Wednesday, May 15, 2013

review : palladio rice paper

assalamuaaikum

palladio rice paper ni memang dah sangat popular dah sekarang
jadi mus hantar rice papper ni untuk fyna try
so mari tengok packaging





ok mari try


eh minyak nya muka!


 ini muka fyna lepas 10 jam
jadi muka dah ada shinning dekat tempat tertentu
macam hidung, dahi, atas bibir and pipi
(kuku masih ada tanda yang fyna pergi mengundi! yeay!)



jangan risau..kita ada palladio rice paper!


mari ambil sekeping

tekap di muka

euuuwwwwwwwwwww minyak!


ambil 1 side lagi.ha side ni ada powder


ok dap dekat muka untuk set makeup balik


muka dah cantik


tak ada minyak lagi


bagus kan?


palladio rice paper dah jadi my fav!



hehehe

so my review

i loveeeeeeeeee it
tak payah susah-susah usung compact powder or press powder dah.ok ringan bag
tak ada bau.so sangat la suka
cara pakai yang senang.just dap dap
ada 2 side.1 side untuk serap minyak..1 side lagi ada powder untuk set makeup

cuma korang janganlah ingat yang 1 side powder tu macam powder yang kita pakai
no
powder tu just buatkan makeup kita elok balik.hanya 1 lapisan powder yang ringan sahaja

tapi side yang serap minyak memang bagus betul!

dalam ni ada 40 sheet ..ha banyak bukan?



banyak nya minyak!

harga RM30

boleh dibeli di sini


hp : 017-475 2153


11 comments:

NinaAz said...

Waaa. Muka kita pun banyak minyakkkk. Huuuuuu

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

bagusnya

Sabrina Tajudin said...

terigt zaman2 sekolah dulu, suka pakai bnda ni! hehe... nice2..boleh cuba pada masa akan datang...

http://bysabrinart.blogspot.com

Anonymous said...

Fyna edit kuat sangat gambarnya. tak nampak sangat kulit tu. Nak beza payah kit....

Anonymous said...

bleh x fyna jgn trlalu softkan edit kt muka,xnpk real..just said. :)

Anonymous said...

x de kedut r fyna wpn kerut dahi waaaa..

Anonymous said...

setuju dengan anon kat atas. fyna selalu edit and soft kan gambar fyna. pada kita tak perlu semua tu. fyna kena jadi natural. takpe fyna kalau kulit tak lawa ke apa, sbb orang akan lebih percaya. daripada fyna edit kan... and lagi satu, kita selalu perasan kalau fyna keluar gambar yang bukan untuk produk kecantikan, mesti beza tone kulit fyna... kenapa ek??? kenapa bila produk kecantikan fyna kena edit teruk-teruk. chill je lah. kan fyna dah cantik!!!

please fyna, be yourself. jangan fake sangat.

tq!

oshinz said...

kite ni jenis rajin beli, tapi tang pakai takde disiplin pun.

fyna said...

kalau gambar clear tu guna camere
kalau gambar kelabu2 ni guna hp aja hahaha.. kalau edit baik edit lebam bawah mata tu.=.=

luna avril said...

betul kate2 anon tu fyna...nampak sgat2 awk edit..even gne camera biasa or hp, still boleh beza..juz see kat bahagian mata and tengah2 dahi antara bulu kening tu..nampak bezanya fyna..be urself k fyna..i likee you!!

aya aina said...

fyna..minyak tu dri foundation rasenye.lg2 foundation yg mcm supra color.perghh brminyak muke prnh pki.even dy lawakn kulit.tp nk pkai kne mix ngn fndation lain.bru kurg brminyak n mntain je...hehhee..