Friday, May 17, 2013

FC BIO SANITARY PAD

assalamualaikum

baru-baru ni fyna dapat pad herba
em fyna belum pernah try
fyna post dekat instagram ramai cakap best!
so tak sabar nak guna.maknanya kena tunggu period lah baru guna.kan? haha


kata pengeluar


PAD HERBA YANG MENGANDUNGI 17 HERBA ASLI TERPILIH

kebaikan:
1. Sengugut
2. Sakit Pinggang
3. Keputihan
4. Masalah Berbau
5. Membetulkan Pusingan Haid
6. Luka/Kayap/Kurap
7. Asma
8. Demam
9. Sakit Kepala/Tengkuk
10. Migran
11. Sakit Lutut
12. Sakit Belakang Semasa Haid
13. Gatal-Gatal/Berair
14. Barah Rahim/Fibroid
15. Mencegah Jangkitan Kuman di Faraj dan Pundi Kencing
16. Melancarkan Peredaran Darah
17. Masalah Susah Mengandung
18. Merangsang Seks
19. Lebih Bertenaga
20. Mengecutkan Rahim
21. Mengeluarkan Darah Beku Dalam Rahim terutamanya Selepas Bersalin atau Keguguran
22. Dapat Tidur Lena Bagi Yang Susah Tidur
23. Buasir
24. Melecur
25. Stress
26. Sakit Saraf
27. Jaundice (Demam Kuning)
28. Melebatkan Rambut
29. Tidak Datang Haid
30. Sakit Gusi/Gigi
31. Masalah Kencing Tak Lawas
32. Sakit Tapak Kaki

33. Buang Angin






Antara kegunaan lain ialah:-

1. Ditampal di Pusat ~ Kembung Perut
2. Sebagai Mask Mata/Hidung ~ Mengurangkan Selaput/Kataraks/Resdung/Selsema/Hidung Tersumbat/Mabuk Laut

3. Sebagai Pewangi ~ Dalam Kasut/Anak Tudung/Topi Keledar
Untuk bayi, tampal pada lampin pakai buang untuk mencegah ruam dan kanser alat kelamin
4. Sakit kepala atau migrain ( tampal pada dahi )
5. Luka, melecur, sakit sendi, kebas, sakit pinggang dan badan ( tampal pada tempat yang sakit )
KEGUNAAN PAD AVAIL LUARAN:

1. yang guna topi keledar/bertudung ~lekatkan pada topi keledar/tudung. elakkan rambut gugur b. kurangkan sakit kepala (migran) c. menyerap haba keluar dari kepala
2. demam ~ lekat di dahi
3. batuk/selsema ~ lekat di dada/belakang
4. sakit tengkuk, belakang, bahu, pinggang, perut, sembelit, sakit ari-ari
5. bengkak/terseliuh ~ balut di tempat yang sakit
6. lekat di tapak kaki ~ dapat ringankan badan

DALAMAN:

1. Sembelit/tak lawas ~ pakai waktu malam di ari-ari
2. Sengugut ~ disebabkan saluran dalam rahim tersumbat
3. Mengecutkan rahim dan peranakan
4. Keputihan ~ tukar setiap 2jam, sebab herba bekerja mengeluarkan kotoran
5. Haid tak teratur ~ herba bantu memecah saluran darah
6. Resdung ~ gunting lebar dan lekatkan dihidung pada waktu malam utk kurangkan kegatalan.




ini agak tebal dan lebar
sesuai untuk waktu malam








ini untuk dipakai waktu siang









pantyliner




ok my review

ini 1st time fyna pakai pad herba so sangat lah excited

i loveeeeeeeeeeeeeeeee it!
pada mulanya fyna tak suka bau herba ni.mscsm kust baunya
tapi bila pakai tak berbau ok.best
selalunya pad biasa, akan bau hanyir darah period kita kan.memanglah kita pakai tak bau,tapi bila nak basuh...tak sukanya bau darah tu em
tapi bila pakai pad ni..bau darah tu langsung tak ada! yang ada bau herba yang tak kuat.wah sukanya!
then yang paling fyna suka, bila pakai miss V kita akan rasa sejuk saja..fyna dah pakai ketiga2.semuanya rasa sejuk
so sangatlah selesa ok
ringan and nipis..
macam tak rasa pakai pad langsung! even kita punya period keluar banyak gila
tapi pad tak rasa berat tau
selalunya kalau period badan akan rasa letih je kan? tapi pakai ni rasa macam tak period pula.maybe sebab selesa sangat

yang tak best nya
pad ni jenis gel so agak susah la nak basuh
tapi fyna just koyak kan yang atas and bawah pad then letak kad paip..terus gel tu keluar.ha senang kan.hehehe

so far fyna suka sangat pad ni
boleh ganti pad biasa yang fyna guna

yeay!


harga


COMBO A

1 PAD MERAH
1 PAD BIRU
1 PANTY LINER

HARGA RM 30.00

COMBO B

2 PAD MERAH
2 PAD BIRU
2 PANTY LINER

HARGA RM 56.00


COMBO C


1 PAD MERAH
2 BIRU
3 PANTY LINER

HARGA RM 55.00


COMBO D

2 PANTY LINER

HARGA RM 20.00


( KOS POS UNTUK SEMENANJUNG -RM 5 )
( KOS POS SABAH / SARAWAK -RM 9)


BOLEH DIBELI DENGAN KAK SITI


EMAIL : naimah@arb.com.my
HP : SITI 012-2722346*

12 comments:

Cheida_Mymee said...

saya ada pakai yang warna hijau..
dulu pakai ok tapi sekanrang ni macam tak ok plak x tahu knpa..
timbul gatal2 celah paha dan bau herba dia sangat kuat berbanding dulu.. maybe orang lain, lain kesan..

NinaAz said...

Pantyliner tu besttttttt

zeera lily said...

i pun pakai ,,da lama la dr thun 2008 sbb i jenis kulit alergy.. pad ni ok sgtt... =)

Puteri Panda said...

dah lama nampak produk ni. macam best la. thanks, fyna sebab share.:)

Mahirah Ridzuan said...

Dah pernah pakai... mmg best!

Siti Rohaida Yusof said...

suka pakai pad nie sebab berangin dan nipis..fyna lawa header fyna tu..simple

hanizatul amira said...

hani pakai ni since 2008. best sgt. yg pasal susah mengandung tu, mmg betul. bos kawan hani, 8 thun kawen x de bby. lpas brapa bulan pakai, dia preggy :)

yuna icha said...

cube try cloth pad lak . hihi.

sitizahara muhammad said...

sudah pakai.selesa jgk

picca said...

best tu best..tp..lau pakai 1 umah bau..penim pala..huhu..kite pakai malam je..nk pkai siang, segan (-_-)

Zawani Zulkifly said...

kalau kat guardian or watson ada jual tak benda ni?

NurCinta said...

ade jual kt watson or guardian tk?