Thursday, May 2, 2013

Get Ready With Me : soft pink makeup & hijab


assalamualaikum


tercapai juga nak buat video tutorial ni

sebenarnya time ni fyna baru bangun tidur, terus teringat nak buat makeup haha

so dalam video ni fyna start dari A-Z lah ye

korang boleh lah nampak kulit fyna yang tak flawless..tak ada jerawat tapi ada prut2 lama yang beransur hilang
mata lebam ya amat sebab malam tu tidur lewat..4 pagi rasanya sebab tengok tv =.=

tapi tak apa.makeup kan ada hehe

dalam ni nampak macam tebal..act tak tebal pun.biasalah bedak tu nampak over sikit but dia akan blend elok nanti di muka..tak la nampak bertepung ye hehe

sebenarnya blusher tu agak terang sikit
terover pula sapu..act blusher tu fav fyna.cuma hanya sikit saja dah melekat.tapi tu lah haha terover



st product

nivea sparkling white toner
bio essence spring water
biore face milk
estee lauder double wear foundation
koshiez concealer
estee lauder double wear concealer
Silky White Lightening 2-Way Foundation - Silkygirl
cat eye powder eyebrow
essence gel mascara
koshiez duo eyeshadow golden bronze
sleek eye base
sleek i divine
silkygirl liquid liner
maybelline magnum hyper curl cat eye mascara
koshiez blusher
obuse lip tint pink
revlon mauve it over

Brushes:

Sigma brushes
diskaun up to 30%!

elf brushes
everyday mineral makeup brushes







shawl

turtle neck shirt
local store

printed pants

bracelet
dapat masa event silkygirl so tak tahulah beli di mana.sory




so korang suka ke video macam ni? if suka fyna akan buat lagi lah nanti =)

ada req any makeup? fyna agak free this weekend..insyallah boleh buat video lagi 

16 comments:

huNNy said...

Video make up utk convo,hehe

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

ley x wt video make up untuk kulit kuning langsat. tak nak bg dye nampk pucat sgt. bg seri gtu ;) pleaseeeee

Nuratika said...

nak tutorial makeup yg paling simple akak pnah pkai bila kluar rumah atau your everyday look recently sbb nmpak mcm tak berat sgt :)tq...

Azwa Mislan said...

akak,biase akak guna kamera ape ye?pigmented ye blusher,slalu kalau azwa pakai mmg x nampak dlm kamera :O

Mass said...

adik fyna suda nampak debab...hihih tp still comel la ;)

Ai Noraida said...

sis please buat mekap yg tebal sikit , mcm pengantin 2 , hehe

El-Janna said...

hehheehe cute la untk kulit cerah.. kulit gelap cam janna x sesuai la.. leh mekap untuk orang kulit kurang cerah ? hehehhe

Sabrina Tajudin said...

cantik sentiasa! <3

Anonymous said...

Laju sangat la fyna..

cik ara said...

hijab tutorial pleaseeeee sis ..

Diya Sesame said...

yup sokong ngan @Nuratika..utk daily makeup..soft but nice :)

cik chinta said...

fyna wt tutor pe pon kt tgk. sbb mint dr dlu lg

Azah Skaliskala said...

Nice. You are brave girl. Showing your true skin. Bukan senang tu. Skin fyna is getting better. Apa rahsia? :))

BeLLa de ViE said...

Suka lah warna blusher tu...sweet sangat! Mana nak dapat ye brand yang fyna guna ni?

http://nabiladevie.blogspot.com

Anonymous said...

Hye cantik cuma nk beri pandangan sikit saja ttg makeup awk.. color blusher cantik like doll.. x kesah nk letak warna tebal sbb awk putih.. tapi... paras blusher dekat apple cheek. x sesuai sngt dekat tepi hidung. so keep it up!! u can do better . .

nadzirah razalli said...

cantik sgt..tp mcm ssh sgt pun ada jugak..yg simple2, yg xperlu pakai byk utk ttp parut jerawat ada x fyna..? :)