa perisa maixara c sential?
❤ Perisa strawberi

3. Bila birthday fyna dan dimana fyna tinggal?
❤ Birthday : 19 Februari 1985.
❤ Tempat tinggal : Baling, Kedah

♥ Email : anissensuous@hotmail.com ♥

MisS NuruL Bahiah said...

Hi kak fyna,
Nurul here.
Nak join contest akak ni..hehe..

1. apa kebaikan maixara c sential?

-Membantu merawat jerawat dan parut dengan lebih cepat
-Membantu mencerah dan melembapkan kulit secara menyeluruh
-Membantu menghalus,menganjal dan melembutkan kulit
-Membantu merawat resdung,allergic dan ruam
-Bertindak sebagai anti-oksida dan anti-penuaan
-Membantu pertumbuhan dan pembaikian tisu
-Membantu mencegah kanser

2. apa perisa maixara c sential?

===>Strawberry flavor

3. bila birthday fyna and di mana fyna tinggal

==>Birthday kak fyna, 19th February 1985 dan tinggal di Baling,kedah.

email : nurulbahiahmnoor@gmail.com

eyra dzuhairah said...

1.Apakah kebaikan Maixara C-Sential?

- Membantu merawat jerawat dan parut dengan lebih cepat.

- Membantu mencerahkan dan melembapkan kulit secara menyeluruh.

- Membantu menghalus, menganjal dan melembutkan kulit dalam masa yang singkat.

- Membantu mencegah kanser.

- Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

- Bertindak sebagai anti-penuaan dan anti-oksida.

- Membantu pertumbuhan dan pembaikan tisu badan.

2.Apakah perisa Maixara C-Sential?
strawberi

3.Bila birthday fyna dan di mana fyna tinggal?
19 Februari 1985 dan tinggal di Baling,Kedah

Email:dzuhairah@yahoo.com

Syaza Latif. said...

1. merawat jerawat, mencerahkan kulit, mencegah kanser dan bertindak sebagai anti oksidan dan anti pernuaan.

2. strawberi

3. 19 feb 1985 dan tinggal di baling, kedah

syazalatif@yahoo.com

nad said...

1. Apakah kebaikan maixara c sential?
- 1) Mencerahkan dan mengebukan seluruh badan dgn sekata
2) Melembabkan kulit dan menghaluskan kulit dan seluruh badan
3) Menganjalkan kulit (agen anti oksida dan anti penuaan)
4) Merawat jerawat, mengurangkan jeragat.


2. Apa perisa maixara c sential?
- strawberry


3.Bila birthday fyna dan di mana
fyna tinggal?
- 19 februari 1985 & tinggal di baling, kedah

:)

nadhirah_1801@yahoo.com

littlegirl said...
This comment has been removed by the author.
littlegirl said...
This comment has been removed by the author.
littlegirl said...

*Kebaikan maixara c-sential

-dapat melembapkan, menghaluskan dan mencerahkan kulit secara menyeluruh
-dapat menganjalkan kulit dan merawat masalah jerawat dan jeragat.
-mencegah kanser dan bertindak sebagai anti oksidan dan anti pernuaan.
-membantu pertumbuhan dan pembaikan tisu badan.
-membantu meningkatkan sistem imunisasi badan
-membantu merawat jerawat & parut dgn lebih cepat

*maixara c-sential berperisa strawberry.

*birthday sis fyna 19.2.1985 dan sis tinggal di baling kedah.

*email-wany882@gmail.com

Nicha Nishu said...

1. apa kebaikan maixara c sential?
Kebaikan
1) Mencerahkan dan mengebukan seluruh badan dgn sekata
2) Melembabkan kulit dan menghaluskan kulit dan seluruh badan
3) Menganjalkan kulit (agen anti oksida dan anti penuaan)
4) Merawat jerawat, mengurangkan jeragat.

=> Kulit cerah dan berseri, kulit menjadi lembut dan halus. Parut jerawat dan jeragat semakin pudar dan muka tidak kusam lagi - inshaAllah

2. apa perisa maixara c sential?
strawberi
3. bila birthday fyna and di mana fyna tinggal
birthday : 19 februari 1985 bersamaan dgn
tempat tinggal : baling kedah

Nicha Nishu said...

1. apa kebaikan maixara c sential?
Kebaikan
1) Mencerahkan dan mengebukan seluruh badan dgn sekata
2) Melembabkan kulit dan menghaluskan kulit dan seluruh badan
3) Menganjalkan kulit (agen anti oksida dan anti penuaan)
4) Merawat jerawat, mengurangkan jeragat.

=> Kulit cerah dan berseri, kulit menjadi lembut dan halus. Parut jerawat dan jeragat semakin pudar dan muka tidak kusam lagi - inshaAllah

2. apa perisa maixara c sential?
strawberi
3. bila birthday fyna and di mana fyna tinggal
birthday : 19 februari 1985 bersamaan dgn
tempat tinggal : baling Kedah.

email: bubu_sasa@rocketmail.com

Lady ★ Hanna said...

1. Apa kebaikan maixara c sential?

❥ Pada sesiapa yang ingin mencantikkan kulit boleh memilih MAIXARA C-SENTIAL kerana ianya mengandungi kolagen tilapia yang mampu memberi ketahanan pada kulit.
❥ Pada sesiapa juga yang ingin memperbaiki sistem imunisasi badan, come and get one kerana vit c yang terkandung di dalam nya ibara kita makan sebiji oren sehari.
❥ Vit C juga membantu glutathione untuk diserap lebih cepat dalam badan jadi produk ini sangat sesuai pada mereka yang ingin mempunyai tona kulit sekata dan kulit yang lebih cerah.
❥ Juga tidak ketinggalan ianya sesuai untuk sesiapa yang mengalami penyakit resdung kerana di dalam MAIXARA tidak mempunyaI Pure Marine Collagen tetapi menggunakan kolagen tilapia yang juga memberi khasiat yang sama.

KEBAIKAN MAIXARA C-SENTIAL
✿ Membantu merawat jerawat dan parut dengan lebih cepat.
✿ Membantu mencerah dan melembabkan kulit secara menyeluruh.
✿Membantu menghalus, menganjalkan dan melembabkan kulit dalam masa yang singkat.
✿ Membantu mencegah kanser.
✿Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.
✿Bertindak sebagai anti-oksida dan anti- penuaan.
✿ Membantu penumbuhan dan pembaikan tisu badan.


KHASIAT MAIXARA C-SENTIAL
✿ Tablet boleh dikunyah berperasa strawberi.
✿ Tiada kapsul gelatin dan 100% HALAL.
✿ Mengandungi kolagen tilapia buatan tempatan yang berkualiti tinggi.
✿ Produk bumiputera Islam dan kilang GMP yang diiktiraf.
✿ Terbukti berkesan dalam tempoh yang singkat.

Antara Kelebihan Maixara C-Sential :-
☼ 2x LEBIH kuantiti dari biasa iatu 60 tablet
☼ 2x LEBIH kandungan mg dari biasa iaitu 10,000mg
☼ Boleh dimakan oleh lelaki mahupun perempuan
☼Kesan seawal 2-5 hari sahaja
☼ Tablet boleh dikunyah seperti gula – gula
☼ Rasa tablet yang sangat sedap
☼ 1 kotak tahan untuk 2 bulan untuk jimat atau 1 bulan untuk kesan cepat
☼ Boleh dimakan sewaktu datang haid atau ibu sedang menyusu badan
☼ Tiada kesan sampingan kerana 100% adalah daripada ekstrak buah-buahan
☼ Buatan tempatan, Halal dan dijamin selamat!

★Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri.

★Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata.

★Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis, juga batuk serta demam selesema.

★Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut.

★Anti penuaan dan anti oksida

★Membantu mengurangkan masalah sinus/resdung dan alahan

★Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mengekalkan kesihatan gusi & gigi

★Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain

♛ Yang nie FEEDBACK kakak hana sendiri : dia dah pakai selama SEMINGGU. SEMINGGU OKAY~ teruja dengar feedback dye ~ nak try ! ♛

♣Kulit muka dah cerah . lagi seronok akak tengok kulit badan pun turut cerah. Dah tak malu dah nak pakai baju lengan pendek depan suami ;)
♣ Pori-pori muka makin mengecil. Dulu kalau pakai makeup selalu je kena cover dengan foundation. Lama pulak nak makeup. SEKARANG ? keluar tanpa kuar make up pun orang cakap pakai sebab kulit dah tak kusam.
♣Jerawat tak naik dah sekarang. Kalau period mesti jerawat naik macam cendawan kalau hujan. Payah pulak nak hilang, sekarang tak payah bimbang lagi ;)
♣Akak nie dulu ni jenis yang suka picit dan pecahkan jerawat, kalau dia macam nak kering akak garu lagi.. akibatnya ada bekas jerawat yang cacat berwarna hitam.. alhamdulilah makin pudar.
♣ RESDUNG dah kurang. sekarang dah tak bersin pagi dah. okay la dari dulu.

2. Apa perisa maixara c sential?
❤ PERISA STRAWBERRY ( MANIS TAW ) KUNYAH JE~

3. Bila birthday fyna dan dimana fyna tinggal?

❤ Birthday : 19 FEBRUARI 1985.
❤ Tempat tinggal : BALING, KEDAH

p/s : hana nak try sangat. tapi tak mampu sebab still student. harap dapat pikat hati kak yang baik hati ;)

email : ladyred.hana@gmail.com
fb : https://www.facebook.com/dhyea.hana

Cik Nabila Aini :) said...

1. Apa kebaikan maixara c sential?
*Mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu dan berseri.
*Mengekalkan kelembapan kulit dan menghilangkan bintik-bintik hitam.
*Memudarkan jeragat dan lingkaran bawah mata.
*Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis, batuk. demam dan selsema.
*Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut.
*Anti penuaan dan anti oksidan yang tinggi.
*Membantu mengurangkan masalah sinus/ resdung dan alahan.
*Diperlukan untuk membantu pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kalenjar adrenal, dan mengekalkan kesihatan gusi dan gigi.
*Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.


2. Apa perisa maixara c sential?
Strawberry flavour. Yummyyyyy ;)

3. Bila birthday fyna and di mana fyna tinggal
Birthday kak fyna ialah 19 Februari 1985 dan tinggal di Baling, Kedah Darul Aman.

emel-nabilaa44@gmail.com

ain_saidi said...

hai...sy nk join gk contest ni...weeeww..
1. kebaikan maixara
a. Mencerahkan dan mengebukan seluruh badan dgn sekata
b. Melembabkan kulit dan menghaluskan kulit dan seluruh badan
c. Menganjalkan kulit (agen anti oksida dan anti penuaan)
d. Merawat jerawat, mengurangkan jeragat.

2. rasanya sangat sedap kerana ia berperisa strawberry


3. tarikh lahir kak fyna ialah 19.2.1985. tinggal kt baling, kedah..

ni emel sy : qurratuaininasuha@gmail.com

Sharnella Nasir said...

1. apa kebaikan maixara c sential?
MEMUTIHKAN KULIT & MERAWAT MASALAH ELERGI KULIT .

2. apa perisa maixara c sential?
PERISA STRAWBERRY

3. bila birthday fyna and di mana fyna tinggal
BIRTHDAY KAK FYNA 19 FEBRUARY 1985 ANDTINGGAL DI BALING, KEDAH.

email: nurulaida88@hotmail.com

nad said...

1. Apakah kebaikan maixara c sential?
- 1) Mencerahkan dan mengebukan seluruh badan dgn sekata
2) Melembabkan kulit dan menghaluskan kulit dan seluruh badan
3) Menganjalkan kulit (agen anti oksida dan anti penuaan)
4) Merawat jerawat, mengurangkan jeragat.


2. Apa perisa maixara c sential?
- strawberry


3.Bila birthday fyna dan di mana
fyna tinggal?
- 19 februari 1985 & tinggal di baling, kedah

:)

nadhirah_1801@yahoo.com

myra ashrul said...

Assalamualaikum kak fyna ;)

1. apa kebaikan maixara c sential?

mengandungi vitamin C + Kolagen + Glutathione + Ekstrak Strawberry.

1) VITAMIN C
- penting untuk pertumbuhan dan pemulihan tisu seluruh badan, meneutralkan radikal bebas didalam badan dan meningkatkan immuniti badan.

2) KOLAGEN
- Gred terbaik keluaran tempatan yang diekstrak daripada sisik ikan tilapia dan dijamin halal.
- Mengurangkan kedutan pada kulit dan anti-penuaan.

3) GLUTATHIONE
- Diekstrak daripada enzim buah-buahan berkualiti tinggi dan membantu mencerahkan, melembutkan dan memulihkan wajah dan struktur kulit badan serta bertindak sebagai agen anti-oksida.

dan antara KEBAIKAN yang lain ialah:

- membantu merawat jerawat dan parut dengan lebih cepat.
- membantu mencerah dan melembapkan kulit secara menyeluruh.
- membantu menghalus, menganjal dan melembutkan kulit dalam masa yang singkat.
- membantu mencegah kanser.
- membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.
- bertindak sebagai anti-oksida dan anti-penuaan.
- membantu pertumbuhan dan pembaikan tisu.



2. apa perisa maixara c sential?

- strawberry flavoured


3. bila birthday fyna and di mana fyna tinggal

- Day of Birth fyna on 19 February 1985.
- Tinggal di Baling, Kedah


terima kasih :)

♥iqah♥ said...
This comment has been removed by the author.
♥iqah♥ said...

1. KEBAIKAN MAIXARA C-SENTIAL ?

1) Mencerahkan dan mengebukan seluruh badan dgn sekata
2) Melembabkan kulit dan menghaluskan kulit dan seluruh badan
3) Menganjalkan kulit (agen anti oksida dan anti penuaan)
4) Merawat jerawat, mengurangkan jeragat.

2. PERISA MAIXARA ?

-PERISA STRAWBERRY SEBAB MENGANDUNGI EKSTRAK STRAWBERRY 200MG

3. BIRTHDAY KAK FYNA DAN TEMPAT TINGGAL ?

-19/02/1985
-BALING, KEDAH

iqahfiqa@gmail.com

:)~

-si lady ieka- said...

1) Apa kebaikan Maixara C-Sential?

- Mencerahkan dan mengebukan seluruh badan dgn sekata
- Melembabkan kulit dan menghaluskan kulit dan seluruh badan
- Menganjalkan kulit (agen anti oksida dan anti penuaan)
-Merawat jerawat, mengurangkan jeragat.

2)apa perisa maixara c-sential?
-perisa strawberry

3)bila birthday fyne dan di mana fyna tinggal?
-19 februari 1985 dan tinggal di Kuala Pegang, Baling, Kedah

ieka_mir90@yahoo.com

picca said...

1. Kebaikan maixara c sential dapat melembapkan & menghaluskan kulit serta seluruh badan . ia juga dapat memudarkan jeragat gak taw..Maixara c sential juga dapat menganjalkan kulit & merawat masalah jerawat, bleh juga mencerahkan kulit kitew tew..hehe

2. Maixara c sential 2 pise strawberry..nyum!!! .

3.birthday fyna pada 19 febuari 1985 dan tinggal di baling, kedah..owang kedah nah!!!

sophieima said...
This comment has been removed by the author.
sophieima said...

1) kebaikan maixara c sential :

* Mencerahkan dan mengebukan seluruh badan dgn sekata
* Melembabkan kulit dan menghaluskan kulit dan seluruh badan
* Menganjalkan kulit (agen anti oksida dan anti penuaan)
* Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis, juga batuk serta demam selesema.
* Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut.
* Membantu mengurangkan masalah sinus / resdung dan alahan.
* Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mengekalkan kesihatan gusi & gigi.
* Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.

2) Ekstrak strawberi

3)kak fyna :
* Tarikh lahir :19 februari1985.
* Tinngal di : baling, kedah

eima : bolabunga@gmail.com

AYUMIFAHIDA AZIZ said...

1. Apakah kebaikan maixara c sential?

KANAK-KANAK :
Membantu merawat kudis, ruam, ekzema & gatal-gatal kulit

LELAKI :
Membanty menghilangkan jerawat & parut jerawat, anti-oksida bagi perokok, menghilangkan rekahan pada kulit & merawat resdung & alergik makanan.

WANITA :
Membantu melembut, meggebukan & mencerahkan kulit, anti-penuaan, membantu menghilangkan selulit, menguatkan kuku&rambut, meneutralkan toksik dari badan.

- 2x LEBIH kuantiti dari biasa iaitu 60 tablet
- 2x LEBIH kandungan "mg" dari biasa iaitu 10,000mg
- Boleh dimakan oleh lelaki mahupun perempuan
- Kesan seawal 2-5 hari sahaja

2. apa perisa maixara c sential?
Perisa Strawberry

3. bila birthday fyna and di mana fyna tinggal

19 FEBRUARY 1985
Baling, Kedah


email : ayumie_aziz@yahoo.com

Purnama Malam said...

Kepada semua Nuffnanger, jom like page Nuffnanger Malaysia untuk tingkat earnings kita semua

Nuffnanger Malaysia

Realiti dan Fiksyen



bukan momon said...

hi Fyna..kita join nohh

1. Apakah kebaikan maixara c sential?

- Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu dan berseri.
- Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata.
- Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis, juga batuk serta demam selesema.
- Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut.
- Anti penuaan dan antioksidan yang tinggi.
- Membantu mengurangkan masalah sinus / resdung dan alahan.
- Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mengekalkan kesihatan gusi & gigi.
- Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.

2. Apakah perisa maixara c sential?
- Strawberry

3. Bilakah birthday fyna and di mana fyna tinggal?

- Birthday - 19 February 1985
- Tempat tinggal – Baling, Kedah Darul Aman

akma dean said...

Assalamualaikum Kak Fyna :)

1. apa kebaikan maixara c sential?

♥ Membantu merawat jerawat dan parut dengan lebih cepat.
♥ Membantu mencerah dan melembabkan kulit secara menyeluruh.
♥ Membantu menghalus, menganjal dan melembabkan kulit dalam masa yang singkat.
♥ Membantu mencegah kanser.
♥ Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.
♥ Bertindak sebagai anti-oksida dan anti-penuaan.
♥ Membantu pertumbuhan dan pembaikan tisu badan.

2. apa perisa maixara c sential?

♥ perisa strawberi

3. bila birthday fyna and di mana fyna tinggal?

♥ birthday : 19 Februari 1985
♥ tempat tinggal : Baling, Kedah Darul Aman

e-mail : nurul_akma@ymail.com

Terima kasih ♥♥♥

ikafantasi said...

1. apa kebaikan maixara c sential?
Dapat membantu menjadikan kulit bukan sahaja cantik, berseri tapi kekal awet muda

2. apa perisa maixara c sential?
perisa strawberi

3. bila birthday fyna and di mana fyna tinggal
birthday kak fina:19/2/1985
Tinggal:Baling, Kedah

nad said...

1. Apakah kebaikan maixara c sential?
- 1) Mencerahkan dan mengebukan seluruh badan dgn sekata
2) Melembabkan kulit dan menghaluskan kulit dan seluruh badan
3) Menganjalkan kulit (agen anti oksida dan anti penuaan)
4) Merawat jerawat, mengurangkan jeragat.


2. Apa perisa maixara c sential?
- strawberry


3.Bila birthday fyna dan di mana
fyna tinggal?
- 19 februari 1985 & tinggal di baling, kedah

:)

nadhirah_1801@yahoo.com

ekin schmidt said...

amboi..pjgnye jwpan. copy paste.
kalau meniru mmg takla da mng since fyna da pickup winner :)

btw guys, fan page curik gambar perempuan tu blum delete.
guys, g la report. tak aini gamba kite diorg curik ntah esok lusa .
report k . tq

http://melangkaugarisan.blogspot.com/2013/06/masalah-makan-diri.html