Wednesday, May 22, 2013

review : Essenseri


assalamualaikum

serum memang penting untuk kulit sebab ia boleh membaiki kulit yang rosak..contohnya macam jerawat, tona tak sekata, kedut-kedut

serum ni dia boleh repair kulit sekaligus mencerahkan..

sebab itu ramai yang suggest gunalah serum

ok memang banyak serum dekat pasaran sekarang.yang mahal dan murah.tapi rasanya belum ada serum yang khusus untuk masaalah tertentu

kebanyakan serum akan ditulis sesuai untuk semua jenis kulit..fyna dah try beberapa serum tapi kebanyakkan serum tak berapa sesuai untuk kulit sensetif macam fyna

so baru ni fyna try product dari essenseri







ada cleanser

Acne Reduction Serum Mist.

Extra Whitening Serum Mist.

Age Defying Serum Mist.



cleanser
apa yang fyna suka pasal cleanser ni..lepas cuci muka,muka tak akan dry tapi minyak berkurangan..akan rasa fresh and kulit lembut sangat!
buih yang lembut bila dicuci jadi memang tak harsh kan skin kita..ok amat sesuai if korang mempunyai kulit yang sesnsetif atau kulit yang berjerawat teruk
kulit akan rasa lembut dan tegang..and jerawat akan cepat kecut




Acne Reduction Serum Mist &  Extra Whitening Serum Mist.
1st serum yang fyna guna haruslah yang acne ni kan.sebab time tu jerawat naik banyak sebab muka terabai..mals jaga.kulit jadi kusam ya amat..pakai makeup pun tak cantik
so fyna try Acne Reduction Serum Mist and selang dengan serum  Extra Whitening Serum Mist.
sebabnya try dua-dua sebab nak putih and kecutkan jerawat dengan cepat! haha
fyna langsung tak pakai any product lain
cuma pakai serum ni je
fyna try dalam seminggu nak tengok berkesan atau tak
guess waht in a week muka fyna makin putih! so ramai tegur eh muka makin putih and glowing.pakai apa?
ha pakai ini lah..ini memang fyna sure 100% tak tipu..memang akan mencerahkan kulit wajah.suka sangat ok!


Age Defying Serum Mist.

fyna pakai seminggu sekali..sebab belum ada kedut kan hehe tapi try juga sebab umur dah 28 so kena prepare awal-awal




so kesemua tige serum ni..senang saja nak pakai

cara fyna

sembur di muka

then tepuk tepuk sikit muka tu

lepas tu tidur

owh fyna pakai time tidur sahaja

buat tiap-tiap malam in a week insayallah kulit akan nampak perbezaaan

after a week fyna try campur serum ni dengan product lain

contohnya macam cream malam dari brand lain

1st gunakan serum then pakai cream malam..guess what..cream tu lagi cepat menyerap masuk then tak ada apa-apa effect pun

so dari situ fyna dah rasa serum ni memang selamat digunakan and kulit yang sessetif amat sesuai..jangan takut sebab serum ni sangat bagus!

no need a toner sebab kulit akan rasa tegang and bersih sendiri
no need a moisturizer sebab lepas spray kulit akan jadi lembab serta merta
tak ada bauan yang tah apa-apa..so sangat lah best 

nak kata muka terus flawless u tak lah.asalkan dia tak mengelupas.pedih-pedih itu sudah cukup bagi fyna.sebab kulit fyna sensetif so kena jaga-jaga untuk cari product yag sesuai

harga murah..itu yang paling best pasal serum ni

botol yang kecil
warna yang menarik
bukan diperbuat dari botol kaca so sangat senanglah nak bawa ke mana-mana
kecil so sumbat je dalam beg.

harga

Essenseri Extra Whitening Serum Mist (RM29) 

Essenseri Acne Reduction Serum Mist (RM29)

Essenseri Age Defying Serum Mist (RM29)

Essenseri Skin Renew Facial Cleanser : RM18


sekarang ada diskaun 50%
eh dah la murah.ada diskaun lagi.kan untung tu?

harga after diskaun


Skin Renew Facial Cleanser - RM9.00

Acne Reduction Serum - RM14.50

Extra Whitening Serum - RM14.50

Age Defying Serum - RM14.50



sebarang pertanyaan atau yang nak beli boleh hubungi pihak essenseri ye


hp : 03-56241195







14 comments:

Puteri syakila said...

ada jual kat guardian or watson tak?

fyna said...

tak ada rasanya

shaerah yusoff said...

Are u sure its gonna work? By looking at your skin without make up, hmm i'm in doubt. Yaa you are great in applying make up but not for a perfect glowing skin. Sorry girl. U should sell make up products instead of skin care

fyna said...

Because my skin sangat teruk before but now ada buy improvement.so thats why i share.anyway thanks dear

fyna said...
This comment has been removed by the author.
shaerah yusoff said...

Serious? Wow. Sorry sis. My words kinda rude. Btw i like your face's shape and nose. Its beautiful.

TerajuSariBeauty said...

Salam sis.

Thank you for your wonderful review on Essenseri.

To order and more info on Essenseri products go to www.facebook.com/TerajuSariBeauty.

Products special discounts, offers and updates follow:-
Instagram: terajusaribeauty
Twitter: @TSariBeauty
Email: terajusaribeauty@gmail.com
WA/SMS: 013-3592675

Thank you!
Teraju Sari Beauty

TerajuSariBeauty said...

Salam sis.

Thank you for your wonderful review on Essenseri.

To order and more info on Essenseri products go to www.facebook.com/TerajuSariBeauty.

Products special discounts, offers and updates follow:-
Instagram: terajusaribeauty
Twitter: @TSariBeauty
Email: terajusaribeauty@gmail.com
WA/SMS: 013-3592675

Thank you!
Teraju Sari Beauty

Azah Skaliskala said...

Yes, agreed. Fyna's skin shows improvement a lot. I can see her progress even she wears her makeup. Her skin not so much glow because of her foundation routine is matte. Not dewy. Maybe people can say, we can't trust her review because of her skin condition. But for people like me, I always find any review from people who got the same skin condition. So, I can compare and evaluate. Such like other Youtuber Cassandra Bankson, she has more than 500K subscribers on Youtube and she doesn't have flawless skin. Why? Because she shares her skin improvement.

Your comment is not rude, just unfair. We can't assume someone review is not true because of her skin. Sometimes their un-flawless skin inspires people to improve too.

fyna shafinatul said...

tq azah =)

Cik Ekin said...

salam sis. nak tanya, serum mist tu botol dia kecik je. boleh tahan ke 1 bln kalau ari2 guna? sy ada masalah blackhead n parut jerawat. serum yg mana sy patut guna ye? tq :)

TerajuSariBeauty said...

Salam sis Ekin,

Boleh gunakan dua serum. acne reduction serum untuk kurangkan blackhead. Age defying serum untuk kurangkan parut jerawat. InsyaAllah. Spray satu jenis serum pada satu masa.

Boleh WA/SMS 013-3592675 untuk order dan info lanjut.

Terima kash.

Teraju Sari Beauty
www.facebook.com/TerajuSariBeauty
Instagram: @terajusaribeauty
Email: terajusaribeauty@gmail.com

Cik Ekin said...

Wsalam sis teraju sari beauty

saya dah tanya pihak essenseri berkenaan msalah sy. Dia suggestian acne n whitening serum. Thanks for ur suggestion

TerajuSariBeauty said...

Alhamdulilan! Berseri-seri sis bersama produk Essenseri :)

Produk Essenseri juga boleh didapati di Teraju Sari Beauty secara online. Ada promosi HADIAH RAYA PERCUMA dengan pembelian set Essenseri sempena promosi bulan Ramadan & Syawal.

Facebook: www.facebook.com/TerajuSariBeauty
Instagram: @terajusaribeauty
Twitter: @TSariBeauty

Untuk pembelian dan info,
Email: terajusaribeauty@gmail.com
WA atau SMS: 013-3592675

Terima kasih.

Muna
Teraju Sari Beauty