Wednesday, May 29, 2013

review : bedak arab kokuryu

assalamualaikum

rata-rata orang bercakap pasal bedak arab ni
best sebab ia nya halal dan dari arab
disebabkan orang arab semua lawa-lawa jadi mana lah tahu if kita pun boleh cun macam diorang juga dengan pakai bedak ni kan? hehe


the packaging


kalau beli sure akan dapat free sponge


fyna sangat suka sponge ni.bagus sangat
cepat serap air and senang digunakan
lembut


inilah bedak arab nya






masa fyna dapat dah pecah sikit
tapi tak apa boleh guna lagi







fyna pakai bedak arab ni =)



my review

ringan
buatkan kulit nampak licin and cerah
tak ada bau 
texture jenis licin..tak macam bedak biasa
so maknanya light sahaja dah cukup
hanya sekali sapuan dan buatkan kulit nampak licin dan gebu
nautal.sangat natural.tak macam pakai bedak
besar so boleh tahan lama
ada banyak jenis warna ikut kesesuaian kulit
time nak pakai tu..basahkan span then sapu kat muka.mas tu bedak akan nampak light sangat,macam tak ada bedak.tapi lepas kering baru nampak bedak tu.

em  apa yang fyna tak suka sangat..susah la nak dap kan bedak tu
fyna try dengan span kering and basah..
and bagi fyna bedak ni cuma macam compact powder..bukan 2 way foundation.
sebab coverage dia light sangat.even pakai la berlayer pun
tahan lama? around 7 hours ada nampak berminyak di tempat tertentu
bedak ni better pakai bedak ni sahaja..fyna pakai guna foundation entah la , macam tak nak masuk je 
cuma bila pakai as a loose powder bedak ni akan jadi cantik

for those yang suka light saja.boleh la try bedak ni

bagi fyna.bedak ni ok.
fyna pakai pergi kerja hari-hari sebab dia light =)

harga

RM55  termasuk postage + free gift



boleh dibeli di 

hp no : 014-746 0062




*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.

6 comments:

Fynaz Shamz said...

nk try beli la lepas tgk review kak fyna nie . mcm best ja :)

siti ZAHARA said...

dah tngok lma dh product ni tpi tk berani lagi nk bli..hee

Raja Silika said...

nice info

Nice info Gan
Infonya sangat Bermanfaat
Saya Bookmark ya
Biar klo Cari Gampang
Salam Kenal
Salam Cinta
Semoga Pahalanya banyak
Dengen menyebarkan info ini

betty said...

betty dah gune bedak ni dah lame,, dah habis dua dah pon.. betty pakai kaler russet.. sememangnye betty pakai tanpa guna ape2 foundation..
lepas cuci muka, apply toner then terus pakai bedak arab ni.. betty selalu basuh span tu sebelum pakai,, so span tu mmg betol2 basah,baru dapat apply dgn amount yg betol.. xcukup basah nt bedak tu x lekat,, so far,, betty dpt a good coverage by this product without any foundation, or concealer or even 2 way cake powder.. lagi satu,, sesuai ntk kulit betty yg senang jerawat bile mekap tebal.. means bile pakai bedak ni,, 1 layer je la.. xde la kene berlayer2.. hihi..

fyna shafinatul said...

tq betty , nanti sis try cara awak pulak ye =)

Anonymous said...

Saya ada bedak ni warna cherry pink. Saya kehilangan sponge haha. Tapi saya guna span silkygirl punya tuh. Sponge bedak arab mmg best. Tapi takpelah. Nnti bila habis boleh beli lagi.

Bedak tu tak nampak sangat tapi sebab hari2 gi skola tunjuk muka tak berapa nak cerah. Jadi orang akan nampak. Best sangat2. Saya basahkan sponge and just guna 1 layer je. Dah terlebih nampak pulak. And bedak ni wangi.